Sådan finder du det rette mix til din hud

Sådan finder du det rette mix til din hud

Det kan være en ren skønhedsjungle at finde rundt i alle de ingredienser og produkter, der findes på hudplejehylderne. For hvad har du brug for, hvis du f.eks. gerne vil udligne fine linjer eller fugte huden – eller måske gerne vil begge ting på én gang? Kosmetolog Anita Falslund, der er specialist i hudpleje, giver dig tips til at vælge de produkter, der er bedst til dig.

Hvor vigtigt er det at kende alle ingredienserne i et skincare produkt?

”De fleste produkter i dag har alenlange lister med ingredienser, der ofte er utroligt svære at afkode og forstå for en helt almindelig forbruger, der blot gerne vil passe på sin hud. Derfor anbefaler jeg altid, at du sætter sig et mål for, hvad du vil opnå. Derefter er det langt nemmere at sortere i og udvælge præcis de ingredienser – og dermed de produkter – der virker efter hensigten. Jeg ved f.eks., at jeg har behov for aktive ingredienser såsom retinoider, c-vitamin og hyaluronsyre, så jeg kigger altid efter det, når jeg skal vælge. Samtidig – og det er ikke alle forbrugere, der er klar over det – har blandingsforhold og koncentration også meget at sige. ”

 Hvilke ingredienser bør alle have i deres skincare rutiner? 

”Langt de fleste burde bruge ingredienser såsom hyaluronsyre, retinoider og antioxidanter (f.eks. c-vitamin). Fælles for dem er, at de arbejder fantastisk sammen, men også fungerer supergodt hver for sig. Hyaluronsyre holder på fugten i din hud, og fugten er vigtigt for f.eks. den generelle optagelse af andre produkter. Retinoider har kæmpe indflydelse på celleregeneration i din hud, og c-vitamin er den her helt fantastiske antioxidant, der hjælper med at modarbejde oxidering – altså nedbrydning – af hudcellerne.”

Om Lancômes Rénergie H.C.F. Triple Serum

Dette nye serum er det nyeste inden for Lancômes effektive anti-age hudpleje. Rénergie H.C.F. Triple Serum indeholder for første gang hele tre aktive ingredienser – hyaluronsyre, c-vitamin + niacinamide og ferulinsyre – i én plejende tredobbelt dosis.

Efter 1 uge: Huden føles fastere og mere smidig* 
Efter 4 uger: Mindre synlige pigmentpletter** 
Efter 8 uger: Signifikant reducerede rynker og fine linjer** 

* Selvevaluering, 58 kvinder

**Kosmetoklinisk test, 58 kvinder, 8 uger

Lancome-Serum-Renergie-Triple-Serum-50ml--alt.dk - n.jpg

Køb Lancômes Rénergie H.C.F. Triple Serum her

Når det handler om ageing og fine linjer … hvilke ingredienser skal man så ikke gå glip af?

”Vi ældres alle med tiden – det er helt uundgåeligt. Men det er muligt at ældes med ynde med lidt hjælp fra den bedst mulige hudpleje. Optimale ingredienser til det formål er f.eks. ceramider, der sørger for huden ikke udtørrer. Og så er jeg igen nødt til at fremhæve retinoider og antioxidanter, der modarbejder oxidering og tilfører en god beskyttelse til huden. 

Hvad er forskellen på serum og creme?

”Forskellen mellem serum og creme handler igen om blandingsforhold og koncentration. Et serum er typisk udviklet til at trænge lidt dybere ind, hvor en creme lægger sig mere overfladisk på huden. Når det kommer til konsistensen, er et serum ofte mere flydende og en creme mere tyk.”

Har du et sidste godt råd til god hudpleje gennem hele livet?

”Altså, det allervigtigste i forhold til at holde din hud sund, smuk og spændstig er og vil altid være: Brug solcreme hver dag! Altså hver evig eneste dag uanset årstid og vejr. Jeg kan slet ikke sige det nok gange. Bruger du ikke daglig solcreme, kan alverdens andre ingredienser nemlig næsten være ligegyldige.”

Læs mere om Lancômes Rénergie H.C.F. Triple Serum, der indeholder en række gode aktive ingredienser

Om Anita Falslund

Anita Falslund er 44 år, kosmetolog og specialist i hudpleje, som hun har arbejdet med i knap 20 år. Hun har sin egen populære klinik på Islands Brygge, hvor hun behandler kunderne med en meget afslappet og professionel tilgang til hudpleje. Anita og hendes medarbejdere i klinikken er bl.a. kendt for, at de arbejder uden kittel og bruger hænder, viden og intuition som redskaber.Anita-falslund---alt.dk.jpg