Foto: Lyngby | Den ny originale Vesterbro Vase.
Eurowoman

Sådan ser Vesterbro ud som vase

Den populære Lyngby Vase har fået en Vesterbro-makeover.

Af Emma Ellegaard 08.mar.2016 Mode

Den populære Lyngby Vase har fået en ven ved navn Vesterbro. De har fællesskaber: designeren Daniel Hilfling der stod bag relanceringen af Lyngbyen og det nye desing; men ud ad til, ser de vidt forskellige ud. Hvor Lyngbyen er symmetrisk med sine snorlige riller, så er den nye 'vestrobogenser' det stik modsatte.

"Den har karakter af noget skævt, tosset og futuristisk. Vi har helt ændret formsproget," siger Daniel Hilfling til eurowoman.dk.

Han påpeger, at man skal vende og dreje den for at se den ordentligt og forstå den helt. For ham minder det om kvarteret Vesterbro i København, og derfor opkaldte han den herefter.Lyngbys nye, originale Vesterbro Vase er i butikkerne landet over og fås i grøn, hvid og sort.

Man kan foranlediges til at tænke, at den altså er lidt som den for mange velkendte Vesterbro-hipster. Lidt utilpasset og ironisk i sit udtryk men alligevel ikke så skæv, at den ikke kan passe ind. Den keramisk fremstillede vase med sine blomsterknoplignende udspring i forskellige størrelser kan nemlig indgå i samlingen med den klassiske Lyngby Vase.

"Vesterbro Vasen er et nyt spil på den regelrette og symmetriske Lyngby Vase, og på den måde passer de endnu sammen. Vasens flader er alle ensartede, men den ser ikke ens ud fra nogle vinkler. Den er lidt som et stilbillede, der hele tiden tager ny form og ikke helt virker færdigt. Nogle kan lide det, andre synes, det er lidt forfærdeligt," siger Daniel Hilfling.

LÆS OGSÅ: Denne video fra Always får os til at overveje brugen af emojis

Designeren tilføjer, at den ikke nødvendigvis skal fortolkes ud fra den københavnske bydel.

"Hvis man kommer fra Nordjylland, forbinder man den forhåbentlig med områderne i Aalborg for eksempel. Det samme gælder, hvis man kender til Vesterbro Torv i Aarhus. Det er en hyldest til de forskellige bydele, som vi holder af," siger han.

Vesterbro Vasen har allerede solgt godt til forhandlere over hele landet, siger designeren, og han håber, at den kan være et dramatisk indslag til et minimalistisk nordisk hjem eller tilføje en ny kompleks tone til en blød boheme stil.

Tanken er, at der kommer flere egns-vaser fremover. Lige nu er de blot på tegnebrættet.

Vesterbrovasen er fremstillet keramisk, fås i blank hvid, mat sort og mat røn til 349,95 kroner. Den fås hos forhandlere fra midt marts 2016.

LÆS OGSÅ: 5 webshops du bør kende, hvis du tager både design og miljø alvorligt

LÆS OGSÅ: Nancy og Ronald Reagan: Den fineste kærlighedshistorie i amerikansk politik

LÆS OGSÅ: Derfor ser du stadig 'Venner' og disse 29 andre serier om og om igen 


Henter...