A/W 2017
Foto: James Cochrane og Getty Images De vigtigste tendenser fra A/W 2017-kollektionerne i London, New York, Milano og Paris fra modehuse som Gucci, Chanel og Saint Laurent.

A/W 2017

Sæsonens 16 vigtigste tendenser

Vi har har været i London, New York, Milano og Paris og suget til os af efterårets trends, fantastiske shows og uforglemmelige øjeblikke. Og hvad kan du så forvente dig af den nye sæson?

Rød var ikke til at komme udenom, Mulberry leverede et smukt show med engelsk countryside, tern og blomsterprint, Gucci og Saint Laurent gav os lyst til at danse til 70'er-toner klædt i similisten, og Chanel sendte os på rumfart. Missoni og Dior leverede et politisk budskab, og så sagde vi velkommen til Raf Simons, der debuterede hos Calvin Klein. Det er tid til at opdatere din efterårsgarderobe, og her er de tendenser, du skal notere dig.

1. Jeg sætter min hat, som jeg vil

En læderbaret, en bred-skygget hat med toastbrød (ja, toastbrød), eller en pelshat. Du kan sætte din hat, som du vil.

Læderbaret hos Dior.
Hat med toastbrød hos Loewe.
Pelset hat hos Miu Miu.

2. Danish delights

Emma, Nina, Ulrikke, Frederikke Sofie og Lululeika. De danske piger regerede på catwalken i Paris. Mest overraskende var den nybagte mor og Eurowomans forsidemodel Emma Leth, der debuterede hos Balenciaga.

Emma Leth for Balenciaga.
Nina Marker (tv.) og Ulrikke Høyer for Stella McCartney.
Frederikke Sofie for Acne Studios
Lululeika for Dior.

3. Accessory game

Makrotasker, glimtende briller, overdimensionerede roser om halsen og sko, der skriger på opmærksomhed. Glem alt om less is more, når det kommer til dine accessories, som for alt i verden ikke må være kedelige.

Overedimensionerede tasker hos Acne Studios.
Briller, der glitrer, hos Mulberry.
Store roser om halsen hos Saint Laurent.
Opmærksomhedssøgende sko hos Miu Miu.

4. Ren hygge

Det danske ord hygge har længe været et buzz word i udlandet, og nu har det også indtaget catwalken. Céline viste det hyggeligste grønne tæppe, den oversize morfarcardigan var alle vegne, og din jakke skal være varm og ja, hyggelig.

Hyggestemning hos Celine.

LÆS OGSÅ: 31 designere: Det elsker vi allermest ved Danmark

5. Cosmic girl

Vi har tidligere været med Chanel i supermarkedet, i lufthavnen og i et datacenter. Denne sæson tog kejser Karl os med til Chanel Space Center, med en raket midt i Palais Royal. Hvis altså du skulle have misset det på nogle af de utallige Instagram-posts, et måbende publikum lagde op. Men ikke kun Chanel havde fundet inspiration i en ydre galakse. Også modehuse som Saint Laurent og Chloé har strøet glimmer og stjernestøv ud over kollektionerne.

Chanel
Saint Laurent
Chloé

6. Designerne ser rødt

Rød er en af sæsonens mest toneangivende tendenser, og den kraftfulde farve blev spottet overalt. Et af de looks, der står skarpest, er Gigi Hadid i forskellige nuancer af rød fra top til tå hos Max Mara.

Gigi Hadid i rødt hos Max Mara.

7. Retroprint

Modehuse som Prada, Missoni og Marni er i eklektisk humør og viser print med referencer til 60'erne og 70'erne i ét stort mønstermiks.

Prada
Missoni
Marni

8. Camel coat

Der er enighed blandt de italienske designere – dette efterår skal dit overtøj på ørkenvandring. Eller i hvert fald være til den brune side.

Camel coat hos Gucci

LÆS OGSÅ: 8 ting, der overraskede os under den københavnske modeuge

9. Kære håndtaske

Hvis der er én ting, der er enighed om hos Dolce & Gabanna, Gucci og Prada, er det, at din taske skal være ladylike og holdes i hånden. Og så skal den helst være lidt overdådig og pyntet.

Dolce & Gabbana
Gucci
Prada

10. Med pels på

Kulden havde endnu engang sit tag i New Yorks modeuge, hvor pelsdetaljer var en gennemgående tendens hos designerne. Især rulam er dominerende, helt i tråd med sæsonens kærlighed til 70'erne.

Den danske model Vincent Beier (th.) i sæsonens rulam.

11. Bad girls

Der er skruet op for attituden i New York hos Calvin Klein, Proenza Schouler og Altuzarra, der har lagt den søde pige lidt på hylden og sendte modeller med læderbukser, tunge støvler og en don't fuck with me-attitude ned ad catwalken. Vi er klar til at omfavne vores indre Lara Croft.

Calvin Klein
Proenza Schouler
Altuzarra

12. Det lille hus på prærien

Med et præriehus for enden af catwalken og halmtotter var der ingen tvivl om temaet hos Coach. Folklore-inspirerede kjoler var sat sammen med striktrøjer, tern og pelsdetaljer. Laura Ingalls Wilder havde været misundelig

Modeller på catwalken mellem halmtotter hos Coach

LÆS OGSÅ: 5 kendte danske kvinder om Stine Goya

13. Get dressed

Kjoler dominerer dette efterår, og hos Lacoste, Altuzarra og Victoria Beckham er de printede, farverige og gerne i velour.

Ja tak til multifarvet print og velour hos Lacoste
Gul velour hos Altuzarra
Farverigt print hos Victoria Beckham

14. 9 to 5

Michael Kors, Calvin Klein og Victoria Beckham gjorde spørgsmålet om, hvad du skal have på på arbejde en del lettere – et oversize jakkesæt er den nye arbejdsuniform – med en skødesløs attitude.

Michael Kors Collection
Calvin Klein
Victoria Beckham

15. Flourescent adolescent

Lilla, grøn, orange, gul og blå. Mulberry, Christopher Kane og Joseph dikterer farver til efteråret og gerne i en skønsom blanding for en iøjnefaldende effekt.

Mulberry
Christopher Kane viser, at du ikke skal være bange for at skrue op for farven på både top og nederdel.
Joseph

16. A rose by any other name

I ørerne, som påsætninger på kjoler og i det hele taget fra top til tå. Designere som Erdem, Mulberry, Christopher Kane, Joseph og Simone Rocha har blomster på hjernen og har strøet dem ud over efterårets kollektioner.

Erdem
Mulberry
Christopher Kane
Den skønneste blazer i blomsterbrokade hos Joseph
Simone Rocha
Se, hvad vi ellers skriver om: Modeuge, Design og Trends