Fallulah Maria Apetri Skønhed Badeværelse Eurowoman Interview

Foto: Tine Bek Røde læber holder altid ifølge Maria Apetri, som går under kunstnernavnet Fallulah.

"Jeg har aldrig haft smukkere hud end efter endt behandling"

Kan en shampoo dufte så godt, at du har lyst til at drikke den? Ja. Kan en hamphandske redde din dag? Ja. Kan du blande din egen creme? Selvfølgelig kan du det. Det mener tre skønne damer, som giver dig tricksene og produkterne, der gør en forskel. Mød Fallulah her.

Da andre begyndte at bage med surdej under lockdown, satte musiker Fallulah, Maria Apetri, sig for at pleje sin hud. Makeuppen har hun haft styr på længe.

Hvad ser du, når du kigger dig i spejlet?

"En træt mor, der er lidt forsømt for tiden. Jeg har tre børn. En pige, Gloria på fire, og tvillinger, Evi og Augusta på 10 måneder, og får fem-seks timer søvn hver nat. Det har sat sine spor under øjnene, og min hud har fået et gråligt skær. Men jeg satser på, at gløden bouncer tilbage, ligesom den gjorde med mit første barn. Om morgenen prioriterer jeg ikke mig selv, så jeg kører au naturel-looket for tiden. Bad er en aftenaktivitet og en luksus."

LÆS OGSÅ: Hårfjerning: Permanent med laser, voks, threading eller sugaring?

Hvad er dit første minde om at pleje dig selv?

"Da jeg var teenager, var der den her vilde udskamning af kvinder med kropsbehåring. Du så det ikke nogen steder. Da jeg var 12-13 år, barberede jeg mine ben, selv om hårene nærmest ikke eksisterede. Det er lidt freaky, men jeg har ikke hår under armene, og det har jeg aldrig haft. Alligevel kan jeg huske, at jeg overvejede, om jeg skulle barbere mig under armene, for det gjorde alle andre jo."

Hvornår begyndte du at interessere dig for hudpleje og makeup?

"Makeup har jeg dyrket længe, men i forhold til hudpleje er det ærlige svar her under lockdown. Da andre begyndte at strikke og bage med surdej, satte jeg mig for, at jeg ville lære at tage mig af min hud. Jeg plejede seriøst at vaske mit ansigt med håndsæbe. Fordi jeg aldrig har haft problemer med min hud, har jeg taget den for givet og ikke tænkt, at den havde brug for næring og kærlighed. Nu har jeg fundet ud af, hvor nice det egentlig er."

Hvordan er din hudplejerutine?

"Om aftenen renser jeg min hud med micellar-vand til sensitiv hud fra Bioderma. Jeg er blevet total forelsket i et mærke fra Los Angeles, der hedder Biba. Det er helt rene og sindssygt lækre produkter, som har gjort min hud elastisk, gennemfugtet og frisk. Jeg bruger en fugtgivende toner derfra med troldnød, agurk og hyaluronsyre. Den dufter virkelig lækkert og føles meget let på min hud. Efter det bruger jeg Absolute Hydrating Serum fra samme mærke. Så smører jeg olie på huden. Jeg bruger Facial Oil Delight fra Rudolph Care, som jeg har brugt mange flasker af. Jeg masserer den ind med en jaderulle i opadgående bevægelser. Den løsner spændinger i ansigtsmusklerne, og det føles særligt rart mellem øjnene. Når jeg er flittig og får gjort det hver aften, kan jeg se, at linjen på min næseryg nærmest forsvinder."

Hvilken makeup bruger du?

"Jeg kan ikke lide følelsen af at have meget makeup på, hvor huden ikke kan ånde. Jeg kan få helt klaustrofobi. For tiden lægger jeg sjældent makeup, men når jeg gør, bruger jeg en foundation fra Shiseido, der hedder Synchro Skin, som har en fløjlsagtig tekstur. Så lægger jeg et lille lag mineralpudder fra Tromborg. På brynene bruger jeg Brow Powder fra Nilens Jord. Det gør meget for mit look. Jeg bruger highlighteren Extra Dimension Skinfinish i farven Show Gold fra MAC som øjenskygge. Den får jeg altid komplimenter for. Øjnene får også en winged liner i sort. Jeg kan godt lide vintagelooket og har altid brugt læbestiften i farven Lady Danger fra MAC."

LÆS OGSÅ: De her 6 ting er alt, du behøver i din garderobe

Fallulah.jpg

Hvad gør du ved håret?

"Mit hår er meget low maintenance bortset fra, at jeg vasker det ret ofte. Hvis ikke jeg gør det, synes jeg, hårbunden lugter, og jeg føler mig beskidt. Min yndlingsshampoo er fra John Masters zink & sage. Den dufter så godt, at jeg har lyst til at drikke den. Lige for tiden bruger jeg iris-shampoo og honning-hårmaske fra det italienske mærke Santa Maria Novella. Håret får lov til at lufttørre. Jeg bliver sjældent klippet, men når jeg gør, er jeg rigtig glad for Sanne Bidstrup hos Grau på Gråbrødretorv og Pernille Lusty Pedersen hos Vaerk i Ravnsborggade. Når jeg endelig er hos frisøren, kan jeg godt være modig. "Okay, giv mig en page!" Det vokser jo ud."

Hvordan er din kropsplejerutine?

"En gang om ugen skal jeg have et langt karbad i mit oversize badekar, som jeg insisterede på skulle opføres, da vi renoverede vores 60’er-hus i Hvidovre. Når børnene sover, spiller min kæreste FIFA, og så siger jeg: “See you!” og smutter i karbad og stener Netflix-serie på telefonen, The Real Housewives of Beverly Hills eller sådan noget. Jeg går med barnevognen to-tre timer hver dag, så epsom-salt i badekarret hjælper med at trække giftstoffer ud, som har hobet sig op i mine ømme ben. Jeg vasker mig med en lækker body wash fra Yroli. Jeg hader følelsen af creme på min hud og bruger olie på kroppen i stedet. Jeg elsker klassikeren fra Nuxe."

Hvad dufter du af?

"For det meste af mig selv. Men når jeg tager parfume på, bruger jeg Fresh Laundry fra Clean, som jeg har brugt i 15 år. Jeg kan godt lide sæbede dufte, som er mere rene end slikagtige. Jeg er også megaglad for Philosykos fra Diptyque, som er en krydret figenduft. Jeg sprøjter det ud i luften og går gennem skyen, så jeg ikke er dænget til."

LÆS OGSÅ: ”Der er et opgør med det skønhedsideal, vi hidtil har set”

Hvilke behandlinger går du til?

"Jeg er rigtig glad for Fitness Facial fra Beauty Avenue på Frederiksberg. Det lyder absurd, men det føles, som om du får en masse små lussinger i ansigtet. Jeg har aldrig haft smukkere hud end efter endt behandling. Den føles spændsig, som om den rent faktisk har fået en workout, og flere dage efter sidder den mere tight."

Hvilket skønhedsprodukt anbefaler du oftest?

"Jeg er ret tosset med Bibas produkter, så jeg kommer til at preache dem til alle, der gider høre på det."

Hvad er det bedste skønhedsråd, du har fået?

"Da jeg var 14, var jeg til en casting på et modelbureau, hvor bookeren sagde: "Du har så flotte bryn. Du må aldrig plukke dem!" Han havde jo ret, og jeg er glad for, at jeg lod dem være."

Hvordan ser du skønhedsidealet lige nu?

"På amerikanske Instagram-profiler lader det til at være contouring og overoptegnede læber, nærmest dragagtig makeup, der er idealet. I Skandinavien er vi mere minimalistiske, så jeg ved ikke, hvad tidens skønhedsideal er? Men jeg ved, at der er flere og flere, der bruger botox og fillers, og fordi folk får lavet de samme ting i deres ansigter, får de et karikeret look og kommer til at se ens ud. Alle må gøre, hvad de har lyst til, men jeg synes, at det smukke ved mennesker er, at vi har vores individualitet."

Hvad sætter du pris på ved dit eget udseende?

"Jeg er taknemmelig for min hud, som altid har været god ved mig, selv om jeg har vasket den i håndsæbe, og så er jeg glad for mine læber, der indbyder til læbestift."

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Ansigtsmasker og Hår