Se 4 kvinders stilfulde indretning
Foto: Mathilde Schmidt

Stilfuld boligindretning

Se 3 kvinders stilfulde indretning

Anne Black
Den 43-årige keramiker designer alt fra lågkrukker og vaser til krus og smykker i keramik og har interiør- og livsstilsbutikken Black på Gl. Kongevej på Frederiksberg. Og så er hun nu endelig blevet den lykkelige ejer af et smukt gammelt sildebensparketgulv.

Hvordan vil du beskrive din bolig?
“Jeg bor med min mand og vores tre børn i et miks af nyt og gammelt. Vi er netop flyttet, og jeg har fået mit livs første sildebensparket. Det har jeg drømt om, siden jeg var barn. Det smukke gamle gulv afgiver en masse liv og stemning og er et imponerende stykke håndværk. Generelt sætter jeg stor pris på ting med en personlig historie, eller som afspejler kvalitet og omhu, som fx stolen af Ferdinand Kramer designet tilbage i 20’erne. Men der er også plads til en mærkelig afskallet kommode eller et skab fra IKEA, hvis det er det, der fungerer bedst. Jeg holder meget af nøgne vægge, så billeder, som fx silketrykket af Astrid Svangren og blyantstegningen af Lisbeth Eugenie Christensen, bliver oftest stående på gulvet.”


Snoopy-lampen af Achille Castiglioni med den grønne skærm blev specialfremstillet til butikken The Apartment. Koppen er Annes eget design, den lille kop er fra den japanske designer Noburu Ibaraki, og notesbøgerne er fra Tiger


Hvor finder du inspiration til din indretning?
“Jeg får masser af inspiration gennem mit arbejde, hvor jeg beskæftiger mig med formgivning af egne keramikproduktioner og med indkøb til butikken, der forhandler tøj, accessories, møbler, magasiner, bøger m.m. Der er en lige linje mellem det, vi vælger ud til butikken, og det, jeg har lyst til at have i mit eget hjem. Derfor er det, når jeg rejser i arbejdsregi, som fx til møbelmessen i Milano eller på indkøbstur til Paris, i lige så høj grad en inspirationstur til mit eget hjem.”


TV: Lågkrukker fra serien Contain fra Anne Black, tegning af Lisbeth Eugenie Christensen, lampe af Achille Castiglioni fra Flos, og i stakken er der en blanding af kunst- og designbøger.
TH: Stol af Ferdinand Kramer med flettet læder og Apartamentomagasiner til inspiration.


Hvad er dit yndlingshjørne i hjemmet?
“Vi kommer fra en langt mindre lejlighed, og de fleste af vores møbler er bittesmå og forsvinder lidt i de nye store stuer, som skal indtages og fyldes med tiden. Som noget af det første har jeg skabt mig et lille arbejdshjørne, hvor jeg kan trække mig tilbage med bøger og skitseblokke eller bare sidde og falde i staver og stirre ud over byens tage. Jeg elsker skærmen fra BCXSY, der er fremstillet af en japansk snedkermester i Tokyo. Tanken om, hvordan den med største omhu er blevet sat sammen stav for stav, giver meningsfuldhed og ro.”


SE OGSÅ på Rumid.dk: 12 tilbagelænede møbler

Læs videre på næste side...
Sanne Frank
Hun har beskæftigt sig med grafisk design i over 20 år og arbejder tre dage om ugen hos kommunikations- og reklamebureauet &Co., hvor hun laver kampagner og grafisk design for bl.a. Tivoli. Resten af tiden bruger hun på sine egne kunder og udstillinger i galleriet Les Gens Heureux.

Hvordan vil du beskrive din bolig?
“Naturlighed er gennemgående i alt, hvad jeg kan lide, og det afspejler sig også i min boligindretning. Jeg kan godt lide ukompliceret design, gode materialer, og at det ikke er overgjort. Det er egentlig den samme tilgang, jeg har, når jeg selv designer. Mit hjem rammer ikke en bestemt stilart, men jeg kan godt lide, når indretning er ligesom årer i et træ, hvor hver ting har en reference til det liv, man lever. Jeg har ting fra mit barndomshjem, fra da jeg flyttede hjemmefra, fra min første kæreste og fra rejser. Klassikere fra Mies van der Rohe, Harry Bertoia og Arne Jacobsen er blandet med Hay- og IKEA-møbler sammen med ting købt på rejser og helt nye unikadesign af fx Ana Kras og Muller Van Severen. Jeg trives bedst med naturlige, lyse farver uden de store farvekontraster, og på trods af at jeg beskæftiger mig med kunst, kan jeg egentlig bedst lide bare vægge.”


Skulptur med navnet Trophies Fat Lava af den dansk bosatte, franske kunstner Valérie Collart.

Hvor finder du inspiration til din indretning?
“Først og fremmest online, som er en endeløs inspirationskilde. Men ellers er bøger om japansk arkitektur og boligindretning fra 80’erne og 90’erne blandt mine favoritter. Designmuseum Danmark har et rigtig fint arkiv af bøger, hvor jeg elsker at fordybe mig. Derudover er kunstnere som Picassos, Matisses og Brancusis atelierer og boliger fulde af passion og derfor altid inspirerende. Kunst er i det hele taget en skat i forhold til farvekompositioner og teksturer. Jeg bliver også ofte inspireret af mennesker, jeg møder, og hvis jeg skal fremhæve en person, er det lige nu franske Clarisse Demory. Hun står bl.a. bag indretningen af Villa Lena i Toscana, der har en særlig blødhed over sig, samtidig med at den er superskarp.”


TV: Vasen er købt på et loppemarked i Marais-kvarteret i Paris, og duften Salina er fra Laboratorio Olfattivo. Armbåndet fra Céline er købt i Cannes.
TH: Den store krukke fandt Sanne ude i gården på sit arbejde og gav den selv en fint mønster.

Hvad er dit yndlingshjørne i hjemmet?
“Jeg kan godt lide hjørnet i stuen, fordi man kan ligge her og slappe af, tænke og få gode ideer. De bløde farver er imødekommende og milde. Briksen fra Mies van der Rohe var en gave fra min allerførste kæreste, så den har fulgt mig i mange år. Puderne er betrukket med nogle nomadetæpper, jeg fandt i Marokko, og planterne er min måde at få lidt natur ind på. Billedet bag briksen fandt jeg i Paris sidste år, hvor jeg var på en publikationsmesse. På væggen hang otte billeder, og jeg syntes, de var helt fantastiske, umiddelbare og med masser af liv. Jeg fandt frem til kunstneren, Côme Clérino, og ringede ham op. Han var kun 23 år, havde gået på L’École des Beaux-Arts i tre år og var meget begejstret over, at jeg ville købe et værk.”

SE OGSÅ på Boligliv.dk: Vi shopper lune plaider og tæpper

Læs videre på næste side...Sara Samucha
Den 26-årige indehaver af butikken Lula 2ndhand Luxury er ud over blogger på Samucha.eurowoman.dk i gang med sin kandidatuddannelse i østeuropæiske studier. Hun mikser det rustikke med det industrielle, og så er der ikke plads til for mange nipsting i hendes lejlighed.

Hvordan vil du beskrive din bolig?
“Min boligstil er underspillet og enkel uden for mange ligegyldige nipsting. Det er ikke, fordi udsmykninger og ornamenter er totalt bandlyst, men de skal tjene et formål. Jeg bliver nemlig nemt stresset, hvis der er for mange ting omkring mig. Jeg har enkelte farverige ting i mit hjem som puder, tæpper og bøger, der er nemme at skifte ud, når jeg bliver træt af farverne. Mit sofabord og mine bogreoler er i jern og nogle, jeg selv har svejset på min fars maskinfabrik – de står i fin kontrast til min gamle lysekrone og klaveret fra min barndom. Mine trevlede mørke gardiner fra Hay tilføjer et drømmende og poetisk element i mit hjem, som jeg godt kan lide.”


“Jeg elsker smykker, der er inspireret af det gamle Egypten og faraoen Tutankhamon. Den store ring fra Monies går jeg aldrig med, men jeg skiller mig heller aldrig af med den.” Resten er arvesmykker, og duften fra Tocca er en klar favorit.”

Hvor finder du inspiration til din indretning?
“Jeg kan rigtig godt lide at komme i Clarrods Interior i Store Strandstræde, som bl.a. laver træmøbler på bestilling. Deres ting har en vis tyngde, jeg synes passer godt til det nye og minimalistiske design, som fx Hay er rigtig dygtige til. Jeg finder også inspiration hjemme hos venner og på Instagram ved at klikke lidt tilfældigt rundt på forskellige profiler. Jeg ville ønske, at jeg havde mere tid til at gå på loppemarkeder og finde unikke fund, der kunne være en fin kontrast til min strømlinede stil.”


TV: Æsken fra Lanvin bruges som pynt, og der er altid friske, hvide blomster i lejligheden. TH: Bøger og duftlys fra Tromborg. “Jeg elsker at læse og slapper helt af, når jeg gør det.”

Hvad er dit yndlingshjørne i hjemmet?
“Mit yndlingssted er hjørnet med mit klaver, som jeg fik, da jeg var ni år gammel. Det er den ting i mit hjem, som er ældst af dato, og det møbel, der er mest personificeret og sjælfuldt. Jeg identificerer mig meget med det her sted, da jeg i mange år spillede klassisk musik på et højt konkurrenceplan. Til min mors og senere min egen store fortrydelse valgte jeg for et par år tilbage at male mahognitræet over med hvid maling, fordi den brune træfarve ikke passede ind i min tidligere lejlighed, hvor alt skulle være hvidt i hvidt. ”


SE OGSÅ: Se 3 kvinders stilfulde indretning

Læs videre på næste side...

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil