Kjoler bryllup Harry og Meghan

Foto: Getty Images George og Amal Clooney.

Hvad må jeg have på til bryllup?

Skal du til bryllup? Find inspiration til din kjole fra prins Harry og Meghans bryllup

En ”lille” skare på omkring 600 personer var med på den eksklusive gæsteliste, da prins Harry og den amerikanske skuespiller Meghan Markle gav hinanden deres ”ja” for livet i kirken. Vi har samlet nogle af de skønne sommerkjoler og festlige hatte, som dagen bød på, da hele England holdt fest for kærligheden.

Artiklen er oprindeligt udgivet 19. maj 2018.

Mens bruden strålede om kap med solen i sin smukke brudekjole, som kun en (næsten) ægte prinsesse kan, så holdt de mange gæster sig bestemt heller ikke tilbage. Der var både farver, fjer og tjubang på tøjfronten, da den amerikanske skuespiller Meghan Markle gav sit "ja" til den britiske prins Harry.

LÆS OGSÅ: Se alle billederne: Kvindelig topdesigner står bag Meghans smukke brudekjole

De mange fantastiske kjoler blev også - som der er tradition for i England - kombineret med vilde hatte og såkaldte "fascinators", der er en slags hårbøjle, på hovederne blandt de kvindelige gæster til brylluppet. Især hovedpynten går englænderne nemlig op i, hvor den både kan være en fin blomst eller et lille slør til den diskrete side, men også store og voluminøse påsætninger, hvor der ikke er sparet på noget – heldigvis!

600 af parrets tætteste venner og familie var med til at overvære vielsen inde i selve St. Georges Chapel, mens 2.650 gæster havde fået en særlig invitation til at se med inden for slottets mure.

Vi har udvalgt de flotteste og mest iøjnefaldende looks og kreationer blandt bryllupsgæsterne.

Oprah Winfrey

En af de første gæster, der dukkede op i kirken, var ingen ringere end den amerikanske talkshow-dronning Oprah Winfrey iklædt en flot tætsiddende beige dragt og store solbriller (også inde i kirken).

George og Amal Clooney

Et sus gik gennem de fremmødte tilskuere, da den amerikanske stjerneskuespiller George Clooney i lyst jakkesæt dukkede op med sin hustru, stjerneadvokaten Amal Clooney, der var iklædt en medium lang, gul kjole, der ville gøre Peter Pedals bedste ven misundelig med sin moderigtige gule farve – og sjældent har en "frisbee med slør" på hovedet set SÅ klædelig ud!

Victoria og David Beckham

Også den tidligere Spice Girl og i dag anerkendte designer, Victoria Beckham, stod som altid knivskarp og klassisk i eget design i form af en mørkeblå kjole. Hun dukkede op med sin mindst ligeså velklædte mand, den verdenskendte fodboldspiller David Beckham, der muligvis gav en ung pige ude foran kirken et af sit livs største øjeblikke, da han tog sig tid til en selfie med hende.

Pippa Middleton og James Matthews

Da Pippa Middleton var brudepige til sin storesøster Kates bryllup med prins William, stjal en vis legemsdel, der blev fremhævet af hendes dengang tætsiddende kjole, en stor del af opmærksomheden. Til dagens bryllup var Pippa dog iklædt en mere "løs" kjole i en flot, lys mintgrøn farve med trendy blomstermønster på.

Serena Williams og Alexis Ohanian

Tennisstjernen Serena Williams var skøn at se på, som hun tog hele det store palaver i stiv arm og med et kæmpe grin iklædt en super klædelig beige kjole. Med under armen havde hun sin egen "one and only", ægtemanden og skaberen af den verdenskendte hjemmeside Reddit, Alexis Ohanian.

Gabriel Macht og Jacinda Barrett

Brudens tidligere kollega, en af hovedrolleindehaverne i tv-serien Suits, Gabriel Macht, var også blandt gæsterne. Med sig havde han sin hustru, den australskfødte skuespiller og tidligere model Jacinda Barrett, hvis kjole havde et fået indsyet et diskret kikhul til brystet og fint matchede mandens vinrøde slips.

Sarah Rafferty

Også med på rollelisten i success-serien Suits er skuespiller Sarah Rafferty, der også var inviteret til bryllup i det engelske. Hun havde valgt en mørkeblå kjole på, som skilte sig ud med store ærmer med smukke perledetaljer på.

Abigail Spencer og Priyanka Chopra

Blandt de mange smukke kjoler, der skilte sig ud, var også Suits-kollegaen Abigail Spencers smukke blå kjole med hvide prikker. Hun ankom ved siden af den indiske stjerneskuespiller Priyanka Chopra, der havde valgt en nærmest 50'er-Hollywood-inspireret lavendelfarvet kjole med en ditto hat, der sad lige præcis som den slags skal.

Idris Elba og Sabrina Dhowre

Hollywood-solen strålede også over brylluppet med gæster som den amerikanske stjerneskuepiller Idris Elba, kendt fra serier som The Wire og krimien Luther, samt Blockbuster-filmen Thor, der var ledsaget af sin hustru modellen Sabrina Dhowre. Bemærk, hvordan hun havde koordineret farvekombinationerne i toppen af kjolen med sine stilletter.

Gina Torres

Skuespiller og kvinden med rollen som boss-lady i serien Suits, 49-årige Gina Torres, fik vendt alles hoveder med dette blikfang af en let transperant kjole, hvor den altid sikre røde farve brudt op af et hvidt mønster klædte hende perfekt.

James Blunt og Sofia Wellesley

Sangeren James Blunt i kirken med sin smukke hustru Sofia Wellesley, der også havde taget tidens trend med blomstermønster på kjolerne til sig.

Kitty Spencer

En af dagens smukkeste hatte var denne grønne sag, der sad på lady Kitty Spencers hoved. Den viste på fineste vis, hvorfor den 27-årige kusine til prinserne også er kendt som model og muse for Dolce & Gabbana.

Charles og Karen Spencer

Hatten sad også præcis, som den skulle på Charles Spencer, den 9. Jarl af Spencers, hustru Karen Spencer, der ankom til kirken i dette farvestrålende, lilla sæt.

Carey Mulligan og Marcus Mumford

Vi er virkelig pjattede med skuespiller Carey Mulligans kjolevalg, der på den ene side er simpel i sit udtryk og oppe i tiden i både valg af farver og blomsterprint, men også fordi kjolen trods al "letheden" på alle måder er et kongeligt bryllup værdig. Med sig havde hun sin ditto stilfulde ægtemand, den taltentfulde singer-songwriter Marcus Mumford fra gruppen Mumford & Sons.

James Corden og Julia Carey

Manden, som alle kendisser elsker at køre i bil med, når han laver sine berømte Carpool Karaoke-videoer, er også inde i varmen blandt prinserne. Med sig havde den populære talkshow-vært James Corden sin kone Julia Carey, hvis kjole var indbegrebet af en klassisk, nude-farvet bryllupsgæstkjole. Helt enkelt og meget effektivt.

LÆS OGSÅ: 13 vilde verdensstjerner, som er i familie med de kongelige

Elton John og David Furnish

Det var bestemt ikke kun kvinderne, der var i deres fineste skrud til brylluppet. Også parrets gode venner, sangeren Elton John og hans mand David Furnish var festklædte - særligt Eltons altid farverige brille lyst op blandt de mandlige gæster.

Joss Stone

Sangerinden Joss Stone udstrålede sommer og havde næsten en Marilyn Monroe-vibe over sig, som hun ankom i dagens anledning med nyblonderet, krøllet hår og i en fin, 50-inspireret blomsterkjole. På hovedet pyntede også en af dagens smukkeste "fascinators" i form af en stor, hvid blomst med perler.

Nacho Figueras og Delfina Blaquier

De kongelige er sammen med resten af den britiske overklasse kendt for ikke at gå glip af en god polo-kamp. På gæstelisten var der derfor - naturligvis, fristes man næsten til at sige - også den argentinske stjernepolo-spiller og ansigt for modehuset Ralph Lauren, Nacho Figueras, med sin hustru, modellen og fotograf Delfina Blaquier, der var iklædt en smuk lyseblå, halvlang let kjole og beige sko.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Kongelige, Bryllup og Meghan Markle