Shop lækre vintagefund til boligen og garderoben
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Retrofabrikken, Genfund, Møbelmutter, The Sustainable Wardrobe, Transit Vintage & Woman2woman.

Shop lækre vintagefund til boligen og garderoben

Vild med vintage? We hear you! Her er seks spændende Instagram-profiler, hvor du kan finde unikt design og preloved skatte til både bolig og tøjskab.

Vintageshopping er fantastisk, men det kræver også tålmodighed og held. Ofte er der langt mellem skattene, og der kan hurtigt gå lang tid med at lede forgæves – medmindre du i stedet går på opdagelse online altså!

Vi har samlet seks Instagram-profiler, der dagligt deler alverdens lækre vintagefund, du kan shoppe med et enkelt klik.

Retrofabrikken - Et mekka for vintage- og designelskere

Genfund - Håndplukkede vintagevarer

Møbelmutter - Patina på den fede måde

The Sustainable Wardrobe - Secondhand- og vintageshop

Transit Vintage - Supplér garderoben med vintagefund

Woman2woman - Luksus med omtanke

Et mekka for vintage- og designelskere

Uanset om du målrettet jagter store designklassikere, vil snuse rundt blandt skønne, finurlige vintage-fund, eller drømmer om moderne boligtilbehør i retro-stil, er Retrofabrikken stedet.

Hold dig opdateret på nyheder i butikkens spændende Instagram-univers, shop online på retrofabrikken.dk alle ugens dage, eller besøg det mere end 800 kvm store lager, der ligger mindre end en times kørsel fra København. Her kan du finde alt det bedste inden for møbler fra både 1950’erne, 60’erne, 70’erne og 80’erne.

Oplev det bl.a. det store udvalg af teak-, palisander- og egetræsmøbler samt møbelklassikere af kendte designere som Wegner, Kai Kristiansen, N.O. Møller - og meget, meget mere!

Håndplukkede vintagevarer

Genfund er en selektiv vintagebutik, som ligger på Frederiksberg. På deres Instagram-profil kan du følge med i, hvilke nye, håndplukkede varer der lander fra dag til dag.

Hos Genfund finder du bl.a. et stort udvalg af god kunst, tryk, litografier m.m. og en stor bogreol med bøger til den velbevandrede læser, der ved, hvad hun vil have – og ikke vil have.

De har naturligvis også de helt rigtige møbler fra perioden 1950-1970, lækre art deco-lamper samt quirky og one of a kind-samleobjekter til både boligen og garderoben.

Patina på den fede måde

Møbelmutter er en dansk familieejet virksomhed, som designer egne møbler. Deres designs er rå og unikke - med et strejf af patina – og alt er skabt med hjertet og lavet i hånden.

Inspirationen hentes fra den industrielle newyorker-stil, og samtlige af Møbelmutters møbler har derfor et gennemført retro- og vintagelook.

Følg med på Møbelmutters Instagram-profil, der løbende opdateres med nyheder, eller besøg brandets fysiske butik i Herlev. Her kan du se og mærke møblerne, før du bestiller, ligesom personalet gør en dyd ud af at have masser af tid til hver enkelt kunde.

The Sustainable Wardrobe

The Sustainable Wardrobe er en secondhand- og vintageshop med tøj. Alt er håndplukket og nøje udvalgt med fokus på unikke styles og høj kvalitet, så tøjet kan bruges igen og igen.

Konceptet blev til med ønsket om at gøre det nemmere at shoppe brugt tøj samt at vise, at genbrug ikke behøver at være kedeligt. For ejeren af shoppen handler vintage nemlig om at skabe sin egen stil og være med til at diktere moden.

Følg med på Instagram, eller besøg Sustainable Wardrobe i hjertet af Herning, hvor de 2. oktober slår dørene op for en butik centralt i byens hyggelige gågade.

Supplér garderoben med vintagefund

Transit Vintage åbnede dørene til butikken i Ryesgade i 2019, og er siden blevet en vigtig del af vintage-landskabet – både i København og på Instagram. Med en fantastisk beliggenhed i et af Nørrebros levende kvarterer forbinder Transit den lokale landsbystemning med fashionabel metropol-vibe.

Instagram har butikken en skarp profil velegnet til at supplere danske kvinders garderobe. Her er håndplukket kvalitet fra 70’erne, 80’erne og 90’erne, og stilen er overordnet nordisk cool med fund fra europæiske fashionbrands som MaxMara, Escada, Pierre Cardin, Dior, Cacharel og Marimekko samt unikke non-label brands og hjemmesyede items.

Luksus med omtanke

Woman2woman er indbegrebet af luksus med omtanke. De videresælger tøj, tasker, sko m.v., vi alle sammen elsker at købe, og som oftest slet ikke er hverken brugt eller slidt, når første ejermand er færdig med det – fx blot fordi den nye sæsons modeluner stikker næsen frem.

Ifølge Heidi Fynbo Hansen, stifteren bag Woman2woman er konceptet win-win for både kunder og ikke mindst miljøet! I butikken kan du gå på opdagelse blandt eksklusive og populære mærker med kvaliteter over gennemsnittet. Og så kan du også selv aflevere det tøj, du ikke længere bruger, så det kan blive solgt videre til en ny glad kvinde i stedet for at blive smidt ud. Det ér da at gøre alle glade!

Vi er specielt gode til tasker, og kunderne elsker mærker som Chanel, Gucci, Louis Vuitton, Valentino m.fl.

Se, hvad vi ellers skriver om: Shopping, Tøj, Secondhand og Vintage