Saint Laurent

Saint Laurent

Ikonet Joni Mitchell er nyt ansigt for Saint Laurent

Endnu et modent ikon er ansigt i high fashion-kampagne.

De kommer hvert år i januar som en meget tidlig forårsbebuder. Det er i disse dage, de store modehuse afslører kampagnerne for den nye sæson, og indtil videre har forårskampagnerne budt på et par overraskelser. For blandt de mere sikre valg af modeller, som Gisele Bundchen i Chanels kampagne og danske Freja Beha, der poserer for Louis Vuitton, har et par utippede damer sneget sig ind. Tidligere på ugen kunne vi bringe nyheden om, at Céline har valgt den 80-årige amerikanske forfatter og skribent Joan Didion som ansigt, og Dolce & Gabbana har ganske utraditionelt booket tre sicilianske bedstemødre som modeller. I dag løftede Saint Laurent så sløret for deres nye kampagne, hvor ingen anden end musikikon og singer-songwriter Joni Mitchell på 71 er affotograferet med sin guitar.


Joni Mitchell i kampagnen for Saint Laurent

Det sidste år har vi set flere eksempler på, at modehuse har forelsket sig i mere modne kvinder. Sidste år optrådte 43-årige Winona Ryder i en kampagne for Rag & Bone, mens supermodellen Linda Evangelista, der næste år kan sætte 50 lys i sin kage, poserede for Moschino. Blandt de endnu mere modne modeller må nævnes den 68-årige skuespillerinde Charlotte Rampling, der rynker til trods lagde ansigt til efterårskampagnen for makeupmærket Nars og 66-årige Linda Rodin, ejer af skønhedsbrandet Rodin, der gav os alle lyst til at ældes med ynde i sin kampagne for The Row.


Linda Rodin i kampagne for The Row

Billedet af Joni Mitchell er en del af kreativ direktør Hedi Slimanes projekt 'Music Project', hvor musikerer som Courtney Love, Daft Punk og Marilyn Manson siden 2012 har optrådt i store kampagner, der med musikvideoer, sort/hvid-billeder og cool rockattitude har været med til at forme Saint Laurents image. Det er Slimane selv, der har skudt Joni Mitchell i hendes hjem i Bel Air i L.A., og kappen, hun bærer på billedet, er designet til lejligheden, har modehuset oplyst på twitter.
Dolce & Gabbanas kampagne for foråret 2015


Forfatter Joan Didion i kampagne for Céline

LÆS OGSÅ: Pernille Teisbæk: Sådan blev min blog en succes

LÆS OGSÅ: Justin Bieber bilver nyt ansigt - og krop - for Calvin Klein

LÆS OGSÅ: Har Louis Vuitton fundet opskriften på den perfekte kampagne?