skønhed

Foto: Rasmus Weng Karlsen Lækre ansigtsmasker, rensende scrubs og fjerlette cremer. Vi giver 20 bud på forårsmusthaves.

Forårsrent

Her er "den creme, der passer allerbedst på din hud og forhindrer smilerynker"

Det er den tid på året, hvor der skal ryddes op, smides ud og gøres rent – også på badeværelset og i din skønhedsrutine. Vi guider dig til at blive forårsklar med hud, der stråler, ren samvittighed og orden i sagerne.

Det er den tid på året, hvor der skal ryddes op, smides ud og gøres rent – også på badeværelset og i din skønhedsrutine. Vi guider dig til at blive forårsklar med hud, der stråler, ren samvittighed og orden i sagerne.

Vask og børst

Gamle rester fra pudder, blush og bronzer sætter sig i dine makeuppenslers hår – og det gør dine døde hudceller også. Og hvem drømmer om at børste bakterier rundt i ansigtet? Penslerne skal renses, gerne en gang om ugen. Et af makeupartisternes tricks er at blødgøre penslerne i lunkent vand, hvorefter du børster dem rundt på en sæbebar, indtil vandet bliver gennemsigtigt. Skyl, indtil al sæbe forsvinder. Form så børstehovederne i facon, og læg penslerne på et håndklæde, så vandet ikke gemmer sig nede i samlingen og væder din makeup til næste gang, de skal i brug.

967023_in_xl.png

Savon Parfum de la Douceur Soap, BRIARD, ca. 150 kr.

2018-10-09-TROMBORG-004.png

Brush #4, TROMBORG, 240 kr.

Aldersfascist

Måske er det på tide, at du taler alder med dine cremer og din makeup? Skønhedsprodukter har ikke ubegrænset levetid, og der er ingen grund til at bruge ineffektive og harske produkter. Kig efter krukkesymbolet med et tal efterfulgt af et M for måned, der angiver, hvor længe produktet kan holde sig efter åbning. Mange naturlige skønhedsprodukter har angivet en eksakt dato for, hvornår produktet senest skal tages i brug, da der ofte er færre konserveringsmidler i, og de derfor kan holde sig i kortere tid. Som udgangspunkt har tørre produkter en længere udløbsdato end våde produkter. Det er, fordi der er vand i, og det trives bakterier godt i. Som tommelfingerregel kan cremer og foundation holde sig i 12 måneder. Det samme kan solcreme, medmindre cremen har stået direkte i solen, for så er der ifølge Kræftens Bekæmpelse risiko for, at den ikke er lige så effektiv. Mascara kan typisk holde sig tre-seks måneder efter åbning og en læbestift 12-30 måneder. Men altså, brug fornuften. Hvis dine cremer eller din makeup begynder at lugte sært pudret og hengemt, som din bedstemors støvede makeuppung, er det på tide at begrave produktet.

Kunstigt åndedræt

Giv nyt liv til huden med en ansigtsmaske, der får synlige porer til at trække sig sammen, og som samtidig giver en lysnende effekt. Mango-, avokado- og hybenkerneolie fugter huden godt igennem, og mælkesyrebakterier balancer stresset storbyhud. Smør masken på nyrenset hud, lad den sidde i 10 minutter, og se et lillebitte mirakel i dit spejlbillede.

CELL-REVITALISE-ROSE-MASK.png

Cell Revitalize Rose Mask, AURELIA, 700 kr. (sponsoreret)

Et skvæt kulør

Har kinderne og benene ikke set skyggen af solen endnu, men længes de efter at blive en nuance mørkere, kan du snildt agere assistent for solen. Scrub kroppen i badet, så den bliver som et rent lærred, og smør den så ind i selvbruneren, der udvikler sin farve over fire-seks timer. Den er så nuancemild, at du kan bruge den over flere dage, indtil du får den farve, du ønsker.

Body-Exfoliator.png

1000 Grain Body Exfoliator, DECLÉOR, 310 kr. (sponsoreret)

MADARA-FAKE-3D-NEW-skice2.png

Fake it, MÁDARA, 205 kr.

En våd klud

Du kan optimere din renserutine med en enkel og effektiv tilføjelse: musselinkluden. Den er lavet af fintvævet bomuld, som du væder med vand og bruger til at fjerne din ansigtsrens med, gerne en fed én af slagsen. På den måde renser du ikke blot huden, men eksfolierer den også blidt. Sørg for at have et par stykker i skuffen, så du kan vaske dem efter brug og stadig altid har en ren klud ved hånden.

Organic-Muslin-Cloth.png

Musselinklud, THE ORGANIC PHARMACY, 55 kr. (sponsoreret)

Clean-Energy_Gentle-Cleansing-Oil_200-ml_DKK-205-NOK-235-SEK-255_NS.png

Clean Energy Cleansing Oil, ORIGINS, 220 kr. (sponsoreret)

I dækning

Måske har du glemt solcremen i løbet af vinteren? Så er nu et godt tidspunkt at skabe en daglig rutine for at få den creme, der passer allerbedst på din hud og forhindrer smilerynker i at blive siddende som sure hudfolder, inkorporeret i din hudplejerutine. Og din hud fortjener kun det bedste, jo. Giv den foryngende høj solfaktor med Sisleys solmester, der beskytter og modsætter sig, at pigmentpletter flytter permanent ind på din hud.

sunleya_ge_soin_solaire_global_anti_age_prevention_taches_spf_50.jpg

Age Minimizing Global Sun Care SPF 50+, SISLEY, 1.735 kr.

Jævnt lækkert

Ansigtet har måske brug for en hjælpende hånd, der kan korrigere på hudens vinterlige og småspættede tone. Som et naturligt slør med indbygget glød dækker CC-cremen kun det allermest nødvendige, så huden stadig ser naturlig og indbydende ud. Har du brug for ekstra liv til huden (og hvem har ikke det?) kan du blande et par glow drops i cremen. Slut af med at duppe highlighter på det øverste af kindbenene og blush på æblekinderne.

3605971979309.png

Your Skin But Better CC Cream i farven Medium, IT COSMETICS, 300 kr.

SOFT-FOCUS-GLOW-DROPS.png

Glow Drops, RODIAL, 425 kr. (sponsoreret)

STICK-BouchonMarron.jpg

Glow Stick i farven Bouchon Marron, CLARINS, 280 kr. (sponsoreret)

Opmærksomhed søges

Det er slut med at gemme sig i nude til fingerspidserne. Frem med poterne og på med en neonfarvet lak.

12_MA2017_19_1076_1_LE_VERNIS_NEON_NAIL_COLOUR_648_Techno_Bloom_HD.png

Le Vernis i farven Techno Bloom, CHANEL, 210 kr.

Som en sæbe, en blomst …

Det kan godt være, at du føler dig som Ajax-damen og springer ud i en X-formation, når du har gjort hovedrent på badeværelseshylden og i makeuptasken. Men du skal jo ikke rende rundt og dufte af klorin. Nej, foråret skal være rent, sprødt og saftigt. Det efterlever Cleans opdaterede version af deres første duft, Original, som efter at have været på hylderne i 15 år nu bliver lanceret i en mere sofistikeret version uden at gå på kompromis med dens rene sæbede enkelhed. Danske Zarko hører også bønnerne om en transparent og delikat duft til at matche de lysere tider med og svarer igen med en ny varm duft med noter af vanilje, sandeltræ og magnolia.

Zarko_Purple_Molecule_070_07.jpg

Purple Molécule, edp 100 ml, ZARKO, 800 kr.

ORIGINAL-30-ML.png

Original, edt 30 ml, CLEAN, 400 kr. (sponsoreret)

Sig appelsiiin

Nu går den ikke længere. Der skal bestilles tid ved tandlægen, så tænderne kan få den tandrensning, de fortjener. Hold den gode mundhygiejne ved lige med en tandpasta med smag af mynte, koriander og agurk, og skyl efter for knitrende frisk ånde. Aaah!

AESOP_Mouthwash_160_DKK.png

Mouthwash, AESOP, 160 kr.

Unknown.jpg

Opiat Dentaire Mint Coriander Cucumber, BULY, ca. 150 kr.

Puds glorien

… og resten af din smukke krop med showergels på beholdere, som er lavet af 100 procent genanvendt plastik.

Made-For-All-Body-Wash---Kiehl_s-.jpg

Made for All Gentle Body Wash, KIELH’S, 220 kr.

REN-bottle_HD_grey-HIGH.jpg

Atlantic Kelp and Magnesium Anti-Fatigue Body Wash, REN, 225 kr. (sponsoreret)

Creme de light

Den fede vintercreme skal byttes ud med en light version, der ikke tynger dine kinder ude i det opløftende forår. Mineralrigt termisk vand fra Ungarn er nøgleingrediensen i den fjerlette creme, som sammen med rosmarin, havtorn og abrikos gør huden smidig. Før, og efter for den sags skyld, sprayer du med misten, fyldt med aloe vera-juice, agurk og grøn te, der frisker huden op.

Facial Spray Aloe Cucumber Green Tea

Facial Spray with Aloe, Cucumber and Green Tea, MARIO BADESCU, 75 kr.

Petr-Thomas-Roth-HUngarian-Thermal-Water-Mineral--Rich-Moisturizer-Kr-575-Closed-300-dpi-.png

Hungarian Thermal Water Mineral-Rich Moisturizer, PETER THOMAS ROTH, 500 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Hudpleje og Makeup