Maria Kjær Themsen

Foto: Suste Bonnén, privat og PR Skønhed ifølge Maria Kjær Themsen.

Forfatter Maria Kjær Themsen: "Dette pudder smelter ind i huden og giver den et perlemorsagtigt udtryk"

Forfatter Maria Kjær Themsen har viet sit liv til kunst og skønne ting, og kærligheden til æstetik praktiserer hun også derhjemme med rød læbestift, varme dufte og faste hudplejeritualer.

Min morgenrutine består af... at jeg forsøger at få nogenlunde milde morgener med mine børn – og det hjælper ofte, hvis jeg har taget mig et øjeblik til mig selv først. Jeg tager et bad, plejer mig selv, ifører mig noget lækkert tøj og lidt parfume og læbestift. Det højner humøret. Mit morgenritual udgøres af Bettes Lavishing Lemon Balm Cleanser, der er en lækker, blød ansigtsvask, der, i stedet for at udtørre huden, gør den blød og fin. Derefter følger Bettes Skin Dew, der både er skintonic og fugtighedsserum, og så indeholder den probiotika. Jeg slutter af med Bettes Beauty Cream, der ganske enkelt er den bedste creme, jeg nogensinde har brugt.  

At pleje min hud betyder for mig... en personlig omsorg, som jeg siden mine tidlige teenageår har holdt fast ved hver eneste morgen og aften som betydningsfulde ritualer. Ritualer er ikke bare vaner, men særlige seancer, der forbereder krop og sind på den næste dimension af døgnet.

Den bedste duft for mig er... tunge tobaksdufte, læder og cedertræ – om dagen er det Etros Vertigo eller Karmamejus Urban Oak. Om aftenen er det Tom Fords Tuscan Leather.

Jeg lægger makeup, når... jeg skal være sammen med andre end mig selv. Jeg bruger altid mineralsk pudder fra Tromborg, sort mascara fra Chanel og rød læbestift. Til hverdag er Jane Iredales Forever Red altid på mine læber, til fest er det Sisleys Le Phyto Rouge.

Læs også: Helene Skytte: Det SKAL jeg have om morgenen

Den alder, jeg har nu, er... helt rigtig. ”Jeg kan huske, at livet var lige så alvorligt dengang som nu”, som den amerikanske kunstner og forfatter Joe Brainard skriver i den ikoniske bog ”I Remember” fra 1970. Det er en erfaring, jeg kan genkende. Selvom de fleste efter min mening bliver smukkere med alderen. 

Nutidens skønhedsideal... bilder jeg mig ind er meget mere mangfoldigt, end da jeg selv var teenager. Omvendt kan jeg se hos mine egen datter, at der er visse moder hos de unger, som stammer fra photoshoppede manipulationer af kroppe, som alligevel forsøger at blive eftergjort af mange unge i virkeligheden. Det er skærmens påvirkning, men det er selvfølgelig også kapitalismen, som har fat i nakken på de fleste af os.

Jeg føler mig smukkest, når... jeg drikker et glas boblende champagne sammen med mennesker, jeg elsker, og i øvrigt har taget noget eksklusivt tøj på såsom en fin vintage-silkekjole, flankeret af guldsmykker.

Læs også: Sara Rostrup: Det er den største skrøne om makeupartister

Maria Kjær Themsens favoritter:

tromborg.jpg

Fin finish

Dette pudder smelter ind i huden og giver den et perlemorsagtigt udtryk, som er meget skønt. Mineral Foundation, Tromborg, 380 kr.

beauty_cream.jpg

Kærlighedserklæring til huden

Denne creme gør min hud helt blød og fint ensartet i stedet for rødmosset og tør, som den har tendens til. Den føles som om, den er lavet med kærlighed. Bettes Beauty Cream, Bettes Skincare, 350 kr.

lip_balm.jpg

Hverdagsfavorit

Nourishing Lip Balm, Bettes Skincare, 60 kr.

beauty-serum.jpg

Aftenritual med ro

Jeg har ledt længe efter et serum, der giver al den fugt og heling til min hud, som den behøver. Nu har jeg endelig fundet et, som jeg bruger hver aften, og som får min hud til at falde til ro. Bettes Beauty Serum, Bettes Skincare, 380 kr.

parfume.jpg

Tung duft

Jeg elsker tunge parfumer, og denne er min absolutte favorit. Tuscan Leather Intense, Tom Ford, 2.200 kr.

læber.jpg

Røde læber på repeat

Læbestiften fra Jane Iredale toner ind i mine egne farver, så den passer perfekt til min huds glød. Så smuk en gyldenrød farve. Læbestift i Forever Red, Jane Iredale, 260 kr.

Dette foto er smukt for mig, fordi …

... det er fra den første tur til Paris sammen med min datter Tone, der på det tidspunkt var 10 år. Siden har vi været afsted sammen adskillige gange, og det har givet os nogle så værdifulde minder. Tone tog dette billede af mig i omklædningsrummet i forretningen Mes Demoiselles de Paris, hvor jeg kunne være flyttet direkte ind blandt tunge silkevelourforhæng, guldspejle og smukt tøj.

billede.jpg

Maria Kjær Themsen

Maria Kjær Themsen, 42, er kunstredaktør på Information, forfatter og kurator. Hun har netop udgivet den anmelderroste bog ”Berørt – om dansk kunst i det nye årtusinde”. Hun er kæreste med Anders og mor til tre børn på 14, 6, og 4.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Hudpleje, Hud, Makeup og Skønhed ifølge...