Mig og mit klædeskab: Christine Hvelplund
Foto: Lea Jessen 43-årige Christine Hvelplund står bag smykkemærket Christine Hvelplund.

Mig og mit klædeskab: Christine Hvelplund

Smykkedesigner Christine Hvelplund: "Jeg bruger den år efter år"

For ­smykkedesigner Christine Hvelplund handler det om at lade det enkelte smykke få opmærksomheden og være detaljen i hendes garderobe.

Man kan godt designe smykker, og alligevel kun gå med få smykker frem for mange på én gang.

De blomstrede sko er et lille kunstværk i sig selv og fra Rochas. De øvrige er fra Gianvito Rossi og Saint Laurent.

LÆS OGSÅ: Elin Kling: “Jeg tjekker altid mails med den ene hånd og laver spejlæg med den anden”

Hvad kendetegner din stil?

– Jeg er meget klassisk, men prøver altid at give det pæne look et moderne tvist bl.a. med accssories, så jeg ikke ender med at blive for kedelig eller konet.

Vintervarmere. Leopardfrakke fra Stella McCartney med top fra No. 21 under og kappe fra Balmain med top fra Valentino og pelskrave fra Cornelia Whitt. Taske fra Céline og støvletter fra Saint Laurent.

Hvilke designere inspirerer dig?

– Valentino, fordi de bliver ved med at lave det ­smukkeste tøj såsom blondebluser. Guccis univers er sjovt og inspirerende, mens Saint Laurent har det på én gang rå og eksklusive look, jeg så godt kan lide. De tre mærker er meget dyre og noget, man virkelig skal spare op til og købe en enkelt ting, som man kan ­kombinere med sit basistøj.

Christine Hvelplund er fan af Marnis fine print, som skjorten her er fra. Velournederdel fra Isabel Marant, ur fra ­Patek ­Philippe, og støvlerne fra Stuart Weitzmann er fundet hos en af Christines yndlingsbutikker, Happel i Odense.

Klasssisk hverdag med detaljer. Bukser fra Stella McCartney, top fra Valentino, sko fra Gucci, clutch fra Bottega Veneta og ur fra Cartier.

Hvor shopper du?

– Jeg shopper oftere og oftere på nettet, fordi det er så nemt, men derudover er jeg meget glad for ­Birger Christensen. Det er inspirerende at handle i en ­multibrandbutik i forhold til en butik, der kun har et mærke. Jeg er også meget glad for Happel i Odense, så hvis jeg er på Fyn for at sælge mine smykker, skal jeg altid forbi.

Smykker fra Christine ­Hvelplund, solbriller fra Saint Laurent, og tørklædet er fundet hos Happel.

Hvad er prikken over i’et i dit look?

– Mine smykker. Men det er ikke jo flere des bedre – jeg er til få smykker af gangen. Så det enkelte smykke står mere ud.

Christine gør også kup i Zara som den metallic ­nederdel. Her stylet med strik fra See by Chloé, ­taske og sneakers fra Saint Laurent.

Hvad er dit bedste køb nogensinde?

– En sort Saint Laurent-blazer som jeg købte på udsalg for mange år siden – jeg følte virkelig, jeg gjorde et kup. Den er så klassisk, og jeg bruger den år efter år uden at ­blive træt af den.

Den sorte Saint Laurent-blazer er Christines ­bedste køb. Ligesom blazere er skjortebluser blandt ­favoritterne. Her fra Valentino, Gucci og Erdem.

Hvad er dit bedste budgettrick?

– Gå i Zara. Dér kan du både finde klassisk tøj, der holder sæson efter sæson og masser af lækre modefund til rigtig gode priser.

Festklar i kjole fra Valentino og velourstøvletter fra Saint Laurent, tilsat smykker fra Christine Hvelplund og taske fra Valentino.

Hvilke er dit næste køb fra den aktuelle sæson?

– Helt klart noget mere i velour. Jeg har netop købt et par velourankelstøvler og elsker materialet, da det er klassisk og eksklusivt på samme tid.

43-årige Christine Hvelplund står bag smykkemærket Christine Hvelplund. Hendes stil er klassisk og ofte sort som her, hvor hun er klædt i skjorte og bukser fra Stella McCartney, loafers fra Fendi og smykker af eget design.

Christines Bedste tips til stil og ­shopping:

1. Tænk altid over, om det, du køber, kan bruges til det, du allerede har. Ellers kan det ende med aldrig at blive brugt.

2. Spørg altid dig selv, om et stykke tøj føles ­behageligt at have på.

3. Vær tro mod din personlighed frem for at følge moden slavisk. Man fortæller meget om sin personlighed ud fra sin påklædning.

Kjoler med print. Perfekte til fest. Fra Marni, Dries van Noten og Gucci. ­Stiletterne er fra Dior.

LÆS OGSÅ: Tid til hjemmespa: 9 effektive ansigtsmasker

LÆS OGSÅ: Pr-chef Fernanda Palmeiro: ”Der er to steder, man ikke skal spare”

LÆS OGSÅ: Gå på opdagelse i bedstemors klædeskab – dette item er tilbage

Se, hvad vi ellers skriver om: Smykker, Kjoler, Karriere og Stil