Sophie Bille Brahe

Foto: PR og Alamy. Sophie Bille Brahe startede sit eget smykkebrand i 2011 og har siden skabt luksuriøse smykker med bl.a. perler, guld og diamanter

Tidligere var smykkedesigner Sophie Bille Brahe ikke specielt betaget af perler: ”Pludselig fik de stor betydning for mig”

Smykkedesigner Sophie Bille Brahe, 41, har givet de klassiske perlesmykker en renæssance med nye former og silhuetter som perleøreringen Botticelli.

Hvorfor valgte du at arbejde med perler?

“Jeg startede med at arbejde med perler, da jeg fik min søn Johan, og min mor gav mig en perlehalskæde, som hun havde fået af min far. Jeg har aldrig været specielt betaget af perler og har altid syntes, at de var en smule gammeldags, men pludselig fik de stor betydning for mig. De havde bare brug for en twist for at blive moderne igen.”

Hvad er særligt ved perler?

“Perler er et organisk råmateriale, der skabes naturligt, og smukke, som de er. De er klassiske og enkle, men har et fortryllende og fængslende look. Perler bliver levende, når de bæres, og er unikke på den person, der bærer dem.”

LÆS OGSÅ: Sisse Sejr-Nørgaard: "Jeg bakser lige lidt med at føle mig smuk for tiden"

Sophies hund Snoopy går ikke ned på glam
Sophies hund Snoopy går ikke ned på glam.

Er perler en modetendens eller en klassiker?

“Mine smykker skal være nogle, du har lyst til at investere i og have længe. Det er vigtigt for mig, at du har lyst til at videregive dem, så de kan få deres egen historie. Jeg kan godt lide at eksperimentere med nye former og silhuetter, der gør perlerne moderne, selv om de er så klassiske.”

Er der forskel på perlers kvalitet?

“Perlers kvalitet baseres bl.a. på deres overflade, farve, glans, form og størrelse. Vi bruger ferskvandsperler af højeste kvalitet og går aldrig på kompromis.”

Hvordan skal man behandle sine perlesmykker?

“Perler er et levende materiale, der kun bliver smukkere af at blive brugt. For at bevare deres smukke glans, skal de bæres, helst med direkte kontakt mod huden. Men de tåler ikke kontakt med cremer, parfume, shampoo og lignende.”

Er der et perlesmykke, som du er særligt stolt af?

“Jeg holder meget af Peggy-perlehalskæden, som jeg glæder mig til at videregive til min datter Beate en dag. Den er designet med små ferskvandsperler, der graduerer i størrelse og er en klassiker i min kollektion. Derudover er øreringene Botticelli, som er små klaser af ferskvandsperler, der varierer i størrelse, nærmest blevet ikoniske for brandet.”

LÆS OGSÅ: Majestætens smykkeskrin: Her er både uvurderlige brocher og et par blå øreringe af plastik

Botticelli
Botticelli, 10.400 kr.
Se, hvad vi ellers skriver om: Smykker, Interview og Øreringe