Ashley Graham er en af årets 'rookies'.
Foto: Instagram/@theashleygraham | Ashley Graham er en af årets 'rookies'.
Eurowoman

Sports Illustrated bruger plus size-model i deres badetøjsudgave for andet år i træk

Se videoen fra hendes casting her.

Af Tilde Mariann Broge-Starck 12.feb.2016 Mode

Hvert år ved denne tid afslører magasinet Sports Illustrated årets 'swimsuit rookies'. Betegnelsen er kælenavn for de modeller, der optræder i årets badetøjsudgave af det populære herremagasin og er ikke uden betydning i modebranchen. Tidligere er danske Nina Agdal blevet kåret som 'rookie of the year', hvilket skød hendes karriere af sted med kometfart.

LÆS OGSÅ: Instagram-piger oplever chikane: En pige satte ild til mit hår 

I år er ingen undtagelse, men noget har alligevel ændret sig, når man lader øjnene glide hen over billederne af 2016's rookier. Plus size-model Ashley Graham er nemlig blandt de smukke bikinikroppe i år. Det er kun anden gang, en model i den størrelse får æren af rookie-titlen. Sidste år trak det overskrifter, da den australske plus size-model Robin Lawley var at finde på listen, selv om nogle stillede spørgsmål ved, hvor 'plus' hun egentlig var.

Tilfældet ville, at Ashley Graham faktisk også fik en del omtale sidste år. Hun optrådte nemlig i samme magasin i en annonce for firmaet Swimsuits for All. Måske det fik magasinredaktørernes øjne op for hende allerede der. I hvert fald kan de ikke have været i tvivl om, hvor vilde deres læsere var med hende, da de offentliggjorde en video fra hendes casting og flere mænd i kommentarsporet nærmest i kor istemte: Ja tak!

LÆS OGSÅ: Eksperter: Sygt at superslanke instagrammere poster burger-billeder

Se Ashley Grahams casting-video her:


Selv skriver hun på sin Instagram-profil:


- Det er officielt – jeg er en @si_swimsuit model!! Det her en drøm, der er gået i opfyldelse. Tak til alle, der har forsvaret kurver – vores stemmer er blevet hørt.Graham har tidligere udtalt sig om at have kurver. Bl.a. til Net-a-porter's webmagasin The Edit i December 2014: 


- Vi har brug for rollemodeller for unge piger, der siger: "Omfavn dine kurver. Hvem bryder sig om at din krop ikke er perfekt?".

Selv fik hun som helt ung at vide, at hun skulle se op til Marilyn Monroe og Jennifer Lopez, for det var de eneste kurvede kvinder, der blev betragtet som smukke.


- Unge piger har ikke meget at se op til, kurvede kvinder optræder ikke på magasinforsider, de bliver ikke snakket lige så meget om på sociale medier som andre berømtheder, sagde Graham den gang.


De seneste år har vi dog set kurvede kvinder finde plads på forsiderne. Tænk bare på Kim Kardashian og Mad Men's Christina Hendricks. Nu ser det ud til, at kurvede kroppe også for alvor har gjort deres indtog i Sports Illustrated. Om Ashley Graham oveni købet får lov til at kalde sig 'rookie of the year' vil resultatet af en læserafstemning vise senere på året.


LÆS OGSÅ: 19-årig model fik nok: Branchen skal ikke kalde mig for tyk


LÆS OGSÅ: Utroligt: Nye billeder af Kate Moss er ikke photoshoppet


LÆS OGSÅ: Kropsidealer: Den nye modeltype er "inbetweenie"


Henter...