Stilikonet Michelle Obama
Foto: Bulls

Stilikonet Michelle ObamaHvordan tager hun sig ud i forhold til de andre førstedamer? Typisk amerikansk?

– På rigtig mange måder klæder hun sig amerikansk – og for den sags skyld også klassisk på en „all american way“. Og på den måde lever hun rigtig godt op til sin rolle, som USA's førstedame, der skal signalere støtte til landet og støtte til sin mand uden at stjæle for megen opmærksomhed. Men hun adskiller sig fra tidligere førstedamer ved at bruge rigtig mange stærke farver som koral, pink, lilla og gul.

“Men hun adskiller sig fra tidligere førstedamer ved at bruge rigtig mange stærke farver som koral, pink, lilla og gul.”“Dels forsøger hun nok at indgyde positivitet og glæde i en tid, der trænger til optimisme – og dels gør den farverige påklædning sig bedre på hendes farvede hud, end den ville gøre på de fleste hvide.”

– Hun bruger ikke kun de stærke farver som små pift – tværtimod ses hun ofte i outfits, der er ensfarvede i eksempelvis koral eller lilla. Men hun bruger også de klare farver med sort, hvid – og sammen med farverige prints, som er en anden af hendes trade-marks. Dels forsøger hun nok at indgyde positivitet og glæde i en tid, der trænger til optimisme – og dels gør den farverige påklædning sig bedre på hendes farvede hud, end den ville gøre på de fleste hvide. På den måde bruger hun også farverne til at sende en række relevante signaler; hun signalerer vitalitet og overskud samtidig med, at hun refererer til sin egen (og sin mands) afroamerikanske baggrund.


“Igen resulterer det i en silhuet med referencer til 50’ernes forstadsidyl – et arketypisk amerikansk look.”


Er der en beklædningsgenstand, der er typisk for Michelle Obama?

– Der er et par beklædningsgenstande, som er kendetegnende for Michelle Obamas måde at klæde sig på. Dels ses hun næsten altid i flade ballerinaer eller såkaldte baby-stiletter. Michelle Obama er en relativt høj kvinde, og i høje hæle bliver hun hurtigt meget højere end de fleste andre – inklusiv sin egen mand, der skal fremstå som verdens mest magtfulde mand. Altså skyldes hendes valg af flade eller relativt lave sko igen ønsket om at sende hensigtsmæssige signaler. Derudover har hun en kurvet figur, som hun smukt fremhæver og udnytter ved ofte at bære brede bælter stramt i taljen og skørter med volume eller strut. Igen resulterer det i en silhuet med referencer til 50’ernes forstadsidyl – et arketypisk amerikansk look.


Tip: Læs også det store portræt af Michelle Obama i denne uges ALT for damerne (3-2010).

Fakta