Stinne Vinther: "Et par billige jeans ser meget dyrere ud med en dyr frakke til"
Foto: Lea Jessen

Stinne Vinther: "Et par billige jeans ser meget dyrere ud med en dyr frakke til"

"Et par billige jeans ser meget dyrere ud med en dyr frakke til"

37-årige Stinne Vinther har ­efterhånden nået en alder, hvor hun kender sin egen krop, og hvad der klæder den. Kom med ind i hendes klædeskab her.

Stinne Vinther er salgsansvarlig for ­American Vintage og Strøm Agency. Vi har besøgt hendes klædeskab fyldt med jeans, guldsmykker og gode t-shirts.

Hvad kendetegner din stil?

– Casual og lidt rocket. Jeg kan rigtig godt lide, at min stil afspejler min personlighed og afhænger af mit ­humør. Især om efteråret er jeg rocket med læderjakke, slidte jeans og cowboystøvler, mens jeg om sommeren kan være mere piget og bohemet i en blomstret kjole og indianerstøvler. Dog er det meget vigtigt for mig, at jeg føler mig godt tilpas i det, jeg har på. Jeg har ­efterhånden nået en alder, hvor jeg kender min egen krop, og hvad der klæder den.

Hvilke designere inspirerer dig?

– Danske Anne Vest gør det virkelig godt. Hendes stil er feminin og stadig med masser af kant. Elsker hendes måde at sammensætte pels, skind og uld på, det giver et unikt udtryk. Af udenlandske er det f.eks. Comme des Garcons, der er enkelt, rent og med et legende og humoristisk tvist. Derudover er jeg også meget glad for American Vintage, som jeg arbejder med. Materialerne er rene, og så elsker jeg deres strik, der altid er i de lækreste farver, og så bliver man ikke ruineret.

Strik og ­læderjakke fra ­American ­Vintage. ­Armyjakken er ­fundet ­vintage.

Taske og pelsloafers fra Boyy, støvletter fra Zara og Toga Pulla.

Enkel skønhed. Fra Escentric Molecules og L:A Bruket. Clutch fra Comme des Garcons.

Hvad har du meget af i din garderobe?

– Jeg går næsten i jeans hver dag og har virkelig mange. Jeg elsker bare en fed T-shirt eller ­lækker skjorte med smalle jeans og et par seje støvler. Så føler jeg mig godt tilpas og velklædt. Mine jeans kan både være dyre fra Acne eller billige fra H&M – begge sidder virkelig godt.

LÆS OGSÅ: Har du fundet din efterårsduft?

Har du en særlig shoppestrategi?

– Jeg synes, at det er i mikset mellem nyt og gammelt eller dyrt og billigt, at der opstår magi rent stilmæssigt. Derudover har jeg det svært med de mængder af energi, der bliver brugt på at producere tøj, så med alderen er jeg blevet mere bevidst om at genbruge mine ting. Det hænger selvfølgelig også sammen med, at jeg ikke længere er så påvirkelig, hvad angår trends. Jeg sætter større pris på kvalitet, og at jeg får brugt det, jeg køber.

Vinterfrakken fra Anne Vest. Dyr, men Stinne har tænkt sig at hive den frem år efter år. De lange danske ­vintre ­kræver nemlig, at man prioriterer lækkert overtøj. Strik fra American Vintage og støvletter fra Acne.

Altid guld, aldrig sølv. Stine bruger smykker til at tilføre sit enkle look personlighed. Fra Orit Elhanati, ­Sophie Bille Brahe og Gag & Lou.

Hvad er prikken over i’et i dit look?

– Mine guldsmykker, som nemt kan opgradere et look.Nogle dage har jeg mange på og elsker det pyntede look, andre dage holder jeg det mere enkelt.

Hvad er dit bedste køb nogensinde, du stadig har?

– Min Orit Elhanati-guldkæde. Jeg fik den af min mand i femårsbryllupsdagsgave, og jeg har haft den på hver dag lige siden.

Kernen i garderoben. Jeans og ­T-shirts. Jeans fra Zara, Acne og H&M og T-shirts fra American Vintage.

Hun er i top og ­nederdel fra ­American Vintage, læderjakke fra Ganni, halskæde fra Orit Elhanati, ring fra Acne, armbånd fra Gag & Lou og Sophie Bille Brahe. Uret er fra ­Larssons & Jennings.

Stines tips til god stil og ­shopping:

1. Shop både billigt og dyrt, så vælter det ikke budgettet. Et par billige jeans ser meget dyrere ud med en dyr frakke til.

2. Genbrug kan være med til at understrege din personlighed, samtidig med at det er en mere bæredygtig måde at shoppe på.

3. Brug penge på personlige og lækre smykker. De kan opgradere et hvilket som helst outfit. ­Derudover holder de for evigt og bliver kun smukkere af at blive brugt.

Stinne pepper sin stil op med ­vintagekøb som en guldjakke ­kombineret med ­T-shirt fra La La Berlin, jeans fra Acne og støvletter fra Notabene.

Skjorte i herrestil fra Comme des Garcons.

LÆS OGSÅ: Ballerinaen er tilbage – her får du 10 par under 1.500 kr.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du hverdagschik

LÆS OGSÅ: Sille Henning: "Bare fordi det er fest, er jeans ikke dømt ude"

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil