Træt af tør vinterhud? Her er løsningen!
Foto: Laura Lundsgaard

Træt af tør vinterhud? Her er løsningen!

Lige straks går vi ind i den absolut mørkeste måned – den måned hvor det ikke rigtig bliver lyst, og mørket er så omklamrende, at det føles som om, det hænger fast på os, selv når vi skruer op for hyggen og stearinlysene i vindueskarmen...

Efter en fantastisk sommer, med varme og lange lyse nætter er kulden så småt begyndt at snige sig ind på os. Luften er mere crisp, næsten som om man kan tage en bid af den og vinden er kold. Det sætter sine spor på os, især vores hud. Det kan betyde tørre pletter og få huden til ikke at se ensartet ud. Det kan derfor være en god idé, at hjælpe huden lidt på vej i denne omstillingsfase ved, at give et ekstra fugtigheds-boost.

Det danske firma Rønsbøl har lavet en lang række beautyprodukter uden parabener, parfume og som er dermatologisk testet, så selv hvis du har svær og sensitiv hud, kan du sagtens være med her. Især to af deres produkter udgør en super fugt-duo, som din hud vil takke dig for.

skin-tonic_large_614.jpgSkin Tonic - pris 169 kr.

Skin Tonic fra Rønsbøl kommer i spray, så når du er færdig med at rense ansigtet kan du let spraye skin tonic direkte på huden, da det ikke skal vaskes af. Denne skin tonic forbereder huden på, at skulle optage fugt optimalt. Den kan også sprayes på lidt vat, hvis man ønsker at den skal gå endnu mere i dybden og hvis den skal tage det sidste snavs og make-up rester. Men vigtigst: den gør din hud klar til, at optage fugt i det følgende step:

face-oil_large_614.jpgFace Oil - pris 299 kr

Face Oil er en lækker og let olie, der ikke fedter for meget og som let trænger ind i huden. Påføres efter afrensning om aftenen og efter badet om morgenen ved, at man tager to dråber og varmer mellem hænderne og masserer ind i huden. Og giv den gerne hele armen med, at massere olien ind i ansigtet, det er nemlig også godt for blodcirkulationen og kan hjælpe huden med, at opnå en endnu finere glød. Olien indeholder desuden e-vitamin der øger hudens elasticitet og som har en opstrammende effekt. Derudover indeholder den både granatæblekerneolie og arganolie, som giver en dejlig duft, og optimerer fugten i huden.

Der findes mange forskellige hudtyper og mange forskellige løsninger på, hvordan man håndterer tør hud. Det bedste råd er, at prøve sig lidt frem og finde ud af hvad der fungerer bedst for netop din hud. Hvis du synes det er for fedtet med olien, så prøv at bland det sammen med lidt af din dagcreme, eller hvis du ikke er sikker så prøv det af om aftenen inden du skal sove og overvej så, om din hud har brug for, at du påfører olie både morgen og aften.

Det er en svær balance og det kan være noget af en jungle, at finde rundt i hvilke produkter der er gode og hvilke der ikke er. For mig er det et godt tegn, når der ikke er parfume, parabener og det er dermatologisk testet, da jeg ikke behøver at frygte en allergisk reaktion.

Rønsbøl har mange gode beautyprodukter som du kan bruge til, at spicy din rutine lidt op med. Især deres Peeling Serum og Aqua mask kan være gode at bruge et par gange om ugen, i perioder hvor huden virker ekstra tør.  

Aqua_peeling-serum_614.jpgPeeling Serum - pris 169 kr & Aqua Mask - pris 169 kr

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed