Transkønnet Playboy-model
Foto: Guilliana Farfallas Instagram-profil Smukke Guilliana Farfalla er født som mand....

Transkønnet Playboy-model

For første gang nogensinde: Playboy pryder forsiden med transkønnet model

Den nyeste udgave af det tyske Playboy-magasin vil traditionen tro være med en smuk model på forsiden. Denne gang er modellen bare født som en dreng. Et vigtigt standpunkt, lyder det fra chefredaktør.

Til februar vil den 21-årige Guilliana Farfalla skrive historie.

I fuld figur og kun iført et par hvide trusser, vil den tyske tv-personlighed nemlig pryde forsiden af den tyske udgave af det verdenskendte Playboy-magasin som den første transkønnede kvinde nogensinde.

Det skriver magasinet på sin instagramprofil.

- Hun er et smukt eksempel på, hvor vigtigt det er at kæmpe for retten til selvbestemmelse, lyder det fra chefredaktør, Florian Boitin, ifølge BBC.

Sidste år kunne den amerikanske udgave af mandemagasinet skrive historie ved at vise Ines Rau på midtersiderne som Playboys første transkønnede Playmate nogensinde, ligesom hun også var en del af en specialudgave i 2014, hvor hun fremstod helt nøgen. 

Indtil nu er ingen transkønnet kvinde dog nået helt frem til forsiden af det anerkendte mandemagasin, hvorfor den nyeste udgave altså bliver frontløber.

Ifølge det tyske medie Frankfurter Allgemeine Zeitung ser Florian Boitin sin nye forside som en naturlig forlængelse af den afdøde Playboy-grundlægger Hugh Hefners budskab om retten til selvbestemmelse. Gennem tiden har han nemlig selv offentligt hævdet at have kæmpet for individets frihed og mod enhver form for intolerance.

Tog skridtet videre

I et stort interview med den tyske avis Bild fortalte Giuliana Farfalla, der tidligere hed Pascal Radermacher, sidste år, at hun aldrig rigtig havde følt sig tilpas i sin krop. Allerede som 16-årig gennemgik hun derfor en kønsskifteoperation.

- Da jeg var syv eller otte år gammel, fortalte jeg min mor, at jeg hellere ville være en pige. Hun tog det alvorligt, søgte hjælp, konsulterede læger og på et tidspunkt tog vi bare skridtene videre, sagde hun dengang til Bild.

Playboys første transkønnede forsidemodel er allerede et stort navn blandt vores tyske naboer, da hun sidste år blev kendt i tv-programmet Germanys Next Top Model.

Ikke den første

Selv om Farfalle nu kan skrive verdenshistorie, er hun langt fra den første transkønnede kvinde, som pryder forsider rundt omkring i verden.

Som en af de første kunne den amerikanske reality-kendis Bruce Jenner i 2015 vise sig selv på forsiden af Vanity Fair med ordene ”Call me Caitlyn”.

Og i 2016 skabte National Geographic overskrifter verden over, da de viste den blot 9-årige transkønnede Avery Jackson på forsiden.

Generelt synes der at være nye tider på vej for anerkendte magasiner verden over, som pryder forsiderne med personligheder, der skaber blikfang. Lige fra beauty boys til transkønnede og overvægtige modeller.

Lad os håbe, at det fortsætter. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Model, Skønhed og Sociale medier