TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Tre spaoplevelser du ikke vil gå glip afDEN NATURLIGE


Spa-himmel blandt østrigske vinmarker
Blandt vinmarker i den lille østrigske by Langenlois ligger det eksklusive 4-stjernede vin- og spa-resort Loisium Hotel, der er designet af den verdensberømte newyorker-arkitekt Steven Holl. Her kan du geare helt ned i de skønne moderne spa-omgivelser, hvor der behandles med naturlige produkter fra Aveda. Men selv om det er helseferie, skal du ikke snyde dig selv for at smage på områdets berømte vine.

Hvor: Wine & Spa Resort Loisium Hotel, Loisium Alle 2, 3550 Langenlois, Østrig, tlf. +43 2734 77100 300, loisiumhotel.at

Omgivelser: Designerhotellet fra 2003 ligger i bjergene, omringet af vinmarker. Langenlois ligger 40 ca. minutters kørsel fra Wiens centrum. Tæt ved hotellet ligger et vinotek – også bygget af Steven Holl. Herfra kan du tage på guidede vinture, hvor du kan besøge 900 år gamle vinkældre. Hotellet har tiltrukket en masse nybyggeri, så du kan risikere at få et værelse, hvor du har udsigt til kraner og byggeplads.

Indretning: Meget enkelt, meget moderne og meget lækkert. Værelserne er minimalis-tisk indrettede med altan, hvor du kan sidde om aftenen og nyde solnedgangen. I stueetagen findes hotellets restaurant og bar med udendørsservering. Hotellets store udendørsattraktion er den opvarmede pool, hvor du kan svømme under åben himmel – uanset årstid. Spa-omgivelserne, der er dekoreret med turkise mosaiksten, består af en reception, hvor du booker dine behandlinger og kan købe Avedas produkter. I afslapningsområdet i to etager kan du ligge i lænestole og læse og slikke solskin ind ad de store ruder eller benytte dig af den gratis buffet med Avedas fantastiske urtete, frisk frugt og nøddemiks. I kælderen finder du et aromatisk dampbad og tre saunatyper (en finsk, en ametyst- og en blid sauna). Vær opmærksom på, at østrigere har en meget naturlig indstilling til nøgenhed – og saunaer og dampbade er ikke inddelt i mande- og kvindeområder.

Specialiteter: Aveda behandler med det indiske helsesystem Ayurveda, der bygger på en holistisk opfattelse af krop og sind. De inddeler mennesket i ild, vand, jord og luft-typer, og alt efter, hvilken du er, er der specifikke dufte og urter, der indvirker optimalt på dig. Derfor skal du inden dine behandlinger gennemføre en lille test om dit temperament og dine reaktionsmønstre.

Vi testede: Da Loisium Hotel ligger midt i et vinområde, er spaets specialitet en vin-special, som består af en exfolierende behandling med vindruekerner til ca. 600 kr. samt en kropsmassage med aromatiske naturlige kropsolier. Virkelig skønt, og din hud efterlades babyblød, velduftende og strålende. Vi testede også en 90 minutter lang ansigtsbehandling for en naturlig hudbalance med inkluderet ansigtsmassage, fodbad samt hånd- og fodmassage til ca. 750 kr. Himmelsk. Priserne på behandlinger ligger fra ca. 250 til 800 kr.

Køkken: Hotellet har en glimrende restaurant, Restaurant Vineyard. Morgenmadsbuffeten er overvældende med gulerods-rødbedejuicer, oste, yoghurt, mysli, laks og alle afskygninger af æg. Kort sagt alt. Og lur mig, om du er sulten før aftensmaden, hvor restauranten byder på en skøn fire-retters menu til rimelige penge – tilberedt af lokale råvarer. Prøv endelig den glimrende ostebuffet med et interessant og overvældende udvalg. Gå også på opdagelse i et glas (eller flere – du skal jo ingenting og kan kravle op i seng) af områdets mange glimrende vine. Menuen skifter dagligt.

Tip: Tag dit løbetøj med. Loisium Wine- & Spa Resort har kort over fine løberuter i bjergene. Hvis det skulle regne, har hotellet et lille fitness-rum. Husk at booke dine behandlinger på forhånd, ellers kan du risikere, at alt er booket, når du kommer.

Sådan kommer du af sted: Book et fly til Wien. Er du ude i god tid, kan du få en returbillet til omkring 1.000-1.200 kr. Det tager ca. 40 minutter at køre i taxa fra Wien til Langenlois og koster omkring 700 kr. Lidt pebret, så du kan også vælge at tage offentlige transportmidler – dog en noget mere besværlig affære.

Samlet set: Loisium Wine & Spa Resort er en fantastisk oplevelse. Du kan ikke andet end at geare helt ned i de smukke omgivelser. Servicen er virkelig god, og det er en sand nydelse at blive forkælet i Avedas lækre produkter.

Hvad koster det: Det billigste værelse, der giver dig adgang til spaets faciliteter, koster ca. 700 kr. pr. nat inkl. morgenmad, mens en suite koster ca. 1.400 kr. pr. nat.DEN EKSTRAVAGANTE

Ultimativ luksus i Schweiz
Er du til luksus og sofistikerede omgivelser, er La Réserve stedet for dig, og prisen er da også derefter. På det smagfuldt indrettede spa kan du nyde behandlinger i schweizer-landets ypperligste hudplejemærke La Prairie, der får dig til at føle dig som en ægte spa-dronning.

Hvor: La Réserve Hotel and Spa, 301 Route de Lausanne, 1293 Bellevue, Schweiz, tlf. +41 22 959 59 59, lareserve.ch

Omgivelser: Hotellet ligger som et resort ned til den smukke og idylliske Genève-sø – fra restauranterne og enkelte af værelserne har du udsigt til søen og Alperne, mens de fleste (betalelige) værelser har udsigt til en smuk privat park.

Specialiteter: La Réserve er uforglemmeligt, og det skorter ikke på særlige tiltag. Du kan blive sejlet ind til Genèves centrum med hotellets egen smukke venetianske træ-taxabåd fra marts til oktober, hvis vejret tillader det. Et udendørs supertjekket pool-område forvandles de fleste sommeraftener til cool clubstemning med dj og sushi til de sultne. Spaen i underetagen tilbyder fitnessrum med de nyeste maskiner og udstyr, og selvfølgelig er der trænere, som du kan hyre til kun at fokusere på dig. Der er en stor indendørs pool, sauna og haman og en lille eksklusiv butik med La Prairie-produkter og stedets egne lys og dufte. Hvis du skulle få lyst til at få ordnet lokkerne, er det selvfølgelig også muligt, og hårprodukterne, der bruges, er af det franske kult-hårmærke Leonor Greyl.

Vi testede: Selvfølgelig spaens specialitet, nemlig La Prairie-behandlinger med de verdenskendte kaviar-produkter, som er efterspurgte på grund af deres opstrammende, aktive og anti-aldrende egenskaber. En kaviar-ansigtsbehandling koster ca. 1.100 kr. for halvanden time. Her får du dybderens, masker og den skønneste massage med ægte kaviar-ekstrakt i ansigtet, der efterlader din hud så strålende, at makeup er overflødig. Dagen efter testede vi en kropsbehandling. Først masseres bodyscrub godt ind på hele kroppen, og dernæst bliver du masseret i næsten en time i den luksuriøse kropskaviarcreme og får det dyrebare ekstrakt på. Det er svært at hoppe i poolen bagefter, for din hud har aldrig set bedre ud.

Køkken: Du har tre muligheder: 1. Le Loti, hvor du kan nyde middelhavsinspireret mad – prøv for eksempel blæksprutte-risottoen efterfulgt af de hjemmelavede profiteroles (ca. 300 kr.). 2. Tse Fung, som er stedets berømte kinesiske restaurant, der er kendt for sine specialiteter. Her kan du prøve en fantastisk menu (kyllingsalat, dumplings, fisk, kød og ris) til ca. 370 kr. – vidunderligt. Begge restauranter har udsigt over søen, bjergene og det udendørs pool-område. Til slut kan du i spaen nyde sunde juicer, lækre supper og salater fra en lille bar. Her finder du også frugt, nødder, blomstervand etc., som du frit kan hygge dig med, mens du er i spaen.

Tip: Spaen ligger i kælderen, og i det øjeblik, du træder herind, er du i en anden verden, (om end en yderst luksuriøs og afslappende verden), hvor alle går rundt i badekåbe eller badetøj. Kom i starten af ugen, her er ikke mange gæster, højst et par forretningsmænd eller enkelte private (ultra tjekkede) gæster, som er medlemmer af spaet.

Sådan kommer du af sted: Hvis du er tidligt ude, kan du få en returbillet til 1.500 kr. La Réserve ligger kun tre kilometer fra lufthavnen – en taxa dertil koster ca. 100 kr.

Samlet set: Vi har prøvet mange fantastiske spaer, men La Réserve er i topklasse. Tiden går simpelthen i stå, og selv om det er dyrt, kan du sagtens nøjes med to dage, så er du allerede godt nede i gear, veludhvilet og klar til at komme tilbage til hverdagen. Alt her er så ukompliceret, afslappende, smagfuldt, og servicen er helt i top.

Hvad koster det: Det billigste værelse, der giver dig fuld adgang til spa-faciliteterne (pool, sauna, fitness og haman) koster ca. 2.500 kr. pr. nat. De dyreste værelser koster fra 4.000 kr. og op til 15.000 kr. for en suite med udsigt til søen, walk-in-closet og jacuzzi.DEN BUDGETVENLIGE

Svenske fristelser
Et spa-ophold behøver ikke partout at betyde en længere rejse. Få timer fra København i den svenske by Ystad ligger Saltsjöbaden, der til fulde kan få spa-magien til at funkle til en yderst overkommelig pris.

Hvor: Ystad Saltsjöbad, Saltsjöbadsvägen 15, S-271 39 Ystad, tlf. +46 411 136 37, ystadssaltsjobad.se

Omgivelser: Hotellet ligger bogstaveligt talt en spytklat fra havet, og det kan varmt anbefales at åbne vinduet og falde i søvn til havets stille brusen. En promenade løber med vandet til den ene side og skoven til den anden, hvor det kun er traveskoene, der sætter en stopper for, hvor lang din gåtur skal være.

Indretning: Spa-området ligger for sig selv i den ene ende af hotellet. Området er stort med to gange med behandlingsrum og omklædningsrum. Rummene har ved den nylige renovering fået farvestrålende tapet i pink eller turkis med sorte blomster – meget indbydende og forfriskende. I et stort rum er der opstillet himmelsenge, som du kan slænge dig i, mens du kan nyde en god bog eller udsigten til skoven. Her står der også vand og frisk frugt. Poolområdet indeholder et stort opvarmet bassin, boblebad, sauna og dampbad. Fra en glasdør træder du ud i et rum med vinduer fra gulv til loft, hvor du i liggestole har udsigt til havet.

Specialiteter: Prøv massagen Tuina, som er en kinesisk medicinsk massage, der kombinerer en unik massageteknik med akupressur. Her er der ingen olier eller feminine strøg. Tænderne skal bides sammen, da der ikke bliver taget på dig med fløjlshandsker, men efter en halv time med massage af ryg, arme og nakke føles det, som om jeg svæver ud af rummet. Det kan varmt anbefales.

Vi testede: Tuina massage (se ovenstående punkt), Candy, som er en kropsbehandling, hvor du først får en peeling, derefter bliver din hud pakket ind med en fugtgivende maske, som du skal ligge med i 20 minutter – lunt og meget afslappende. Afslutningsvis bliver kroppen smurt ind i en fugtgivende bodylotion. Produkterne, der bliver brugt til behandlingen Candy, er fra Ole Henriksen.
TuttiFrutti er en blødgørende spakur, der tager hånd om hele dig. Du får rygmassage, dit ansigt bliver peelet, masseret og smurt ind i en fugtgivende maske. Det samme sker med dine fødder og hænder. Til denne behandling bruger de produkter fra Decléor. Priserne for behandlinger ligger fra 320 til 1.290 kr.

Køkken: Hotellets morgenbuffet indeholder alt, hvad sådan en skal – der er flere forskellige slags brød at vælge imellem, yoghurt, pålæg, scrambled æg og kaffe, te og juice. Uden for spa-området ligger der en hyggelig lille café, hvor du kan spise din frokost iført din morgenkåbe og futter, mens du slænger dig i bløde sofaer. Her byder de på diverse salater, miso-suppe og grillede sandwich.
Om aftenen kan du vælge at spise på hotellets udmærkede restaurant, Nero, som serverer et miks mellem det svenske og det italienske køkken. Maden er ikke økologisk, men restauranten gør meget ud af at vælge lokale produkter. Prøv for eksempel den grillede fisk med dampede grøntsager og rodfrugtmos.

Tip: Til sommer foregår mange af spa-delens aktiviteter udenfor. Du kan blandt andet dyrke tai-chi med sværd på stranden eller nyde en afstressende yogatime på træterrassen. Om vinteren kan du sidde i den udendørs opvarmede pool eller jacuzzi, mens snefnuggene daler.

Sådan kommer du af sted: En togbillet fra Københavns Hovedbanegård koster 236 kr. tur/retur.

Samlet set: Ystad Saltsjöbad er ikke udelukkende et spa-hotel, og der var derfor blandt andre mange konferencegæster, da jeg besøgte stedet. Men heldigvis ligger spa-området et stykke væk fra den mere gængse hoteldel, og derfor bemærkede jeg ikke den megen aktivitet. Jeg valgte dog også først at skifte til spa-uniformen i omklædningsrummet, da det føltes mest naturligt. Betjeningen er venlig og imødekommende, der bliver gjort en dyd ud af, at du skal føle dig velkommen, om du er en erfaren eller ny spa-gænger. Behandlerne er passionerede og får dig til at føle dig i trygge hænder.

Hvad koster det: Hotellet har flere pakkeløsninger som for eksempel Seastar, hvor du får to overnatninger, vin og frugt på værelset, frokostbuffet og spa-middag i restauranten. Hele herligheden koster ca. 2.000 kr. pr. person. Se flere priser på ystadsaltsjobad.se
 

INFO

Spahimlen i Østrig: www.loisiumhotel.at »

Ultimativ luksus i Schweiz: www.lareserve.ch »

Svenske fristelser: www.ystadssaltsjobad.se »

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed og Sverige