Trine Kjær
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann Trine Kjær samler på finurligt julepynt og har en særlig shoppetradition med sin kæreste hver december.

Trine Kjær: Sådan fejrer jeg jul

Trine Kjær: "Det er det allervigtigste. Alt andet kan erstattes"

Bloggeren og indehaveren af Trine’s Wardrobe, Trine Kjær, 29, glæder sig som et lille barn til den første jul med datteren Roberta, til traditionel dansk mad og lyserøde gaver under træet.

Hvad betyder julen for dig?
– Jeg er en rigtig julegris og begynder allerede at glæde mig til jul i oktober. Det er ikke kun juleaften, jeg glæder mig til, men hele december med alle dens sociale arrangementer. Efter min kæreste og jeg flyttede ind i vores nye hjem, er min juleglæde kun blevet større, og i år kommer jeg nok til at gå lidt i selvsving, fordi det er første jul med vores lille datter.

Hvad er dit dyrebareste juleminde?
– Jeg husker de år, hvor jeg stadig troede på julemanden, som helt magiske. Specielt husker jeg et år, hvor min mor efter middagen fortalte, at min far havde fået dårlig mave. Lidt efter kom julemanden selvfølgelig, men jeg var knust over, hvor synd det var for min far, at han endnu engang gik glip af julemanden.

Hvad kan ikke undværes juleaften?
– Min familie. Det er det allervigtigste. Alt andet kan erstattes.

Har du en anderledes tradition?
– Min kæreste og jeg forærer hinanden finurligt juletræspynt hver søndag i advent, og vores samling består af alt fra champagneflasker til glimtende citroner og mexicansk julepynt.

Hvad fylder du maven med i december?
– Jeg spiser stort set ikke traditionel dansk mad årets resterende 11
måneder, men i december kan jeg ikke få nok. Jeg skal spise sildemadder og æbleskiver og drikke øl og rigeligt med gløgg. Månedens højdepunkt er dog middagen juleaften – med det hele.

Hvad vil du gerne finde dit navn på under træet?
– Jeg ønsker mig et par satinmules fra Balenciaga, en Prada-taske, lyserøde kaffekopper og sengetøj fra Geismars.

Hvor shopper du julegaver, og hvornår går du i gang med at købe dem?
– Min kæreste og jeg tager altid en dag, hvor vi køber gaver til vores familier og afslutter shoppingen med et glas gløgg på Hviids Vinstue. Derudover tager jeg gerne en eftermiddag med en veninde, hvor vi køber gaver til vores mænd. Resten klarer jeg online. Det er ret praktisk, især hvis du skal give køkkenmaskiner eller andre tunge ting.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Interview