Emili Sindlev street style
SPONSORERET indhold

Støvlen, du aldrig troede ville blive smart, flytter ind i hverdagsgarderoben

Salomon, Lowa og Hanwag er testvindende producenter bag støvler, du kan vandre i – og nu kan du også finde dem hos Prada, Chanel og Gucci.

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: Christian Vierig/Getty Images
10. sep. 2019 | Mode | Eurowoman

Hverdagen kan føles som at bestige Kilimanjaro, og med hjælp fra modehuse verden over bliver det nu nemt at balancere både en velklædt og behagelig garderobe. Vi skal nemlig trække i vandrestøvlerne, snøre dem godt og gå verden kampklar i møde.

LÆS OGSÅ: Denne mindre pæne men praktiske støvle får nu revanche

”At vandre i almindeligt fodtøj er ikke særlig fedt. Det kan føre til smerter, skader og i det hele taget en dårlig vandreoplevelse. Så gør dig selv den tjeneste at køb et par vandrestøvler, og køb et par af god kvalitet. Der er nemlig en kæmpe forskel på kvaliteten og komforten, når man sammenligner de forskellige vandrestøvler,” skriver Friluftsmagasinet om deres test af vandrestøvler fra de anerkendte vandrestøvleproducenter, som blandt andet tæller Salomon og Hanwag.

Og det kan vi jo kun give dem ret i. Desværre bliver disse støvler bare sjældent omtalt i pæne vendinger eller tænkt på, når vi trækker i festtøjet. Men, hvis det står til danske Ganni og Cecilie Bahnsen samt Louis Vuitton, Chanel og Prada er det altså fortid: Vandrestøvlen, ja, den kan det hele.

Kom med til Palm Springs, hvor Louis Vuitton viste deres Resort 2016-kollektion med alt fra fantastiske kjoler til lårkorte shorts og vandrestøvler.

Vi så den hos modehusene allerede i 2016, hvor Louis Vuitton havde vandrestøvlen som en del af deres Resort 2016-kollektion. Her var den gamle kending opdateret i eksklusiv læder med en farveskala, der minder om den, du kan finde i skovbunden, når efteråret slår ind. Et tema, vi også så på dansk jord i 2017, hvor Cecilie Bahnsens efterårs- og vinterkollektion var parret med vandrestøvler fra italienske Diemme – og der har de egentlig siddet lige siden. Også danske Ganni kunne for første gang præsentere et samarbejde ved deres efterårs- og vinterkollektionsshow i 2018.

Prada.jpg

Freja Beha på catwalken til fremvisningen af Pradas efterårs- og vinterkollektion 2019. Støvlerne er i butikkerne nu og koster 9.700 kr. inkl. to aftagelige tasker pr. støvle.

Denne sæson ser vi vandrestøvlen hos Acne Studios, hvor den er parret med alt fra løse jakkesæt og kjoler, og hos Prada med de groveste såler, sæsonen har præsteret, og med påsyede lommer i knælange silhuetter. Også Chanel har taget støvlen til sig og tilført den rulam og en løs snørelukning, der passer perfekt til det klassiske tweed, mens Gucci har givet den træskolignende såler, nitter og rulam. Hos Miu Miu – som også Prada-chef, Miuccia Prada, står bag – er vi lidt i det højere luftlag med en vandrestøvle, du nok ikke skal gå kilometer i, hvis du er ny i kategorien ”høje hæle”.

Chanel.jpg

Chanels udgave af sæsonens smarteste støvle. Støvlen er i butikkerne nu og koster 12.910 kr.

Der er altså ingen grund til at fryse om fødderne, og det kommer du heller ikke til denne sæson, hvor vores elskede, tunge ”vandrestøvle” vender tilbage i modebilledet. Så er der bare tilbage at gå på jagt og finde dem, du bedst kan lide.

De ovennævnte modehuse er et sikkert valg, men så længe der er referencer til skisport og et alpint klima, er du ”homesafe”.

Anbefalet til dig