Armani dropper pels
Foto: Mitchell Sams/All Over Press Modehuset Armani dropper brugen af ægte pels i sine produkter. Her ses to looks fra Giorgio Armanis efterår/vinter-kollektion fra 2015.

Armani dropper pels

Verdensberømt modehus opgiver pels

Modehuset Armani vil fra efterårssæsonen 2016 ikke længere bruge ægte pels.

Modehuset Armani har netop indgået en aftale med Fur Free Alliance om at droppe brugen af pels fra dyr i alle sine fremtidige produkter. Det betyder, at alle stykker tøj og sko fra Armani fra efterårssæsonen 2016 vil være fuldstændigt fri for ægte pels.

– Teknologiske fremskridt har over årene gjort det muligt for os at have ordentlige alternativer til rådighed, som gør brugen af den grusomme praksis i forhold til dyr unødvendig, udtaler Giorgio Armani i en pressemeddelelse omkring beslutningen.

–  Armanis beslutning om at blive pelsfri gør det tydeligt for designerne og forbrugerne, at de kan få kreativitet og luksus uden samtidig at støtte grusomheder mod dyr. Armani har været en trendsætter i modebranchen i årtier, og denne seneste udmelding beviser, at omtanke og innovation er fremtiden for moden, udtaler Joh Vinding, bestyrelsesformand for Fur Free Alliance.

LÆS OGSÅ: "Aldrig har det været så chikt at gå i genbrugsbutikker"

Helt trendsættende er Armani dog ikke på dette område. Store modehuse som Hugo Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger og Ralph Lauren er allerede gået over til kunstige alternativer til pels, og det samme gælder flere high street-kæder som H&M og Zara. Flere mærker som svenske Filippa K og danske Samsøe & Samsøe er også blandt de modebrands, som har opgivet at bruge ægte pels i deres kollektioner. Dyreværnsforeningen Anima har lavet en liste over pelsfri brands her.

Konkret betyder Armanis forbud mod pels i de fremtidige kollektioner, at virksomheden helt skal holde sig fra at bruge pels fra et dyr, som er blevet "slået ihjel for sin pels", som det står beskrevet i den uddybende definition af "pels", man kan finde på modehusets hjemmeside her. Læder eller uld fra dyr, der er blevet "klippet", er ikke en del af forbuddet.

LÆS OGSÅ: Sig "babouche": 11 bud på forårets mest hypede sko

LÆS OGSÅ:"Så tager du et par stiletter på og bliver til den person, ingen tør lægge sig ud med"

LÆS OGSÅ: Sneak peek: Her er det bedste fra H&M's kommende Conscious Exclusive-kollektion