Josephine Skriver
Foto: Getty Den danske topmodel Josephine Skriver har gået Victoria's Secrets show siden 2013.

Victoria's Secret aflyser stort modeshow

For første gang i 23 år bliver Victoria's Secrets ikoniske 'Angel'-show aflyst.

For første gang i 23 år bliver det amerikanske undertøjsmærke Victoria's Secrets ikoniske modeshow aflyst.

Det sker, efter at selskabet bag undertøjsmærket, L Brands, har lagt en ny markedsføringsstrategi.

"Vi mener, at det er vigtigt at udvikle vores marketing i Victoria's Secret," siger finansdirektøren for L Brands, Stuart Burgdoerfer, til Reuters. 

Modeshowet, der er kendt for sine 'Angels', supermodeller iført undertøj og store englevinger, har gennem de seneste år mistede flere millioner seere. Sidste år så kun 3,3 millioner amerikanere med, mens showet i 2001 havde 12 millioner seere. 

Lingerimærket har tidligere mødt kritik for ikke at have plus-size modeller på catwalken, og sidste år så marketingschefen, Ed Razek, sig nødsaget til at sige op, efter at have udtalt at han ikke ville have transkønnede modeller med i showet.

Moderedaktør på ALT.dk, Kristian Hindø-Lings, kalder det en sejr, at showet bliver aflyst.

"At Victoria’s Secret-showet ikke længere er en ting, er på mange måder en sejr. Det er en sejr for queer-personer, det er en sejr for kvindeidealer, og det er en sejr for den nye, unge generation, som ikke har brug for – eller vil acceptere – et show, hvor diversitet på alle parametre ikke er en faktor, der sættes fokus på," siger han.

De to danske modeller Josephine Skriver og Caroline Bille Brahe (født Brasch, red.) har tidligere deltaget i det kendte show, der blandt andet også tæller topmodeller som Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Heidi Klum, Tyra Banks og Gisele Bündchen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Model, Modeuge og Kropsidealer