Zara

Foto: Zara

Inditex COVID-19

Zara donerer masker til COVID-19 patienter og behandlere i Spanien

Modefirmaet Inditex, der står bag dine high street-favoritter, har nu skiftet fokus i den gode sags tjeneste.

Vi vasker hænder som aldrig før i disse COVID-19-tider, hvor verdenssundhedsorganisationen WHO har erklæret, at vi har at gøre med en pandemi. Selvfølgelig fra de trygge hjemlige rammer, hvor vi holder os indenfor og følger vore kære regents råd.

LÆS OGSÅ: Louis Vuitton, Christian Dior og Givenchy stopper parfumeproduktion for at hjælpe hospitaler

Det giver selvsagt rigeligt mængder af tid til at kigge ud. Ikke bare ud af vinduet, men også ud på verdensbilledet, hvor vi konstant bliver opdateret på corona-situationen. Og som sol fra en skyfrihimmel kom i går Inditex, der bl.a. står bag Zara, Massimo Dutti og Bershka.

Den spanske multinationale modetøjskoncern annoncerede nemlig, at al produktion vil blive stillet til rådighed for den spanske regering til at producere sundhedsmasker til både patienter og medicinske arbejdere. Masker, som alle vil blive produceret omkostningsfrit for Spanien, er blandt de mest presserende nødvendige forsyninger, som angivet af de spanske sundhedsmyndigheder.

En virksomhedsrepræsentant fra Inditex forklarer i en pressemedelelse, at virksomheden ”allerede har doneret 10.000 beskyttende ansigtsmasker, og de forventer at være i stand til at sende yderligere 300.000 kirurgiske masker i slutningen af denne uge."

Hvorvidt Inditex fokus vil rykke sig uden fra Spaniens grænser er endnu ikke at vide, men virksomheden undersøger muligheden for at skifte noget af tekstilproduktionskapaciteten og også producere operationskitler. Et stærkt træk fra Inditex, som kan blive starten på en forhåbentligt større indsats fra modebranchen. Når virussen fortsætter med at sprede sig, som den gør lige nu, bliver det mere og mere vigtigt for mærker og konglomerater at træde til på alle leder og kanter, og derfor takker vi Inditex.

Se, hvad vi ellers skriver om: Corona og Samfund