Støt Brysterne Løbet 2015
Foto: Amalie Holm Støt Brysterne Løbet 2015

”Vi har alle sammen kræft inde på livet, så hvorfor skal vi ikke også støtte brysterne?”

ALT for damerne mødte fire mandlige kollegaere til Støt Brysterne Løbet i Aarhus.

På løbspladsen i Aarhus støder vi ind i fire stormilende mænd. Karsten, Kenan, Christoffer og Christian. Sammen arbejder de for batterier.dk. En stor virksomhed, der med mændenes egne ord, sælger "byens bedste og største batterier".

Vi hjælper hinanden
Vi bemærker mændenes fine hjemmelavede T-shirts. Pink med teksten: "Vi støtter brysterne". Det gør os nysgerrige på, hvad der egentlig har fået de fire kollegaer til at troppe op i dag blandt 2000 kvinder.

- Vi har alle sammen én tæt på, der er ramt af kræft, så hvorfor skal vi ikke også støtte brysterne? Lige nu er Christoffers mor syg af brystkræft, og vi vil selvfølgelig gerne være der for ham og støtte ham. Løbet er en måde for os at vise vores sympati med Christoffer og hans familie, siger Karsten, der står længst til højre på billedet.

- Og så styrker løbet vores sammenhold på arbejdet. Vi har haft noget at se frem til, fortsætter Kenan, der står ved siden af Karsten.

Løbet styrker vores motivation og sundhed
Men fællesskabet er ikke den eneste grund til, at de fire mænd er samlet i dag. De manglede alle motivation i hverdagen til at komme op af sofaen og snøre løbeskoene, og det hjalp tilmeldingen til Støt Brysterne dem med.

- Vi er begyndt at løbe mere for at træne op til de 10 kilometer, vi skal løbe i dag. Hver onsdag løber vi sammen på arbejdet. Og så træner vi også ud over det, lyder det fra Kenan.

- Ja, så går der jo konkurrence i den. Det er den bedste motivationsfaktor. Man vil gerne slå chefen, griner Carsten og kigger på Christian længst til venstre.

- Og så har jeg sat en middag på spil, hvis Christoffer kommer i mål inden 53 minutter, siger chefen Christian.

Gør som os
De fire kollegaer slutter vores samtale af med en opfordring til alle andre mænd:

- Man kan faktisk sige, at løbet har været med til at styrke vores sundhed. Og derfor kan vi kun anbefale andre mænd at gøre det samme, siger Christoffer, som står i midten til venstre på billedet.

- Vi kommer i hvert faldet stensikkert igen til næste år, afslutter de fire storsmilende mænd.

For en god ordens skyld vil vi lige tilføje, at Alt for Damerne mødte Christoffer ved målstregen, hvor han kom glad i mål på 51 minutter. De fire kollegaer kan altså se frem til en middag på chefens regning.