GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Camilla Ottesen
Foto: ALT for damerne Camilla Ottesen er for 3. gang konferencier på Støt Brysterne-løbet.

Camilla Ottesen: Kvinderne er for seje

Som konferencierfor tredje gang på Støt Brysterne-løbet er Camilla Ottesen ikke i tvivl om, hvor meget det hjælper. Hun opfordret alle til at kridte løbeskoene og støtte op om den gode sag.

Tv-værten Camilla Ottesen stiller for tredje gang op som konferencier for ALT for damernes Støt Brysterne-løb.

- Det er vigtigt at bakke op om de arrangementer, der støtter de gode sager. Det ligger mig meget på sinde, især brystkræft. Jeg gør det også fordi det er en dejligt dag, og det er skønt at se alle de mennesker som løber. Mest alle de seje kvinder, der er blevet raske eller som stadig er i behandling for brystkræft. Jeg synes, det er så sejt, at de møder op og løber ruten, siger Camilla Ottesen.

Selvom det er en dag, som er opstået på grund af en frygtelig sygdom, er der en helt speciel fællesskabsfølelse.  

- Der er sådan en dejlig stemning.  Alle smiler til alle. Selvom det er den mest frygtelige sygdom, hvor mange derude har mistet pårørende, så er der alligevel en fælles ånd, som jeg blev grebet af, første gang jeg var der, fortæller Camilla Ottesen.


- Jeg har stor respekt for de kvinder, der er ramt af brystkræft og som har overskud til at løbe. Vi ved alle, hvor hårdt det kan være at face verden, men jeg har stor respekt over for dem og synes, det er mega sejt af kvinderne. Der er nogle dage, hvor det er bare helt vildt ad H til og alligevel finder de kræfter til at komme til sådan et arrangement, siger Camilla Ottesen.


Støt Brysterne-løbet er for alle
Udover de seje kvinder, der trodser deres sygdom, har Camilla været glad for at se folk bakke op om arrangementet, selvom de intet har med sygdommen at gøre.


- Det er vigtigt, at folk støtter op. Det er godt at se folk, der ikke har kræft inde på livet alligevel støtter op. Det er vigtigt, de får sendt budskabet, at det ikke kun er for dem som har kræft eller er pårørende. Det er et super stærk billede, der viser, hvor stærk vi kvinder er engageret i den sygdom. Det er stærkt at se, at kvinder støtter op om det og jeg håber, at der kommer endnu flere i år, for jeg synes, at det er sådan nogle ting, som man skal gøre. Det er et par timer, man bruger en søndag. Man skal gøre det for sig selv, for at opleve stemningen, for at være en del af det. Bagefter har man det så sindssygt dejligt. Når man ser folk placere målstregen efter man har løbet de fem kilometer er dejligt, fortæller Camilla.


"Det er mennesker vi snakker om og ikke bare tørre tal"
I år er der kommet et nyt tiltag, hvor deltagerne kan løbe for en anden. På rygnummeret bag på T-shirten får deltagerne mulighed for at sætte billeder af den person de løber for. Det kan være en søster, der selv er for syg til at løbe eller en mor der er gået bort på grund af sygdommen. Et tiltag som Camilla er helt med på.


- Det personliggør det hele rigtig meget og gør løbet endnu stærkere. Det er mennesker, vi snakker om og ikke bare tørre tal. For nogle familier får det katastrofale følger, at en kvinder går bort og efterlader familie og venner. Jeg er sikker på, at når vi løber ude på ruten, og der pludselig er et ansigt foran os, så vil det få os til at bakke endnu mere op, købe ting i boderne eller sende penge til Kræftens Bekæmpelse.

 

En sidste opfordring fra Camilla lyder:

Folk skal melde sig til løbet og finde løbeskoene frem, for det er en utrolig dejlig dag på mange måder. Man får rørt sig, støttet et godt formål og vist respekt overfor de mennesker der er i det forløb og deres familier.


Det kan godt være man ikke selv har sygdommen inde på livet, men derfor kan man godt møde op af respekt for dem, der er ramt. Så får vi flere penge i kassen til forskning og til at hjælpe dem som allerede er ramt.  

Du kan læse mere om Støt Brysterne-løbet samt tilmelde dig på:
Altfordamerne.dk/stot-brysterne

Camilla under løbet i 2011

Se, hvad vi ellers skriver om: Alt for damernes kvindeløb, Løb og Camilla Ottesen