ALT for damerne Støt Brysterne 2014
Foto: ALT for damerne

ALT for damerne Støt Brysterne 2014

Derfor var Støt Brysterne Løbet i Aarhus helt specielt

Det første Støt Brysterne Løbet i Aarhus var en livsbekræftende, våd og rørende omgang.

Trods de truende grå skyer over Mindeparken i Aarhus var det en fantastisk løbsdag i Aarhus. Ca. 2.000 kvinder begav sig ud på løbe- og gåruterne rundt i det kuperede terræn med en udfordrende stigning det sidste stykke mellem bøgetræer og smuk natur.

Det grå kanvas sprækkede først, da de sidste var ved at nå i mål efter en vellykket dag med peptalk fra Charlotte Bircow og opvarmning fra både hende og danser Vickie Jo, samt præmieoverrækkelse fra chefredaktør Tine Nikolaisen, der blandt andet var mere end imponeret over en otte-årig pige, hun forgæves havde forsøgt at overhale på ruten.

"Jeg løber for..."
Traditionen tro var ryggene dækket med livsbekræftende og tankevækkende budskaber om, hvem dagens indsats i løbeskoene var dedikeret til, og også en ung mand var trukket i løbetøjet med familien, der alle stod i lyseblå løbetrøjer med tekst om, at også mænd bliver ramt af brystkræft. Noget, blandt andet faderen mente, der manglede fokus på, hvorfor hele familien var taget med – og vi hermed giver budskabet videre.

Alt i alt var dagen i Aarhus blot endnu et bevis på, at vi er der for hinanden, også i svære situationer, at det hjælper at tale om tingene og kæmpe.

Starten på en ny tradition
En overvældende dag for blandt andet chefredaktør, Tina Nikolaisen, der var mere end tilfreds med opbakningen til arrangementet i Aarhus, der sædvanligvis kun plejer, at finde sted i København.

- Men det giver jo bare så meget mening også at holde det i Aarhus, og det har været overvældende at se, hvor stor opbakning der har været herovre. Jeg synes virkelig, det har været en helt særlig og positiv dag, siger hun.

- Der blev hurtigt udsolgt og det er fedt at vide, at vi på den måde er med til at bidrage endnu mere til den gode sag. Vi skal uden tvivl også have Støt Brysterne Løbet til Aarhus næste år.

SE BILLEDERNE: Dem løb I for til Støt Brysterne Løbet i Aarhus 2014