Ullas dream team: Rasmus Graff, 27, Jeppe Graff, 22, og Frederik Graff, 25 løber for deres mor.
Ullas dream team: Rasmus Graff, 27, Jeppe Graff, 22, og Frederik Graff, 25 løber for deres mor.

Støt Brysterne

“Hvorfor skal vi som mænd ikke også kunne støtte kvinder?”

Tre mænd skilte sig ud mellem de kvindelige løbere. Rasmus, Jeppe og Frederik løb for deres mor.

Midt i havet af de lyserøde løbetrøjer, Støt Brysterne-løberne er trukket i i dagens anledning, stikker to høje sortklædte skikkelser op. Det er ikke kun det sorte trøjer, der får de to løbere til at stikke ud fra mængden: De hedder Rasmus og Jeppe Graff og er – I modsætningen til de fleste andre deltagere – mænd. “Jeg løber for Mor – Ullas dream team”, står der skrevet på ryggen af dem.

ALT for damernes journalist stopper dem for at bede om et billede af to mænd midt i et kvindeløb. De løber sammen med deres tredie bror, Frederik, fortæller de, og inviterer os med hen for at møde resten af familien Graff. Deres far og onkler er også med i løbet i dag. De løber alle sammen for Rasmus, Jeppe og Frederiks mor Ulla, der fik konstateret brystkræft i foråret.

Hvorfor deltager I i et kvindeløb?
- Fordi vores mor har brystkræft. Det fik hun konstateret 5-6 dage efter mit bryllup, så det var sådan lidt…, siger 27-årige Rasmus og afslutter sin sætning:

- Det var noget, der skulle gøres et eller andte ved! Vores moster synes, det var en god ide at tage herud med familie og venner for at løbe.

De tre brødre fortæller, at de ud over dem selv, kun har set en enkelt mand ude på ruten.

- Jeg troede faktisk, der ville være flere mænd med, siger Rasmus og bliver bakket top af sine bror, Frederik, der spørger:

- Hvorfor skal vi som mænd ikke også kunne støtte kvinder?

- Måske det sætter lidt ekstra fokus på brystkærft, når der også er nogle mænd, der løber med, afslutter Rasmus.  


"Jeg løber for Mor - Ullas dream team"


Rasmus, Jeppe og Frederik med deres mor, Ulla Graff, 54