Mette: "Jeg elsker mine bryster, selvom de ser mærkelige ud"
Foto: Les Kaner

Mette: "Jeg elsker mine bryster, selvom de ser mærkelige ud"

Mette Lindstrøm Nielsen, 36, er en af de seks modige kvinder, som viser den nøgne sandhed om, hvad brystkræft gør ved kvinders bryster i den nye udgave af ALT for damerne (nr. 26, 2014).

Artiklen blev oprindelig bragt i ALT for damerne sommeren 2014. 

Mette fik sin diagnose i april 2013. Da Mette er bærer af BRCA1-genet og dermed arveligt disponeret for brystkræft, valgte hun på anbefaling at få fjernet begge bryster på grund af høj risiko.

- Jeg elsker mine bryster, selvom de ser mærkelige ud. De repræsenterer en overvindelse, siger Mette.

Årsagen til at hun og de fem andre kvinder har sagt ja til at stille op til den afslørende fotoserie er, at de ønsker at afmystificere brystkræft, som over 4.000 danske kvinder rammes af hvert år.

– Min krop svigtede mig, men vi kæmpede en kamp – og jeg vandt, siger Mette, som nu er midt i rekonstruktionen af sine bryster.


Mette Lindstrøm Nielsen. Foto: Les Kaner

Se også billedserien: Brystkræft: 13 modige kvinder viser deres ar


– Jeg vil gerne vise, hvordan man ser ud midt i rekonstruktionen. De billeder manglede jeg selv. Af helt almindelige kvinder.

Siden billedet blev taget, er Mette Lindstrøm Nielsen blevet opereret igen og har nu fået blivende silikoneimplantater. Samtidig er der blevet rettet lidt op på udseendet, symmetrien er justeret og størrelsen er en smule mindre. Senere skal der laves en brystvorte, hvor man laver et lille indgreb og tatoverer farve på, oplyser hun til ALTfordamerne.dk.

Vi støtter kampen mod brystkræft med ALT for damerne Støt Brysterne-løbet. Læs mere og tilmeld dig løbet 2015 her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryster