Camilla Ottesen Støt Brysterne
Foto: Alt for Damerne Camilla Ottesen fortæller om, hvorfor motion spiller en vigtig rolle i hendes liv.

Camilla Ottesen, Alt for Damerne, Støt Brysterne, 2014

Q&A Camilla Ottesen: ” Motion er altafgørende for mit humør”

For tv-vært Camilla Ottesen spiller motion en vigtig rolle når det handler om at samle livsglæde og passe på kroppen. Hun deltager for femte år i træk i ALT for damernes Støt Brysterne Løb, og vi har spurgt hende, hvorfor hun synes, det er vigtigt at sætte fokus på motion i forbindelse med brystkræft.

Hvorfor har du valgt at deltage i arrangementet i dag?
- Jeg har valgt at stille op, fordi jeg er ambassadør for Kræftens Bekæmpelse. Det startede med, at jeg var vært for Støt Brysterne, som er Kræftens Bekæmpelses indsamlingsshow, og så er jeg blevet ved. Jeg synes, at ALT for Damernes arrangement er sådan en dejlig dag på mange måder, fordi man støtter den gode sag. Jeg kan godt lide, at det er et rent kvindeløb. Jeg synes, at det er så fint, når man løber på ruten, og kan se de små beskeder på ryggen, som folk har lavet - det er meget rørende. Det her løb har en anden feeling end så mange andre løb. Der er en helt speciel stemning, som giver den der hårrejsende effekt.

Har du selv haft brystkræft inde på livet?
- Jeg har aldrig haft det helt tæt inde på livet, men da jeg lavede programmerne for Kræftens Bekæmpelse med Støt Brysterne, var jeg ude for at interviewe og lave research på flere cases. Der var både mødre der klarede den, men der var også mødre, som desværre ikke klarede den, og det var heftigt at følge med så tæt på sidelinjen. Selvom det ikke var nogen, der stod mig nær, kan vi alle sammen sætte os ind, hvor forfærdeligt det er, uanset om man er mor, mormor, søster, veninde eller kollega.

Hvad tror du det hjælper at ALT for damerne sætter fokus på motion i forbindelse med brystkræft?
- Det er rigtig godt, at ALT for damerne sætter fokus på brystkræft, fordi det er et magasin, der bliver læst af så mange. Det er fedt at de arrangerer det her løb og laver artikler omkring brystkræft op til dagen. Jeg er ikke i tvivl om, at det netop er et af Kræftens Bekæmpelses råd, at man skal dyrke motion. Det er vigtigt, at vi får sagt til alle, både som forebyggelse, men også til folk, der er ramt, at man skal huske at dyrke motion dagligt. 

LÆS OGSÅ: 3 af vores kolleger blev ramt på ét år

Hvorfor tror du, at løb er en hjælp for mange i kampen mod kræften?
- Med kræft og andre sygdomme, er det vigtigt at løbe og dyrke motion. Det giver en velvære, som er vigtig. Jeg tror, der sker noget positivt med ens mindset, hvis man kommer ud og får noget frisk luft og får rørt sig. Hvis vi gør det, så holder vi kroppen i gang. Kroppen er det eneste hylster vi har, vi kan ikke få et nyt og det kan ikke skiftes ud. Så når det bliver slidt ned, så er det slidt ned, og det skal vi huske på. Vi skal altid huske at passe på vores hjerte og organer, og det gør vi ved at dyrke motion eller gå en god tur. Vi skal ikke være så fanatiske, at vi aldrig må drikke alkohol eller spise brun sovs. Der skal være plads til det hele, men alt med måde. Jeg tror, det er vigtigt at komme i gang med motionen, når man har været syg og gøre det til en del af livet igen, så det giver noget livsglæde tilbage.

Hvad betyder motion for dig?
- For mig betyder det rigtig meget at dyrke motion. Jeg træner tre gange om ugen og løber ind imellem. Motion er altafgørende for mit humør. Jeg tror, at det er sundt at komme ud og få sluppet nogle endorfiner fri og give den gas og svede. Man kan kun takke sig selv, når man sidder som gammel, for at man har en god, sund og stærk krop. 


LÆS OGSÅ: Charlotte Bircow: "Det hjælper i svære tider" 

Se, hvad vi ellers skriver om: Camilla Ottesen