Foto: PR
fit living

22 fantastiske olier til ansigt, krop & hår

Drømmer du om frisk hud og glansfuldt hår? Olier er den nye skønhedseliksir, og vi har fundet 22 nye lækre af slagsen, der både smører dig indvendigt og udvendigt.

Af Lene Huusmann 03.feb.2016 Sundhed

SUNDT & FLOT HÅR
Olie kan have en fantastisk effekt på dit hår, som med blot et par dråber i hårspidserne får tilført fugt og nærende pleje. Olien kan også have genopbyggende virkning på tørt, ødelagt og kruset hår. Og nej, du behøver ikke være bange for, at det gør dit hår fedtet, det er en gammel skrøne. Tværtimod får du et sundere hår med mere glans med de gyldne dråber.

1. Fugt til fint hår. Denne olie er udviklet til fint og skandinavisk hår. 
Moroccanoil Treatment Light, 100 ml, 329 kr.

2. Mirakelkur. Du kan tæmme og pleje tørt hår med denne letvægtsolie. John Frieda Frizz Nourishing Oil Elixir, 80 ml, 129 kr.

3. Allroundolie. En god olie, der nærer, beskytter og styrker både hud og hår. Darphin Revitalizing Oil, 200 ml, 299 kr.

4. En skønhedseliksir til alle hårtyper. Kom et par dråber i hårspidserne, så bliver det skinnende flot. Davines Oi Oli, 135 ml, 300 kr. 

5. Beskyt lokkerne. Lækker olie med uv-beskyttelse, som både plejer og giver flot finish. Björn Axen Silky Soft Oil Spray, 150 ml, 360 kr.

ANSIGT & KROP
Ansigtsolie holder huden smidig, giver en flot glød og er med til at mindske tørhed og dermed også fine linjer og rynker. Når du bruger olien til kroppen, tilfører du masser af fugt og pleje, som får din hud til at stråle og se sund og frisk ud. Brug f.eks. en olie under din ansigtscreme, og få ekstra smuk hud. Og prøv at smøre dig med en lækker kropsolie på din rene hud i stedet for en bodylotion.

1. Til den sarte hud. Den allergivenlige mandelolie plejer blidt i dybden. Weleda Almond Sensitive Skin Soothing Facial Oil, 50 ml, 159 kr.

2. Flot hud igen.
En lækker, multifunktionel olie, der bl.a. forebygger strækmærker. Bio-Oil, 200 ml, 279 kr.


3. Forkæl dine celler. Skøn ansigtsolie, som giver optimal fugtbalance. Pai Age Confidence Echium& Amaranth Facial Oil, 30 ml, 495 kr.

4. Ahh, macadamia. Plej ansigt og krop med fugtgivende macadamianøddeolie. Tromborg Aroma Therapy Face & Body Oil Ylang-Ylang, 100 ml, 290 kr.

5. Frisk pust.
Er din hud træt og trist, så giv et frisk og nyt pust med en let ansigtsolie. Kiehl’s Daily Reviving Concentrate, 30 ml, 290 kr.

6. Vinterforkælelse. Fugt din hud efter badet med en dejlig frisk citrusolie fra Jurlique, der er supergod til vinterforkælelse. Jurlique Lemon Body Oil, 100 ml, 225 kr.

7. Antiage til kroppen.
Lækker kropsolie med antiageeffekt. Beauté Pacifique Corpus Paradoxe Body Oil, 100 ml, 398 kr.

8. Helt ren.
100 pct. ren olie uden parfume eller tilsætningsstoffer. Baobab Oil, 30 ml, 175 kr.

9. Blid aroma.
Nyd den stresslindrende aroma i badet. Aveda Stress Fix Composition Oil, 50 ml, 375 kr.

10. Farvel appelsinhud.
Bekæmp cellulite med en speciel massageolie. Cellu-Cup Olie, 100 ml, 199 kr.

SPIS DIG SMUK
Du kan smøre dig i nok så mange dejlige cremer, men din krop har også brug for at blive smurt indefra med sunde fedtstoffer. Dem kan du bl.a. få i olier, som nærer og opbygger dine celler og giver energi og overskud. Kapsler med fiskeolie er velkendt, men der er også kommet mange nye og lækre olier til, som hjælper skønheden og sundheden på vej indefra. Her får du bl.a. omega-3, -6 og -9-fedtsyrer, som har gavnlig effekt på alt fra hjerte til hormon- og blodsukkerbalance samt hud, hår og negle. Olierne kan drikkes som et lille shot, men du kan også blande dem i en smoothie eller en god dressing til salaten.

1. Glød indefra. Hampefrø har et højt indhold ad essentielle fedtsyrer og en ren og fin nøddeagtig smag. Olien har en fantastisk effekt på huden, da den både indeholder antioxidanten vitamin E og fedtsyren GLA. Pukka Økologisk Koldpresset Hampeolie, 250 ml, 108 kr.

2. Livets Olie til kvinder er baseret på en blanding af hørfrø- og kæmpenatlysolie, som giver den optimale sammensætning af sunde fedtsyrer. Oil Of life woman, 500 ml, 208 kr. 

3. Strålende hud. Denne økologiske olie indeholder en kombination af nærende olier af hybenkerne, sortkommen, sesam, hørfrø og kæmpenatlys, som får din hud til at stråle og se sund ud. MK Olie W, 500 ml, 329 kr.

4. Tank op med omega-3. Eskimo er miljøcertificeret og en af de reneste og mest bæredygtige fiskeolier. Og så er den fyldt med de vigtige omega-3-fedtsyrer, som din krop har brug for, bl.a. at kunne bekæmpe betændelsestilstande. Anjo Eskimo Fiskeolie 250 kapsler, 238 kr.

5. Sund med hørfrø. Flaxseed OMG’s hørfrøolie er et godt alternativ til fiskeolie for vegetarer og veganere. Hørfrø har et højt indhold af B-vitaminer, magnesium og mangan. Vitaviva Flaxseed OMG’s, 100 kapsler, 187 kr.

6. Det sorte guld. Sort kommenolie på kapsel fra økologiske Natur Drogeriet. Nigellafrøolie - 90 kapsler, 145 kr. 

7. Sund for hjertet. Pikasol antiopstød er helt uden bismag. Pikasol Anti-opstød 90 stk. 149 kr.  


Henter...