3 fordele: Derfor skal du gå efter veganske produkter
Foto: Gettyimages

3 fordele: Derfor skal du gå efter veganske produkter

Veganske produkter er populære. Og faktisk er der flere fordele ved at købe vegansk, end du måske lige går og tror.

Har du holdt øje med udvalget i supermarkerne de seneste år? Hvis du har, har du sikkert lagt mærke til, at der er kommet mange nye veganske produkter på hylderne.

I løbet af de sidste par år er der nemlig kommet en stigende interesse for at købe vegansk – altså produkter uden animalsk indhold – og faktisk har flere og flere danskere valgt at blive veganere. Det har de oplevet hos Dansk Vegetarisk Forening.

En hyppig årsag til, at folk vælger at leve vegansk, er, at de gerne vil være gode mod dyrene. Men dyrevelfærd er blot én ud af flere fordele ved at gå uden om de animalske produkter og vælge et vegansk alternativ.

Her får du tre gode grunde til at putte veganske produkter i din indkøbskurv, næste gang du handler. Og så får du desuden et godt bud på, hvilket nyt og lækkert vegansk produkt, du skal prøve, hvis du drømmer om smuk og glat hud, stærke negle og lækkert hår – og hvem gør ikke det?

1) Du tager hensyn til dyrene
Veganere spiser hverken kød, æg eller mælkeprodukter. Derudover undgår de alt andet, der kommer fra dyr for eksempel læder, uld og gelatine. Når du køber et vegansk produkt, kan du altså være helt sikker på, at det ikke indeholder nogen former for animalsk indhold.

Derved undgår du at støtte produktionen af kød og andre animalske varer. Og netop den produktion er etisk problematisk, mener mange veganere. Veganere har nemlig ofte den holdning, at det er forkert, at vi slår dyr ihjel, bare fordi vi er sultne eller ønsker os en ny pelsfrakke. Desuden synes de, at vi behandler dyrene for dårligt i forbindelse med produktionen af andre animalske produkter for eksempel mælkeprodukter.

Hvis du også har det sådan og gerne vil passe på dyrene, er det helt sikkert en god grund til at vælge et vegansk produkt.

2) Du passer på miljøet
En anden god grund til at købe vegansk er, at er produktionen af animalske produkter er skidt for miljøet. Især det, at vi spiser så meget kød, har negative konsekvenser for miljøet, og det er en af de største årsager til den globale opvarmning. Dyrene udleder nemlig en masse drivhusgasser.

Derudover koster det enormt meget vand at producere animalske fødevarer. Mange veganere peger samtidig på, at det er problematisk, at vi bruger så mange afgrøder på at fordre vores landbrugsdyr, når mere end 800 millioner mennesker i dag sulter.

Når du køber vegansk, undlader du at støtte produktionen af animalske varer, og derved kan du være med til at gøre en positiv forskel for miljøet. Så hvis du interesserer dig for jordens fremtid og frygter drivhuseffekten, kan du med fordel overveje et vegansk produkt, næste gang du handler.

3) Du lever længere og sundere
En tredje god grund til at leve vegansk er, at vegansk kost ofte er sundt. I stedet for kød og animalske produkter, spiser veganere som regel masser af grønt og korn, og deres kost er typisk rig på vitamin C, vitamin E og jern og indeholder mange fibre og færre kalorier. Derudover undgår veganere de medicinrester, som af og til findes i kød.

Vegansk kost er tit fedtfattig og er med til at forebygge overvægt og forskellige sygdomme som hjerte-kar-sygdomme og kræft. Faktisk viser studier, at veganere i gennemsnit lever længere, end folk der spiser kød, og forsøg peger på, at man ved at kvitte kødet kan forebygge en række psykiske lidelser blandt andet depression og stress.

Drømmer du om et langt og sundt liv, har du altså endnu en god grund til at vælge veganske produkter.

Nyt vegansk produkt på hylderne
Er du overbevist om, at du skal forsøge at leve mere vegansk? Så bør du prøve et af de nyeste veganske produkter på markedet; nemlig Beauty Bear®.

Beauty Bear® er nogle bløde vitamin-gummies, som er hundrede procent veganske, og som ikke er testet på dyr. Bamserne er fulde af vitaminer, mineraler og næringsstoffer og er med til at frembringe din naturlige skønhed.

De er lavet på frugtfibre - altså helt uden gelatine - hvilket gør dem bløde og lækre at tygge på, og de har en dejlig smag af frugt. Desuden indeholder de kun naturlige ingredienser og er derved frie for både kunstige farvestoffer, smagsstoffer, konserveringsstoffer og sødemidler.

Beauty Bear® findes i fire varianter; HAIR, NAIL, TAN og SKIN, så du både kan styrke og vedligeholde dit hår, dine negle og din hud. Alle varianter har en dokumenteret virkning.

Om Beauty Bear®

De bløde gummies fra Beauty Bear® er fulde af vitaminer, mineraler og næringsstoffer. De er hundrede procent veganske og er med til at frembring din naturlige skønhed. Beauty Bear® findes i fire varianter; HAIR, NAIL, TAN og SKIN.

Firmaet bag Beauty Bear® er familievirksomheden dansk farmaceutisk industri a-s. Virksomheden har 40 års erfaring inden for produktion og salg af kosttilskud og drives i dag af 2. og 3. generation i familien.

Du kan læse mere om Beauty Bear® på Beautybear.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Vitaminer