slankekur
Foto: Peter Nørby

3 kvinder tester: Bliv slank de rigtige steder

Hvad skal der til for at slippe af med topmave, mormorarme, slappe baller og brede lår? Ifølge ekspert Maibritt L. Engells kur masser af god mad og kun 3 x 20 minutters træning om ugen. 3 kvinder har testet den målrettede kur. Se det fantastiske resultat.


„Jeg har fået sådan en flot talje…
… men den største overraskelse er faktisk, at de sidste rester af mine stresssymptomer forsvandt, da jeg ændrede min kost og træning,” siger Signe Krarup, som drømte om at smide fem kilo og få sin flade mave tilbage. Og klarede det på 10 uger.”

Navn: Signe Krarup, 38.
Job: Reporter på TV2 NEWS og radiovært på Nova.
Privat: Gift, mor til to børn.
Mål: En flad mave og strammere lår.

MIT MÅL var at tabe fem kilo – især på mave og lår, føle mig mindre træt og komme af med den sidste rest af stress i kroppen. Jeg har været sygemeldt med stress og tog i den forbindelse fem kilo på, som især sidder på maven.

MIN KOST består af skyr med nødder og bær til morgenmad. Jeg er radiovært og møder meget tidligt, så i tasken har jeg haft ost og Elverbrød med til formiddagssult. Elverbrød er en særlig brødblanding, som er rig på protein og kostfibre og stort set ikke indeholder kulhydrater. Til frokost har jeg spist salat, kød, tun, hytteost – og godt med olivenolie henover for at få det sunde fedt. Til aften har min mand og jeg fjernet al stivelse (pasta, kartofler mm.) og i stedet spist ekstra kød og grønt. Lækkersult har jeg klaret med mandler og en sukkerfri chokoladebar eller mørk chokolade 70 pct.

MIN TRÆNING har bestået af øvelser med kettlebells og elastik i 20 minutter tre gange om ugen. Jeg har både trænet hjemme og hos Majbritt, og det har været meganemt… og virkelig hårdt. Man bruger hele kroppen og er fuldstændig færdig bagefter. Skønt!

DEN STØRSTE FORANDRING At udelukke sukker og stivelse. Jeg troede ikke, vi fik så meget brød og pasta, men det gjorde vi, opdagede jeg, da vi pillede det helt ud af kosten.

DET SVÆRESTE var den første uge, hvor kroppen skulle fatte, hvad jeg havde gang i. Der var jeg virkelig fysisk træt. Men faktisk føler jeg, at forløbet har været overraskende let.

JEG ER OVERRASKET OVER at de sidste rester af mine sidste stresssymptomer også er forsvundet. Selv om jeg er rask og tilbage på arbejde, har jeg stadig indimellem haft øjeblikke, hvor hjernen i splitsekunder sætter ud, og jeg ikke kan huske. Men det er væk nu, jeg er helt mig selv igen.

JEG FORTSÆTTER MED hele konceptet. Det giver så god mening, og jeg har meget mere energi. Og jeg er ude af vores sukkerafhængighed og behøver ikke længere gå i „slikskabet”.

MIT RESULTAT er jeg så glad for. Jeg har fået en flot talje, og den oppustede mave er væk. Folk stopper mig hele tiden og spørger, om jeg har tabt mig – og min mand fortæller mig tit, at jeg er så lækker. Mine øjne er mere klare, min hud er flottere, selv problemet med min tørre hovedbund er væk.

MIT BEDSTE RÅD TIL ANDRE Giv det en chance. Resultaterne kommer hurtigt, og du føler dig sundere og stærkere. Og slå dig gerne sammen med andre. Det er så motiverende.

SIGNES RESULTATER
HØJDE: 169 cm
FEDTPROCENT Før: 25,1 % Efter: 21,7 %
Tabt i alt: 3,4 %
VÆGT Før: 71,7 kg Efter: 68 kg
Tabt i alt: 3,7 kg
TALJE Før: 93,5 cm Efter: 78,5 cm
Tabt i alt: 15 cm
HOFTE Før: 106,5 cm Efter: 96,5 cm
Tabt i alt: 10 cm

Ekspert Majbritt L. Engell: SIGNES STØRSTE UDFORDRING
Signe har for nylig været ramt af stress. Det øger stresshormonet kortisol, som blokerer for forbrændingen, så energien i stedet lagres som fedt − i Signes tilfælde på maven. Samtidig tigger kroppen om sukker og hurtig energi. Derfor kan man ikke nøjes med at justere på kost og træning, når man ønsker vægttab − man er også nødt til komme stressen til livs, før kroppen giver slip på dellerne.

MIT BEDSTE RÅD TIL SIGNE FREMOVER
Hold fast i princippet om at spise meget olie, nødder, pesto og rigeligt med protein. Bevar den grundkost, uanset om det er ferie eller hverdag. Tillad dig selv at nyde livet ved særlige anledninger, men sørg for at komme tilbage til grundprincippet. Lad det blive en livsstil i stedet for et æstetisk quick-fix.

 

 


„Jeg har en muskuløs krop for første gang i mit liv”

Camilla Simonsen ville gerne have trimmet armene og tonet kroppen, som bonus tabte hun 6,5 kilo og fik mere energi. Løsning? Nul kulhydrater og rigtig træning.

Navn: Camilla Simonsen, 35.
Job: Marketingkonsulent.
Privat: Bor sammen med sin kæreste, ingen børn.
Mål: At komme af med bulerne på armene.

MIT MÅL var at kunne vise mine arme igen og have det godt i en kortærmet bluse. Vægten var jeg ikke så fokuseret på, men jeg vidste, at jeg trængte til en lille toning over det hele.

MIN KOST har bestået af 200 ml skyr med bær og mandler til morgen. Vi har en god kantine på mit arbejde, hvor jeg får masser af protein og gode kulhydrater i form af kød, fisk, æg og grønsager og sundt fedt fra avokado og olivenolie. Mellemmåltiderne har været mandler, gulerødder og klidkiks med pålæg. Aftensmaden har været lidt sværere at gøre interessant, men generelt har jeg lavet masser af grønt med kød, kylling, fisk eller skaldyr.

MIN TRÆNING har bestået af tre gange kettlebelltræning a 20 minutter ugentligt. Virkelig hårdt, men let, fordi det kan gøres hjemme. Allerede efter 10 dage kunne jeg se og mærke forskel. Jeg kunne løfte mere og følte mig stærkere. Jeg har også spillet badminton, svømmet og kørt mountainbike, men mest for det sociale samvær.

DEN STØRSTE FORANDRING At få så meget mere energi og overskud – især om eftermiddagen. Jeg har altid været glad for min krop, men nu har jeg en muskuløs krop for første gang i mit liv, det er vildt.

DET SVÆRESTE har været at tackle sociale sammenkomster. Jeg rejser en del og spiser tit ude, og der har jeg haft mandler og avokado med i tasken. En frugtsalat er jo dejlig, men ikke en del af konceptet her, selv om folk serverer det som „sund” dessert.

JEG ER OVERRASKET OVER hvordan biokemien hænger sammen. Nu kan jeg se, at jeg før har sammensat min kost og træning forkert. Og jeg har fået øjnene op for, hvor mange kulhydrater jeg egentlig fik. Det giver en helt anden energi at blive fri af sukkerafhængigheden og de dyk i blodsukkeret.

JEG FORTSÆTTER MED hovedprincipperne, bl.a. begrænsede mængder kulhydrat, men jeg kommer til at spise rugbrød, pasta og dessert igen. Ikke som før, men „lidt, men godt”. Træning vil jeg have som en fast del af mit liv, jeg har det så godt bagefter.

MIT RESULTAT er jeg glad og tilfreds med. Jeg havde buler på armene, men de forsvandt efter tre-fire uger uden salt, sukker og hurtige kulhydrater. Jeg fortsætter sammen med Majbritt for at komme helt i mål.

MIN BEDSTE RÅD TIL ANDRE Stol på eksperten! I begyndelsen havde jeg svært ved at hælde olivenolie ud over grønsagerne til frokost, men da jeg gav efter, gjorde kiloene det samme.

CAMILLAS RESULTATER
HØJDE: 174 cm
FEDTPROCENT Før: 28,5 % Efter: 23,6 %
Tabt i alt: 4,9 %
VÆGT Før: 74,9 kg Efter: 68,6 kg
Tabt i alt: 6,3 kg
TALJE Før: 87 cm Efter: 76 cm
Tabt i alt: 11 cm
HOFTE Før: 112 cm Efter: 103,5 cm
Tabt i alt: 8,5 cm

Ekspert Majbritt L. Engell: CAMILLAS STØRSTE UDFORDRING
Camilla havde cellulitisbuler på armene, som kan skyldes væske og affaldsstoffer, der er ophobet i vævet pga. sukker, salt og alkohol. Årsagen var både livsstil, kost og formentlig også hormonelt betinget. Fedtdepoter på arme og lår er generelt sværest at komme af med. Derfor er ti uger ikke nok, men en god start, og Camillas hud var allerede flot efter tre-fire uger.

MIT BEDSTE RÅD TIL CAMILLA FREMOVER
Hold fast i kettlebelltræningen. To til fire gange om ugen ved høj intensitet. Og husk at spise nok. Lær måske nye retter, så det bliver til en sund livsstil med en varieret kost. En stor del af Camillas udfordring er livsnydelse i form af et glas vin og god mad. Her skal hun finde en balance, som hun kan leve med − uden at hun giver slip.


„Tænk, at noget så simpelt har så stor effekt”

På 10 uger har Anita Buades opdaget muskler, hun ikke anede eksisterede og fået strammet bagdel og lår præcis, som der stod på hendes ønskeseddel.

Navn: Anita. Buades, 39.
Job: Privatpraktiserende psykolog.
Privat: Mor i en sammenbragt familie med to voksne og fem børn. Har fået sit tredje barn for få måneder siden.
Mål: At blive strammet op, især baller, lår og mave.

MIT MÅL var at blive strammet op over det hele efter min tredje fødsel, især baller, lår og mave. Og at få nogle sundere kostvaner for hele familien.

MIN KOST består af skyr med blåbær, hindbær og nødder til morgen. Det mætter enormt, så jeg har ikke haft brug for mellemmåltider. På træningsdage spiser jeg en skive rugbrød med kyllingebryst, hytteost eller skinke og pesto og grønsager til frokost. Til aften er pasta og ris skiftet ud med grønt f.eks. aubergineskiver i lasagnen.

MIN TRÆNING har været intensiv styrketræning med kettlebell ca. tre gange om ugen. Kort og ekstremt hårdt – men det virker. Så sent som i dag opdagede jeg endnu en lille muskel, som jeg ikke anede, at jeg havde.

DEN STØRSTE FORANDRING har været at undgå frugt. Jeg elsker frugt og spiste før tre-fire stykker om dagen. Brød har jeg også været glad for, men Elverbrød og fiberkiks er en udmærket erstatning, og rugbrød har jeg jo stadig spist på de tre ugentlige træningsdage. Til gengæld er jeg blevet utrolig glad for nødder, især mandler og hasselnødder. Det er en nem, hurtig snack at have på gåture med barnevognen – og fyldt med sunde fedtstoffer.

DET SVÆRESTE har været at variere aftensmaden. Der ligger opskrifter på netslank.dk, men jeg har ikke haft overskud til nye retter, så det er mest blevet til basisløsninger, hvor kartofler f.eks. er skiftet ud med broccoli. Det er ikke så spændende, men min søn på et halvt år har været syg under forløbet, og det har tæret på mine kræfter.

JEG ER OVERRASKET OVER at noget, der er så simpelt, har så stor effekt. Det virker, og det er ikke svært. Jeg er ikke en kur, det er bare en anden måde at tænke mad på.

JEG FORTSÆTTER MED både at træne og spise efter de nye principper. Træningen er kort og effektiv, og det passer godt til mit temperament. Brød, sukker og frugt har jeg nærmest mistet lysten til. Nu kan jeg mærke, hvor træt og oppustet det gjorde mig.

MIT RESULTAT er over al forventning. Min mave er stadig lidt løs efter graviditeten, men jeg er blevet strammet op overalt, især på baller, lår, hofter og i taljen. Jeg kan passe alt mit tøj igen – selv det, jeg har haft i ti år.

MIN BEDSTE RÅD TIL ANDRE er at være flere om projektet. Det har været en uvurderlig støtte, at min mand og jeg har været sammen om det. Det er også en god idé at få hjælp fra en ekspert. Pengene er godt givet ud.

ANITAS RESULTATER
HØJDE: 168 cm
FEDTPROCENT Før: 25,6 % Efter: 22,8 %
Tabt i alt: 2,8 %
VÆGT Før: 64,7 kg Efter: 62,3 kg
Tabt i alt: 2,4
TALJE Før: 82 cm Efter: 73,5 cm
Tabt i alt: 8,5 cm
HOFTE Før: 102,5 cm Efter: 96,6 cm
 Tabt i alt: 5,9 cm

Ekspert Majbritt L. Engell: ANITAS STØRSTE UDFORDRING
Anita er en rigtig allround-pige, der hurtigt vil få resultater og blive strammet op. Hun har ikke svære fedtdepoter, men har for nylig fået sit tredje barn. Mens vi var i gang med forløbet, blev Anitas lille dreng pludselig syg og skulle gennem en masse undersøgelser. Derfor er det utrolig flot, at Anita har gennemført og fået den slankere, fastere krop, hun drømte om. Mange ville have givet op.

MIT BEDSTE RÅD TIL ANITA FREMOVER
Anita skal træne sig selv i den nye livsstil og måske udfordre sig selv i madlavning og lave en ny salat en gang om ugen. Når hun har nået målet, kan hun spise lidt frugt igen − men ikke som før. Så længe Anita er udfordret med sin lille søns sygdom, er det vigtigt, at hun ikke presser sig selv yderligere ved at sætte for høje mål.

Se tips til, hvordan du kan opnå de samme fantastiske resultater på næste side

 


 

10 TIPS Sådan opnår du samme fantastiske resultat

Drømmer du om at opnå samme flotte resultater som Signe, Camilla og Anita? Her er hemmeligheden bag Majbritt L. Engells effektive slankeforløb.

1. Spis protein og sundt fedt til alle hovedmåltider. Det mætter, løfter din forbrænding og stabiliserer dit blodsukker, så du har mere energi, mindsker din trang til sødt − og din fedtmasse. Spis f.eks. kød, æg, skyr og 17 pct. ost, som er mere proteinrig end fuldfed ost. Grønsager er gratis − bare spis løs. De er fyldt med vitaminer, smager og mætter godt.

2. Spis nok. Sulter du dig selv i håb om hurtigt vægttab, får du det modsatte resultat. Kroppen skal vide, at den er i live, og at den skal forbrænde energi.

3. Sundt fedt forbrænder fedt. Det lyder ulogisk, men du skal have monoumættet fedt for at slippe af med fedtet i cellerne − og dellerne. Geniale kilder er olivenolie, ægte mayonnaise, macadamia- og hasselnødder. Det betyder, at du kan svælge i f.eks. pesto, hønse-, ægge- og tunsalater, så længe det er lavet på oliven- eller rapsolie.

4. Hellere fuldfed end light. I mange lightprodukter er fedt erstattet med stivelse eller sukker, som går direkte i dine fedtdepoter. Du har faktisk bedre af at få lidt mættet fedt fra f.eks. fløde, sød- eller letmælk i stedet for light. Det mætter, stabiliserer dit blodsukker, og så smager det godt…

5. Undgå hurtige kulhydrater: hvidt og fuldkornsbrød, kiks, kartofler, frugt, kage, slik, sirup, sukker, tørret frugt, juice, frugtsmoothies, sodavand og drikke sødet med fruktose. De forstyrrer insulinfølsomheden og ryger direkte i depoterne.

6. Sov nok. Sover du for lidt, laver det rod i din hormonbalance, så du får lyst til hurtig energi fra sukker. Stress og dårlig søvnbalance kan også blokere for vægttab.

7. Drik rigeligt vand, te, kaffe, saft og sodavand uden sukker. Sød evt. kaffen med sødetablet eller stevia. Drik hellere vin end øl, der har samme effekt som lyst franskbrød.

8. Træn hårdt & kort. Vil du tabe dig, er styrketræning mere effektivt end f.eks. langvarig konditionstræning som løb, fordi det toner og laver mere spændstige muskler.

9. Spis gerne kulhydrat på dage, hvor du træner. Men hold dig til de langsomme f.eks. en skive rugbrød, fuldkornspasta, bær eller bælgfrugter. Få også protein efter træning.

10. Download de bedste øvelser. Vil du træne som Signe, Camilla og Anita? Download Majbritt L. Engells instruktionsvideo på gad.dk, eller find den i hendes nye bog „Vis bare arme“. Du skal bruge elastik og kettlebell, og husk, at du skal træne tre gange om ugen i 20 minutter.

Vil du vide mere om kuren? Flere tips og detaljer om kuren får du i Majbritt L. Engell og diætist Alice Apel Hartvigs nye bog. Vis bare arme! Spis dellerne væk, Gads Forlag, 191 s., 249 kr.

 

EKSPERTEN MAJBRITT L. ENGELL er bachelor i Ernæring og Sundhed og Master i Fitness og Træning og har stor erfaring med rådgivning. Personlig træner JEPPE JUST har udviklet øvelserne og trænet med de tre kvinder, mens BioSignature Practitioner MALENE BLOCH har målt kvinderne før og efter forløbet. Se netslank.dk og frk.skrump.

Se, hvad vi ellers skriver om: Slankekur, Vægttab og Flad mave