sponsoreret indhold
3 simple men effektive tips mod din pengepungs Bermuda-trekant
SPONSORERET indhold

3 simple men effektive tips mod din pengepungs Bermuda-trekant

Af:: Præsenteret af Flipp
28. mar. 2016 | Sundhed | Fit living

Bermuda-trekanten, kendt for sine uforklarlige skibsforlis og flystyrt, har altid været omgærdet af mystik. Teorierne går på alt fra UFO'er til tidslommer. Men meget kunne tyde på, at der også eksisterer en slags Bermuda-trekant i bunden af din pengepung. Du kunne have svoret på, at der både lå mønter og sedler dernede i morges, men nu er pungen igen tom...?

Men måske er det – ligesom det også gælder Bermuda-trekanten - ikke så uforklarligt igen. Vi skal blot undersøge det lidt mere nøje. For mens Bermuda-trekanten har hidsig flytrafik og uforudsigeligt stormvejr, så skyldes din tomme konto måske ting som dankort, mobilepay og et uhensigtsmæssigt forbrug.

Ifølge Ann Lehrmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea, gælder det grundlæggende om at være opmærksom på, hvor mange penge du bruger og – måske ligeså vigtigt – hvordan du bruger dem.

Derfor får du her tre simple men effektive tips, der kan hjælpe med at lukke det "uforklarlige" hul i bunden af din pengepung.

1. Sæt et maks beløb på ugens små forkælelsesindkøb
En takeaway-latte her, en snack til toget der, og så er der altså også den nye thai-restaurant, der er uuuhhmm så god om søndagen... og igen tirsdagen...og nogle gange også om fredagen. Og inden vi har fået set os om, er de små forkælelsesindkøb løbet op i mange tusind kroner.

Det er konklusionen i en undersøgelse fra TNS Gallup, som er gennemført for Nordea. For den almindelige dansker løber det samlede takeaway-regnestykke nemt op i et 2-cifret tusindkroners beløb hvert eneste år. Det er penge, der i stedet kunne være brugt til en New Yorker-ferie, en ny cykel eller nye møbler. Dermed ikke sagt at du aldrig igen skal spise ude eller drikke takeaway kaffe. Det handler bare om at sætte begrænsninger. En god ide er derfor, at du hver uge afsætter et fast max beløb til dine forkælelsesindkøb.

2. Stream dig til tv, litteratur og de allerbedste magasiner
Seks ud af ti danskere betaler for tv-kanaler, de ikke ser. Hvis du reelt ikke ser alle de kanaler, du betaler for, er én af de mange streamingtjenester på nettet helt oplagt. Udover de store amerikanske film- og seriestreaming-tjenester byder Danmarks tre største kanaler – DR, TV2 og TV3 – også på et væld af streaming-muligheder. Fra gratis til langt billigere end din nuværende tv-pakke!

Er du magasinjunkie behøver du heller ikke at købe dig fattig. Med Flipp – en ny smart app – kan du for kun 99 kr. om måneden hente Danmarks allerbedste magasiner ned hver måned. Udover ALT for Damerne kan du også hente magasiner som Eurowoman, fit Living, RUM, Euroman og Gastro, og det er blot få af magasinerne.

3. Planlæg indkøbsturen i supermarkedet
Den sidste store lommetyv er supermarkedet. Halvdelen af danskerne handler ind mindst 3-4 gange om ugen. Dertil kommer, at ganske få af os faktisk holder sig til indkøbslisten. Problemet er, at de mange besøg betyder flere impulskøb. Hvis du planlægger dine indkøb i løbet af ugen, så handler du kun de vare ind, som du skal bruge. Og så sparer du pludseligt en masse. Prøv eventuelt en af de mange indkøbsliste-apps der findes nu.

Deltag i konkurrencen om et gratis abonnement til Flipp her