træning

Foto: Getty Få pulsen op til træning sammen med din mand

Træning med en makker

Træning for par: Tennis, salsa & havkajak

Madlavning, indkøb, børnepasning og en vasketøjskurv, der boomer. Parforholdet kan hurtigt komme til at handle om praktik. Skab et pusterum fra hverdagens hamsterhjul, og få pulsen op til træning sammen med din mand.

TENNIS

HVOR: Arbejdernes Tennisklub, Genforeningspladsen 54, København NV.
PRIS: 900 kroner for et årligt medlemskab. Udendørsbaner er åbne i sommersæsonen og er til fri afbenyttelse for medlemmer.
BONUS: En privattime koster 200 kroner.

Det giver et rush i kroppen, når den lille gule bold i kraftfulde stød passerer nettet for så at havne på din modstanders banehalvdel – og endnu bedre er det, hvis modstanderen er din bedre halvdel.
Inden første serve kan slås, er der en del opvarmning ledt an af privattræner Liv Deleuran-Skjold. Tennis er idéel for jer, der elsker en dynamisk sport med høj puls. Har I aldrig prøvet tennis, kan I med fordel booke en privattime, så der kan komme styr på grundteknikken. At arbejde med teknik er nemlig den mest tungtvejende disciplin i denne sport.
Første del af den private tennistræning går på koordinering: Sidestep fra den ene ende af banen til den anden og afleveringer af to tennisbolde til hinanden. Driller koordineringen, kommer øvelsen hurtigt til at ligne et mislykket jongleringsnummer, så hovedet er på arbejde, og pulsen stiger efterhånden.
Fra banens servefelt bliver der øvet for- og baghåndsteknik og justeret placering af arm og ketsjer, så der kommer ordentligt styr på bevægelserne. På den måde kommer der mere fart på bolden, og placeringerne bliver skærpet.
Er I mon mest til at duellere? Tennis er oplagt for de konkurrencedrevne. Det kan være noget af et adrenalin-kick at vinde over kæresten. Spiller I til gengæld double mod andre, er der rig mulighed for at sætte samarbejdet mellem jer i højsædet. Og er der noget bedre end en high five, når I tværer andre spillere ud?
Heldigvis kan tennis spilles året rundt, om vinteren foregår det indendørs, og om sommeren er det på udendørsbaner. Det er skønt med et fælles og pulserende afbræk fra hverdagens praktiske gøremål, så grib ketsjeren!

Cardio: 5/6
Styrke: 4/6
Smidighed 1/6

LÆS OGSÅ: Sixpack challenge: 4 øvelser, der gør dig bikiniklar

SALSA

HVOR: Elstudio, Blågardsgade 37, København N.
PRIS: Unge- og voksenhold (60 min.) 60 kroner pr. gang. Går du fast på et hold, betaler du yderligere et årligt medlemskontingent på 200 kroner.
BONUS: Privatundervisning koster 700 kroner pr. time.

Sænk de anspændte skuldre, og ryk tæt ind til hinanden – altså helt tæt. Den latianamerikanske salsa er eksotisk, og den er sensuel.
Dansestudiet på Nørrebro er udstyret med en stor spejlvæg, der både afslører og hjælper de måske lidt kejtede begyndertrin på vej. Underviser Stine Ortvad har boet på Cuba i fem år og danset den energiske salsa, så hun har rig erfaring med at undervise.
“Adelante! 1, 2, 3, 4. Espalda! 5, 6, 7, 8 – og på dansk: Frem! 1, 2, 3, 4. Tilbage! 5, 6, 7, 8.” Det er med at følge den taktfaste tællen. I skal ikke være stive i kroppen, men til gengæld lade jer bevæge til den rytmiske trommespillende musik. Det kræver sit at blødgøre den stive staccator-statur, du gerne har, når du lidt modvilligt bevæger dig ud på et dansegulv – men grænser er til for at brydes. I salsaen skal kroppens bevægelser udtrykke de livsglade og sensuelle rytmer. Kvinder skal altså lade hofterne vugge i takt til musikken. Normalt danses salsaen på hold med flere par, men er I helt nye, kan et par privattimer være en fordel.
Mærk salsaen, og læg hånden i din mands – og husk, at det i salsaen er manden, der fører kvinden. Ja, selv om det lyder let, kan det godt kræve lidt tilvænning. Her gælder det altså, at herren med sine hænder fører og fortæller kvinden, hvad der skal ske. Følger hun hans trin og figurer, kan hun pludselig læse føringen hurtigt og præcist, og der opstår et naturlig flow i den fælles dans.
Når kroppene smelter sammen i jeres bevægelser, opstår der en form for samhørighed, og det gør det bare endnu sjovere og intimt, når øjnene mødes, og smil bliver delt under dansen.

Cardio: 2/6
Styrke: 2/6
Smidighed: 4/6

LÆS OGSÅ: Venindeøvelser: Bliv fit & glad med Helsematilde

Havkajak

HVOR: Børskaj 12, København K.
PRIS: Single-havkajakker 625 kroner (hel dag), double-havkajakker 750 kroner (hel dag).
BONUS: Ud over leje af kajakker tilbyder Kayak Republic opbevaring af private kajakker. Skal I leje en havkajak uden instruktør, vil de fleste steder kræve, at mindst en af jer har gennemført både et introkursus (EPP1) og et begynderkursus (EPP2). Hos Kayak Republic kan du tage begge kurser. Det tager i alt 20 timer, og får du ekstra blod på tanden, er der et tredje kursus for øvede (EPP3).

Motion under åben himmel, finder du i mange afskygninger, men har du overvejet at prøve at leje en havkajak med din bedre halvdel? Hos Kayak Republic i København ligger kajakkerne klar på badebroen, og I kan endda leje en double-havkajak, der er idéel for en dag til vands med kæresten. I skubber kajakken i kanalen, og med et fast greb i bådens åbning med den ene hånd og med den anden om kanten på badebroen er det om stille, men hurtigt, at glide ned i havkajakken. Ikke noget med vuggende bevægelser, for så vugger kajakken med, og for meget bølgegang kan ende med en ufrivillig dukkert. Nedstigningen går heldigvis let, når instrukserne fra instruktør Nina Helle Thulstrup bliver fulgt.
I doublekajakken sidder navigatøren forrest med frit udsyn, bagest sidder styrmanden, der retter op og drejer den smalle båd. Så er det bare om at finde ud af, hvem der egner sig bedst til hvad, måske er det et tillidsspørgsmål? Summa summarum samarbejde er et nøgleord, når kajakken skal drives fremad. Der skal være flow i bevægelserne med en synkron rorytme. Pagajernes blade skal nemlig i vandet samtidigt – først til den ene side og så til den anden. Det kræver en del teknisk snilde, og med et kajakkursus i ryggen, får I endnu mere udbytte af vandsporten. Dagens tur går – eller sejles rundt i Københavns forgrenede kanaler. Der er husbåde i Christianshavn, imponerende arkitektur og et leben langs kajerne.
Det er en anderledes måde at bevæge kroppen på, og det kræver muskelkraft at ro. At lægge råstyrke i giver en fed fornemmelse, og når kajakken glider gennem vandet, er sveddråberne, der pibler frem på panden, det hele værd.
Ligegyldigt om det står ned i stråler, eller solen brager ned fra en skyfri himmel, er det bare om at sætte jer til rette i båden, for I kan sejle i havkajak året rundt – bare husk påklædning derefter. Endnu et plus er, at det er en sportsgren, I kan nyde sammen i smukke omgivelser – om det så er i Københavns Kanal med udsigt til operaen eller i fredfyldte omgivelser ned langs Gudenåen.

Cardio: 3/6
Styrke: 5/6
Smidighed: 1/6

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning