Lykke

Foto: Getty Jagten på lykke. Her er fire brugbare tips

Jagten på lykken

4 fælder på din vej mod lykken

Der er især fire lumske fælder, som mange af os falder i under jagten på lykken. Få Daisy Løvendahls bedste bud på, hvordan du undgår at falde i dem og rent faktisk lykkes med det, du virkelig ønsker dig.

1. Fælde nr. 1:

Du har urealistiske mål Du tænker: Nu skal det være. Jeg skal motionere fire gange om ugen, have nyt job inden foråret og blive vegetar. Men den største forhindring for at nå det, du vil, er, at det er totalt urealistisk. Hvor realistisk er det, at du motionerer? Har du virkelig lyst til at være vegetar? Jeg respekterer, at du sikkert går all in helt opslugt af tanken om nyt år og nye vaner, men honey – det er ikke vejen frem. Tænk i stedet: Vejen til at lykkes med noget er, at det fungerer med alt andet i dit liv, og at det er autentisk. Et godt mål har rod i den, du er, og det liv, du lever. Vil du gerne være vegetar og mere sund eller klimavenlig i dine madvaner? Begynd med tre vegetardage om ugen. Små skridt, som du kan blive ved med at tage, er en stærkere beslutning. Små skridt gør, at du kommer frem.

2. Fælde nr. 2:

Lykken ligger i fremtiden Det største mindfuck, de fleste har, er, at alt bliver bedre om lidt, og at vi er mere værdige til kærlighed, succes og anerkendelse om lidt, når vi er sundere, slankere, klogere, smukkere eller mere harmoniske (indsæt selv dit mindfuck). Stop det. Du er, som du skal være. Værdig til alt det gode. Lykke er ikke engang, når alt er perfekt. Det er lige nu. Tænk i stedet: Hvad vil gøre dig lykkeligere lige nu? Hvad længes du virkelig efter? Alt det der med at optimere sin krop, sit arbejde, sin bolig og sig selv er ofte spundet sammen med en dybere følelse af at længes efter noget. Giv dig selv det, du længes efter. Som gør dig lidt lykkeligere i dag. Det behøver måske ikke være hverken særlig kompliceret eller svært. Måske er det bare lidt mere tid med dem, du holder af, mere engagement i verden omkring dig og lidt mere kærlighed til det hele.

LÆS OGSÅ: Lykke: Barndommen er allervigtigst for et godt liv 

 

3. Fælde NR. 3:

Ingen handling Dit nytårsforsæt – hvordan skal det rent faktisk blive til virkelighed? Det er ikke nok at drømme. Du skal vide, hvordan du når drømmene. Mange er gode til at sætte mål og forestille sig, at de pludselig er Miss Fitness, moren, der altid gerne vil lege, eller den altid spændende kæreste. Og så falder det hele til jorden i februar, hvorefter de føler sig som en fiasko og lever med det indtil næste år, hvor rouletten kører igen. Tænk i stedet: Vil du virkelig forandre noget? Hvis ja, så stor respekt herfra. Det er vigtigt at kunne forny sit liv og turde prøve nye veje. Nu er det tid til at blive konkret: Hvad vil du? Hvordan vil du gøre det? Hvornår skal det ske? Hvorfor er det vigtigt for dig? Kend svaret på de fire spørgsmål, og så skal det nok lykkes. Husk at have tålmodighed med dig selv og accepter, at det hele måske ikke går efter planen. Hvis du fejler, mister modet eller ikke får gjort det, du vil, så slut fred med det og prøv igen!

4. Fælde nr. 4:

Du falder for glansbilledet Det er virkelig nemt at begynde året og tro på, at der faktisk er en mirakelkur, som garanterer, at du om fem uger er et helt andet sted i dit liv. Efter et par tusinde samtaler med mennesker er det bøjet i neon for mig, at al virkelig og sand forandring tager tid. Du kan tage en beslutning om at ændre noget på et splitsekund, men det krævet tid, dedikation og en god praksis at blive ved med at føre det ud i livet. Så glem glansbilledet om, at du kan være et andet sted lige om lidt. Tænk i stedet: Hvad er den gode uge for dig? Hvis hver uge er et billede på dit liv, hvad skal der så ske? Det, der virkelig betyder noget, sker ved, at du hele tiden giver det prioritet. Beslut dig for 1-5 ting, som er vigtige i det nye år, og giv dem plads hver uge. Hele året. Så sker magien.

Sandheden om nytårsforsæt

Nytårsforsæt beror ofte på tre ting. 1. Champagne i blodet. 2. Illusionen om, at du gør det i morgen. 3. Drømmen om, at alt bliver bedre næste år. Det er langt bedre for dig at tage udgangspunkt i den, du er, end at drømme om, at du pludselig motionerer fire gange om ugen, når du ikke har gjort det en eneste gang i 2017. Så undgå fælderne, og tænk i stedet på det, der giver dig mærkbar glæde og mening.

OM EKSPERTEN

DAISY LØVENDAHL er personlig rådgiver, foredragsholder, har en kandidatgrad i filosofi og kommunikation og er forfatter til bøgerne ”LEV” og ”ELSK”. Hun har stor erfaring med at guide sine klienter gennem det moderne livs udfordringer, så der er plads til både kærlighed, familie og karriere. Bor i København med sin mand og deres to børn. Læs mere på Daisylovendahl.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Daisy Løvendahl, Psykologi og Lykke