Præsenteret af Apoteket

Præsenteret af Apoteket

4 mænd om overgangsalderen: ”Æggestokkene? De forsvinder! …Ik’?”

På Apoteket.dk ligger en virkelig underholdende film, der omhandler mænds viden - eller mangel på samme – om overgangsalderen. Men hvor meget ved vi kvinder egentlig selv?

Tag et styk mand, sæt ham ved et bord og bed ham kloge sig på den kvindelige anatomi, så har du ingredienserne til et par rigtigt underholdende minutter.

Det er netop det, som apoteket.dk har gjort. Her har man hevet fire almindelige danske mænd ind til en snak om, hvad de egentlig ved om kvinders anatomi i overgangsalderen.

Og selvom det ikke er politisk korrekt at snakke ud fra kønsstereotyper, så er videoen altså en ret så underholdende understregning af, at en mand, selv når han er allermest trængt op i en krog, aldrig vil indrømme, at han ikke "kender vejen" til et svar.

Som den lettere ubekvemme mandlig folkeskolelærer under seksualundervisning med en 5. klasse prøver de stakkels mænd at redegøre for kvindens underliv, deres sexlyst ("Det kan godt blive en sjasket affære") inden de til sidst kommer med gode råd til os kvinder i overgangsalderen.

Men videoen er ikke blot underholdende, den er faktisk også ret informativ. For selvom du måske har "Kvinde kend din krop" stående hjemme i reolen et sted, så er vores viden, når det kommer til overgangsalderen, langt mere begrænset, end vi måske lige går og tænker.

Hvornår starter overgangsalderen, hvad er de typiske symptomer, og hvorfor får vi de der berømte hedeture? Det er blot nogle af de spørgsmål, som mændene først ormer sig igennem, inden både vi og de får det rigtige svar.

Se med her:Underholdende, bekræftende og informativt

Det er netop mere viden om overgangsalderen, som er hele pointen med Apotekets nye site 'en Kvindeting'. En viden som ofte tages for givet men som vi måske i virkeligheden går og mangler. 

Herinde finder du f.eks. information om mange af de almindelige gener, der kan opstå i forbindelse med overgangalderen, du kan få gode råd til, hvordan du kommer overens med dem, ligesom der også ligger podcast med Ditte Gråbøl, Kirsten Lehfeldt og Pernille Aalund.

Her snakker de tre kendte og inspirerende kvinder om deres helt egne og personlige erfaringer med det at være kommet i overgangsalderen. Ligesom videoen er det både underholdende, bekræftende og informativt!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte