Løb træningsøvelser

Foto: Klaus Rudbæk Sara Jin Smidt viser dig her 4 træningsøvelser, der booster dit løb

Styrketræning efter løb

4 træningsøvelser, der booster din løbetur

Få det maksimale ud af din løbetur, og slut af med en runde øvelser. På den måde får du trænet hele kroppen igennem og snyder ikke nogen muskelgrupper for lidt sund anstrengelse.

KØR ALLE ØVELSERNE IGENNEM EFTER HINANDEN AD 4 OMGANGE.

DIAGONAL RYGBØJNING

GENTAGELSER: 4 x 20 TRÆNER: Ryg.

Sådan gør du: Læg dig på alle fire. Kør nu den ene arm og modsatte knæ ind imod hinanden og ud til strakt position. Kør den ene side færdig, og skift til modsatte side.

SIT-UP

GENTAGELSER: 4 x 15 TRÆNER: Mave.

SÅDAN GØR DU: Læg dig på ryggen med ben og arme løftet fra gulvet. Træk knæ og overkrop op i en eksplosiv bevægelse, så du ender i en crunch med vandrette skinneben. Sænk langsomt tilbage til udgangspositionen, uden fødder og arme rammer jorden. Gentag øvelsen.

PILATES 100

GENTAGELSER: 4 x 100 pump TRÆNER: Mave.

SÅDAN GØR DU: Sæt dig med fødder og overkrop løftet fra gulvet. Stræk armene ned langs siden, og lav små pumpebevægelser med armene. Ønsker du at gøre øvelsen hårdere, kan du sænke overkrop og ben længere ned mod gulvet.

PLANKE MED SKULDERKLAP

GENTAGELSER: 4 x 10 klap pr. skulder TRÆNER: Core og skulder.

SÅDAN GØR DU: Tag udgangspunkt i en plankeposition på strakte arme. Jo mere afstand du har imellem fødderne, jo nemmere er det at holde balancen. Løft nu skiftevis den ene arm op til modsatte skulder. Hold overkrop og hofte i ro ved at spænde godt op i din core. Det skal føles som om, du spænder imod en mavepuster.

Se, hvad vi ellers skriver om: Styrketræning, Træningsprogram og Løb