TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

4 yogaøvelser til ferien: Find din indre ro og harmoni

Luk øjnene og find roen et øjeblik. Du behøver ikke tage på ødegård eller sidde på en badebro, selv om det er dejligt. De tibetanske harmoniøvelser får krop og psyke i balance og kan sagtens laves hjemme på stuegulvet.Øvelse 1: Sid + træk vejret
Når dine tanker bliver langsomme, vokser følelsen af harmoni.

Øvelsen er ret enkel: Sid stille, find roen og forbind dig med dit åndedræt. Sid i skrædderstilling eller med korslagte ben (eller – hvis du kan – i lotusstilling) og træk vejret roligt gennem næsen og pust ud gennem munden. Brug de første ti minutter på at koncentrere dig om din indånding. Træk vejret så langsomt som muligt, uden at det bliver forceret. Mærk kroppen imens.

Dernæst skal du fokusere på udåndingen i ti minutter. Lad den blive langsommere for hvert åndedræt. Forestil dig, at du åbner hver eneste celle i kroppen, når du puster ud.

Det kan være svært at sidde i skrædderstilling i 20 minutter. Derfor er det en god ide at lave et par gode hofteåbnende øvelser, før du går i gang med øvelsen. Sid med benene over kors, træk så det øverste knæ til dig og mærk et stræk bagpå.
Gentag tre-ni gange og skift til modsatte ben.

 

Øvelse 2: Blide bevægelser
Hold balancen.

Stå på venstre fod og mærk underlaget, find en god balance. Løft så højre ben og sæt højre fod i spænd så højt oppe på inderlåret som muligt. Stræk armene ud til siden, spænd op i maven og lad håndfladerne pege nedad. Drej langsomt hoften mod venstre, så højre arm kommer frem og venstre tilbage. Lav bevægelsen tre gange til hver side. Vær så afspændt som muligt og sørg for, at ansigtet peger frem.
Gentag øvelsen på højre ben.

 

Øvelse 3: Lad energien flyde frit
Lig på ryggen og bøj i albuerne, så overarmen ligger i gulvet, og håndfladen peger opad. Træk knæene op til brystet og fleks fødderne. Forestil dig, at du skal presse højre håndflade og fodbalde mod en usynlig modstand. Stræk ben og arm maksimalt ud og bøj dem så langt tilbage til udgangsstillingen.
Gentag med venstre side. I alt ni gange med begge ben.Øvelse 4: Synkronløft
Lig på højre side med det venstre ben på det højre. Læg hovedet på den højre udstrakte arm. Venstre arm (også udstrakt) hviler på hoften. Begge håndflader peger mod jorden. Hovedet ligger i naturlig forlængelse af rygraden. Træk så tæerne op, så de peger mod næsen, og løft langsomt venstre ben og venstre arm, så højt du kan (og det stadig føles behageligt). Stræk igennem, som om nogen stod og trak i hhv. dine fingerspidser og dine tæer. Sænk dem igen langsomt, kontrolleret, så synkront som muligt.
Gentag tre gange. Skift til modsatte side.

Velvære-effekt. En god øvelse, der får krop og sind til at følges ad. Kræver koncentration og koordination.

TRÆK VEJRET!
Når vejrtrækning, bevidsthed og bevægelse falder i hak, bliver kroppen og sindet beroliget på en ganske særlig måde. Giv dig god tid til øvelserne, og træk vejret ind gennem næse og mund på samme tid og pust ud på samme måde.


 

Se, hvad vi ellers skriver om: Yoga og Yogaøvelser