5 ting, der kan redde din hud om vinteren
Foto: Decubal

5 ting, der kan redde din hud om vinteren

Frost og kulde kan være hårdt for din hud. Sørg derfor for at passe ekstra godt på den i de kolde måneder.

Din hud har brug for pleje året rundt, men i den barske vintersæson er det vigtigt at give den lidt ekstra kærlig omsorg. Minusgrader og kold blæst er nemlig hårdt for huden. Desuden falder luftfugtigheden om vinteren.. Det er med til at udtørre huden, og mange oplever derfor problemer med tør hud, når vejret bliver koldt. Ifølge Decubal gælder det for op imod 80 procent af danskerne.

Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at sikre, at din hud klarer sig godt igennem vinteren.  Decubal giver dig 5 konkrete tips.

 1. Plej ansigtet dagligt.
  I de kolde måneder bliver huden ofte mere tør, så sørg for at bruge en fed creme, der tilfører masser af fugt til huden. 
  Husk også at forebygge ”frost-kinder” – også hos de mindste. Vores børn både leger og sover udenfor, så husk altid at få smurt ansigtet og eventuelt hænderne med en fedtcreme (70% fedtindhold)
 2. Smør dagligt hele kroppen ind i creme.
  Sørg for at vælge en fugtgivende creme med et højt fedtindhold.  På den måde kan du være med til at forebygge, at din hud bliver tør, får revner og klør. Vær især opmærksom på særligt udsatte steder som albuer, ben, hænder, fødder og kinder.
 3. Drop de lange, varme bade.
  Varmt vand og sæbe er med til at udtørre huden. Derfor kan du med fordel erstatte den almindelige sæbe med en mild badeolie. Sørg for at smøre huden ind i creme umiddelbart efter badet, hvor huden stadig er let fugtig. Så trænger cremen nemlig lettere ind og har en bedre effekt.
 4. Dæk huden til.
  Det kolde vejr og den hårde blæst øger fordampningen fra huden, hvilket er med til at gøre den tør. Husk derfor hue, halstørklæde og varme vanter, når du går ud i vintervejret.
 5. Luft ud.
  Det er ikke kun luften udenfor, der bliver tør om vinteren. Det gælder også luften indendørs. Derfor er det en god idé at lufte ud to-tre gange om dagen i fem minutter ad gangen. Sørg desuden for at holde en stuetemperatur på 20-22 grader. 

Find de rette produkter

Du kan med fordel søge rådgivning på apoteket, så du er sikker på, at du får fingre i de helt rette produkter til dig og din hud. På apoteket kan du bl.a. finde hudplejeserien Decubal. Decubal har siden 1974 arbejdet tæt sammen med hudlæger for at udvikle effektive og samtidige milde og skånsomme produkter, der plejer og fugter huden.

Fri for unødig kemi
Indholdet i Decubal er et resultat af bevidste valg. I Decubals produktserie er der udvalgt ingredienser, som beskytter, fugter, plejer og reparerer huden, hvis skaden er sket. Decubal indeholder derfor ikke stoffer, som kan give allergi – eller er mistænkt for at kunne skade kroppen. Decubal er hudpleje til huden, som er udfordret af det danske og nordiske klima.


Face Vital Cream, Shower & Bath Oil og Lipid Cream