søvn

søvn

6 madvarer, der stjæler din nattesøvn

Søvn er vigtigt, når du skal tabe dig og holde vægten. Se her, hvad du skal undgå at spise og drikke, så du kan få en god skønhedssøvn.


En god nattesøvn betyder, at kroppens celler får ro til at reparere og regenerere sig, så populært sagt kan man sig, at kroppen bruger nattesøvnen til at heale sig selv.

Vi kan ikke sove os slanke (desværre), men får vi for lidt søvn eller sover dårligt, resulterer det efterfølgende i lange dage, hvor vi er trætte og energiniveauet i bund og for at få et hurtigt energikick til at komme igennem dagen falder vi ofte i kulhydratfælden.

Personlig træner Anne Bech har skrevet bogen 'Guide til gudindekrop', hvor hun bl.a. giver gode råd til, hvilke mad og drikkevarer, der ødelægger vores søvn. Hun anbefaler, at vi holder os væk fra:

1. Kulhydrater før sengetid - og altså intet sukker

2. Store måltider kort tid før du skal sove. Spiser du for sent, skal din krop arbejde ekstra hårdt for at fordøje, at du ikke kan sove tungt.

3. Fedt - det vil sige ingen chips, kage eller is.

4. Koffein. Både kaffe og sort te ødelægger din nattesøvn på grund af indholdet af koffein. Drik i stedet urtete.

5. Vin. Det kan virke beroligende, men giver en dårlig søvn i løbet af natten.

6. Stærk mad. Det er godt for forbrændingen, fordi det har en opkvikkende effekt, men derfor er det heller ikke godt at spise lige inden sengetid.

Få endnu flere gode tips til en sund og slank krop i Anne Bechs bog: 'Guide til gudindekrop'. Bogen er udgivet hos forlaget Gyldendal.

 

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kost, Søvn og Anne Bech