Træn i varme: Bikram yoga, heat wawe og Hot pilates:
Foto: Getty

Træn i varme: Bikram yoga, heat wawe og Hot pilates:

7 x hot træning

Træning i varmen øger din fleksibilitet, styrke og dit stofskifte, samt booster immunforsvaret. Find din nye hotte favorit træning her.

1. Bikram yoga udspringer af Hatha Yoga og er udviklet af Bikram Choudhury. En ”time” varer 90 minutter og består af 26 øvelser, hvoraf 13 foregår stående og 13 liggende, samt to åndedrætsøvelser, som altsammen udføres i 40 graders varme. Øvelserne varmer og strækker både muskler og led, og rækkefølgen af de forskellige øvelser sammen med den høje varme og luftfugtighed, skulle virke udrensende på såvel krop som sjæl. Bikram yoga er udfordrende, men alle kan være med.

2. Heat Suspension Training er en træningsform med særligt fokus på det funktionelle (træning, der går ud på at forbedre naturlige bevægemønstre, som du allerede laver eller kan få brug for i dit daglige liv – som at løbe, løfte eller springe). De specielt udviklede stropper, der består af fem håndtag og en fodstrop, er udviklet af Frømandskorpset, og er designet til at træne hele kroppen, uanset hvilken kropsdel instruktøren fokuserer på. Træningen i stropperne er for alle, da du selv kan definere belastningen og tilpasse træningen til dit niveau. Heat Suspension Training foregår i 38 graders varme.

3. TRX Suspension Training er et stroppesystem, der stammer fra US Navy Seals. TRX-Heat-træning foregår med funktionelle bevægelser, hvor du udelukkende bruger din egen kropsvægt som modstand. Du opbygger særligt din styrke under træningen, men også din smidighed, mobilitet og udholdenhed. Det er en forholdsvis simpel, men effektiv træningsform, hvor alle kan være med. Foregår i 37 graders infravarme.

SE OGSÅ: TRÆNINGSTREND: DERFOR ER DET GODT AT TRÆNIE I VARME

4. Hot pilates er for dig, der gerne vil forbedre din kropsholdning ved at styrke din core (alle de stabiliserende indre og ydre muskler, som ligger omkring din mave og ryg), stabilitet og smidighed. Ved hjælp af vejrtrækningen og en række dynamiske og kontrollerede øvelser, træner du kroppens kerne, der består af mavemuskulaturen og de rygmuskler, der stabiliserer rygsøjlen og har betydning for din kropsholdning. Træningen foregår ved 37 grader med infravarme, som opvarmer dine muskler og led hurtigere og dybere, hvilket gør dig mere smidig.

5. Hot Barretræning er en kombination af ballet, pilates og styrketræning, der har til formål at styrke og tone kroppen, men også forbedre din kropsholdning, gøre dig mere smidig og give dig lange, slanke muskler. Barretræning er kendt fra ballettens verden og består af øvelser i et lavt til moderat tempo med fokus på hver øvelse og bevægelse. Træningen foregår i en 37 grader varm sal, er for alle og kombineres med pilates og funktionel styrketræning.

SE OGSÅ: 5 øvelser: Stærk og tonet krop med Anne Bech

6. Heat Mobility Træningen har fokus på mobilitet, bevægelighed og fleksibilitet i kroppen. Belastningen er konstant lav, og undervisningen foregår i et langsomt tempo, så du har god mulighed for at fokusere på hver eneste bevægelse og udførelse af øvelsen. Mobility har fokus på at styrke særligt ryg, nakke og skuldre kombineret med forskellige holdningskorrigerende og mobilitetsøvelser. I timerne bruges blandt andet lette håndvægte, bolde, måtter og foam rollers.

7. Heat Wawe baserer sig på forskellige former for holdtræning: Body Control, Sixpack Attack, Flow Yoga, Hatha Yoga og Pilates. Fælles for Heat Wawe-træningen er, at den foregår i 37 grader, så muskler og led opvarmes indefra. På samtlige timer fokuseres på smidighed, styrke og kropsbevidsthed.

SE OGSÅ: Hvad sker der i kroppen, når du dyrker yoga?

Se, hvad vi ellers skriver om: Bikram yoga, Pilates og Træning