7 myter om din hud, som du ikke skal tro på længere

7 myter om din hud, som du ikke skal tro på længere

Der findes masser af anbefalinger, råd, tips og tricks, når det kommer til hudpleje, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er fup og fakta. Men bare rolig – Decubal guider dig gennem de mange påstande og afliver myterne én gang for alle.

Måske har du hørt, at fedtet hud ikke har brug for fugtgivende creme. Det kan også være, at du har hørt, at naturlige ingredienser er en garanti for, at du ikke får allergi. Men er det egentlig rigtigt?

Vi har set nærmere på en række af de mest udbredte påstande om hudpleje – som i virkeligheden ikke er andet end myter.

 1. Sæbe er den eneste vej til ren hud
  Heldigvis er det ikke rigtigt, at sæbe er det eneste middel til at få en ren og lækker hud. Faktisk er almindelig sæbe slet ikke særlig godt for huden. Det kan udtørre den og give gener. Derfor anbefaler Decubal, at du i stedet vælger en mild badeolie, som både rengør, blødgør og plejer.
 2. Pas på med at smøre dig ind i for meget creme
  Måske har du hørt, at huden kan blive ’afhængig’ af creme, men det er rent fup. Huden har kun godt af fugtighedsgivende og fede cremer. For de fleste vil det være nok at smøre sig ind i creme 1 til 2 gange om dagen, men hvis din hud er tør, kan du nærmest ikke fugte den ofte nok. Når du smører fed creme på din hud, trænger fedtstofferne ned i huden og lægger en barriere, så fugten kan holdes i huden, og du undgår derved beskadiget eller irriteret hud.
 3. Tør hud er kun et problem om vinteren
  Gid det var! Det er rigtigt, at kulde og den lave luftfugtighed øger risikoen for problemer med tør hud, men man kan desværre opleve at have tør hud hele året. Heldigvis findes der masser af gode, fede cremer, som kan tilføre fugt til din hud og afhjælpe problemet.
 4. Der findes allergifrie parfumer
  Nej, desværre. Alle parfumer kan give allergi – også selvom de ikke er med på EU’s liste over særligt allergifremkaldende parfumestoffer. Så selvom det dufter dejligt, anbefaler Decubal, at du vælger produkter uden parfume, så du kan skåne din hud.
 5. Økologiske og naturlige indholdsstoffer giver ikke allergi
  Der er ingen garanti herfor og ”naturlige indholdsstoffer” kan godt medføre en allergisk reaktion eller indeholde stoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Faktisk er den hyppigste årsag til parfumeallergi ”naturlige ekstrakter”. 
 6. Hvis du drikker rigeligt med vand, undgår du rynker
  Vand er med til at fugte huden indefra og kan derfor modvirke rynker. Men det er ingen mirakelkur. Uanset hvor meget vand, du drikker i løbet af en dag, har huden behov for at få tilført ekstra fugt og blive plejet hver dag med fugtgivende cremer.
 7. Fedtet hud har ikke brug for fugtgivende creme
  Det kan måske virke fjollet at smøre creme på din hud, hvis den i forvejen er fedtet, men ikke desto mindre er det vigtigt, og selv en fedtet hud har brug for at få tilført fugt. Dog er det en god idé at gå uden om de meget fede cremer.

Find de rette produkter

Junior Cream 200ml, 99,95 kr. - Shower & bath oil 200ml, 69,95 kr.Face vital cream 50ml, 109,95 kr Eye cream 15ml, 106,95 kr, Hand cream 100ml, 89,95 kr - Foot cream 100ml, 89,95 kr.

Fri for unødig kemi
Indholdet i Decubal er et resultat af bevidste valg. I Decubals produktserie er der udvalgt ingredienser, som beskytter, fugter, plejer og reparerer huden, hvis skaden er sket. Decubal indeholder derfor ikke stoffer, som kan give allergi – eller er mistænkt for at kunne skade kroppen. (Decubal er hudpleje til huden, som er udfordret af det danske og nordiske klima.)

Se, hvad vi ellers skriver om: Hudpleje og Hud