7 nye trends til din træning

7 nye trends til din træning

Vil du træne styrke med en makker, i naturen, eller er det smidighed og mental ro, du drømmer om – og gerne på en ny og sjov måde? Du kan få det hele her, for vi har samlet de hotteste, nye træningsformer.

BULGARIAN BAG - til dig, der vil træne hardcore 
Hvad: 
Bulgarian Bag er styrketræning med rødder i brydning. Du benytter en såkaldt bulgarian bag, en tung sæk, som modvægt i en række forskellige styrkeøvelser, hvor du træner hele kroppen. Sækken kan du – i modsætning til f.eks. en vægtstand med skiver – lynhurtigt flytte i alle retninger, så du kan skifte side og øvelse og derved optimere træningsintensiteten og 
Hvor:
Fitnesskæden Fitnessdk har siden efteråret 2015 haft Bulgarian Bag-timer på skemaet. Fitnessdk.dk
Hvorfor:
Træningen med Bulgarian Bag er sjov og anderledes, hård og højintens. Du opbygger styrke i hele kroppen fra vrist, arme, skuldre og ryg til benene. Samtidig træner du din koordinationsevne, dit bevægeapparat og din hurtighed.
Hvem:
Bulgarian Bag er en genial træningsmakker for dig, der elsker variation og nye udfordringer i din styrketræning. Du har allerede en vis grundform og styrke og er klar til at bruge og udvikle den på nye måder.
Pris:
Som medlem hos Fitnessdk er holdtimerne i Bulgarian Bag inkluderet i dit medlemskab. Der er mulighed for prøvetimer eller medlemskab fra kr. 249.

RUFFIE TRAINING - til dig, der elsker social træning  
Hvad:
Funktionel træningsform, der er inspireret af mixed martial arts. Få individuelle øvelser og masser af partræning med tæt kropskontakt: I bærer, trækker, skubber og svinger hinanden og bruger jeres egen og hinandens kropsvægt.
Hvor: Lenergyme (facebook.com/lenergyme)
Hvorfor: Fordi træning gerne må være sjovt, grænseoverskridende, hårdt, lidt beskidt og temmelig socialt – på én gang. Med ruffie training får du pulsen op og styrker hele din krop til de bevægelser, den har brug for at kunne lave dagen igennem. Og du får garanteret også rørt lattermusklerne.
Hvem: Dig, der nyder at træne sammen med andre og få nye træningsvenner. Du vil have det sjovt, imens du træner, men du vil også have noget ud af din indsats. Du er ikke bange for at give den gas eller for fin til at dryppe af sved.
Pris: 80-100 kr. per gang

SE OGSÅ: Træn meget smartere: 5 skarpe råd til din træning

KAATSU - til dig, der vil bygge muskler
Hvad:
Kaatsu er den ultimative muskeltræning med lette vægte. Du får en oppustelig manchet bundet om den arm eller det ben, du skal træne. Under selve træningen pustes den op, imens du træner med lette vægte i korte intervaller. Det hæmmer blodtilførslen, stresser musklerne og får muskelvævet til at vokse. I træningspauserne lettes trykket, så blod og ilt kan strømme frit. Metoden stammer fra Japan.
Hvor:
Fitnesskæden Fitnessdk introducerer personlig kaatsutræning i 2016. Hvorfor Kaatsutræning er hypereffektiv muskeltræning. Forskere har fundet, at metoden på ganske få uger kan skabe de samme resultater på muskelvævet, som ellers kræver mange måneders intens vægttræning. Vægten, du arbejder med, er relativ let, og derfor kan metoden også bruges i forbindelse med genoptræning.
Hvem:
Sportsfolk, der gerne vil have opbygget muskelmasse lynhurtigt. Og dig, der døjer med skader eller skavanker i bevægeapparatet, som betyder, at du ikke kan træne med tung modstand.
Pris:
Medlemskab af Fitnessdk fra kr. 199 + tillæg for personlig træning.

POWER STRETCH - til dig, der vil have smidighed og stærk core  
Hvad: Kombineret smidigheds- og coretræning i Reformeren, pilatesmaskinen, hvor du arbejder med modstand fra fjedre og din egen kropsvægt. Power Stretch er i tråd med anden reformertræning, men foregår ved et langsommere tempo og lavere intensitet end f.eks. de klassiske Power Reformer-timer. Det tekniske niveau er dog ret pænt.
Hvor: Ny træning hos Energii, der har centre forskellige steder på Sjælland. energii.dk. Hvorfor: Power Stretch udfordrer din balance, smidighed og styrker hele din krop. Timen er god træning i sig selv og til forbedring af din præstationsevne i andre sportsgrene.
Hvem: Dig, der vil være smidig og have en stærk kropskerne. Du kan lide reformertræning og den dynamik, holdtimer og instruktion giver.
Pris: Gratis prøvetime. En time koster derefter kr. 125 – mindre med klippekort.

SE OGSÅ: fit tester yin yoga: Hvad gør den meditative træningform ved din krop?

SUP – STAND UP PADDLE BOARDING - til dig, der vil træne styrke i naturen  
Hvad: Ved stand up paddle boarding eller SUP står du på et surfbræt og padler med en pagaj.
Hvor: SUP er for alvor kommet til de danske fjorde, søer, åer og have. Tjek f.eks. supsurf.dk, wscrf.com, nord.westwind.dk, surf-fun.dk og supsurfingaarhus.dk.
Hvorfor: SUP er langt hårdere træning, end det lige syner. Det træner f.eks. dine benmuskler ret intenst og styrker i den grad din holdning. Og din balance får maksimal udfordring i forsøget på at holde dig på brættet. Når du har fanget teknikken, har en SUP-tur med vand blidt skvulpende om brættet og dine tæer desuden en nærmest meditativ virkning.
Hvem: Dig, der nyder at træne udendørs og blive et med naturen. Du elsker vand, frisk luft og ro. Måske ror du allerede og har lyst til lidt variation fra f.eks. kajakken. Måske skal dine løberben have en pause fra belastningen fra løbeturene. Eller du har måske fået nok af fitnesscenteret og trænger til at prøve det stik modsatte.
Pris: Mellem 250 og 500 kr. for et begynderkursus på 1½-2 timer.

YIN YOGA - til dig, der vil træne smidighed og mental ro  
Hvad: Yin yoga er lange, rolige stræk af især hofter, lænd og ryg, hvor du slipper den muskulære aktivitet og arbejder med det bindevæv, som størstedelen af din krop består af. Du holder strækkene længe, typisk i tre til syv minutter.
Hvor: Mange yogacentre har yin-timer på holdet. Du kan også finde workshops med de specialiserede yin yoga-lærere overalt i landet. Se f.eks. yinpower.dk, yinyogalove.dk, yogacentralen.dk, therehab.dk, yoginiyoga.dk, blaahimmelyoga.dk, nalini-yoga.com, senses.dk og yoga-collective.dk
Hvorfor: Yin yoga er en meditativ, stille yogapraksis med passive stræk, der beroliger, afslapper, restituerer, heler og genopbygger. Strækkene af bindevævet giver dig fleksibilitet og plads til muskler og knogler, så du bl.a. får mere bevægelighed til dine andre sportsgrene. Yin yogaen løsner blokeringer i kroppens energibaner og beroliger dit nervesystem.
Hvem: Yin yoga er for alle. Stillingerne tilpasses bl.a. ved hjælp af puder, blokke og tæpper til din krop, dit niveau og eventuelle skavanker. Det er også et suverænt supplement til din mere intense yangtræning, uanset om den er poweryoga, løb eller styrketræning.
Pris: Yin-timer indgår i medlemskabet til nogle yogastudier. Andre steder kan du købe en lektion på 1½ time fra ca. 125 kr.

SE OGSÅ: Lisbeth Østergaard: Mine 5 favoritøvelser til en sund & stærk krop

PERSONLIG TRÆNING -til dig, der vil nå dine mål  
Hvad: Én til én-træning med din helt egen instruktør, der guider og pacer dig igennem din træning.
Hvor: Personlig træning er allerede ret udbredt, og du kan få en personlig træner i de fleste træningscentre. Vi spår, at det bare bliver endnu større! Mange PT’ere arbejder selvstændigt, så læg også vejen forbi google for at tjekke, hvem der tilbyder én til én-træning i dit lokalområde.
Husk: Find en personlig træner, der har en personlighed og ekspertise indenfor f.eks. løb, styrke, vægttab, livsstilsomlægning, genoptræning, som fuldt ud matcher dit behov. I skal på alle måder være på bølgelængde, for at du får det bedste udbytte af dine penge og din indsats.
Hvorfor: Personlig træning koster noget mere end f.eks. holdtræning, men til gengæld er alt skræddersyet til din krop og dine træningsmål. Det øger ofte chancen for, at du når dem. Træningen tager udgangspunkt i, hvor du er rent formmæssigt lige nu og hjælper dig med at komme derhen, hvor du drømmer om. Din personlige træner kan ikke gå vejen for dig, men kan give dig alle de redskaber, du skal bruge og holde dig i hånden frem mod målet.
Pris: Priserne ligger typisk på 500-1.000 kroner per time.

SE OGSÅ: Lotte Arndal: Sådan træner du din krop 10 år yngre

SE OGSÅ: Sådan holder du motivationen hele vinteren

SE OGSÅ: A-Z GUIDE: Sådan kommer du afsted til træning? 

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning og Træningsprogram