7 udfordringer: Sådan får I mere lyst

Foto: Getty

7 udfordringer: Sådan får I mere lyst

Lyst handler dels om lyst til sex, men det handler også om at opleve lyst i al sin mangfoldighed. Desto mere lyst, man oplever generelt, desto mere kan man opleve at få lyst til at udforske sexlivet. Og hvorfor ikke bruge den næste uge til at sætte fokus på lysten?

Torsdag: Duft

Vi dufter hele tiden uden at være bevidste om det, men det skal vi øve os i at være nu. Så smut ind til blomsterhandleren og køb seks smukke blomster. Sæt dem i en vase, og stil den foran dig. Luk øjnene, og duft til hver enkelt blomst. Oplev duften uden tanke for andet i 10 minutter. Du kan også få din kæreste til at holde blomsterne frem til dig, mens du bare sidder med lukkede øjne og tager duften ind.

Fredag: Smag

Du kender sikkert den her leg, fra du var lille, men den kan også leges lidt mere voksent. Lav en masse små skåle med lækkerier, stærke sager og sure citroner, og bind noget for dine øjne. Smag så på hver enkelt ting og mærk, hvordan oplevelsen påvirker din krop. Har du en kæreste, så inviter ham til at sammensætte smagsindtrykkene og made dig.

Læs også: 8 tips: Sådan undgår I at dræbe romantikken

 

Lørdag: Hvad har du lyst til lige nu?

Kvinder er ofte verdensmestre i at sætte alle andres behov før deres egne. Det er der megen omsorg og generøsitet i, men det er virkelig ikke godt for lysten. Lyst kræver, at du mærker dig selv og dine egne behov. At du giver plads til det, som kommer frem uden dom eller hurtige beregninger på, om det mon er okay eller nemt lige at proppe ind 17 minutter mellem opgave A og B. Så hvad har du lyst til lige nu? Mærk efter, og giv det plads. Uanset om det er et hvil, et langt bad, en gåtur eller søde ord fra din kæreste.

Søndag: Føl

I dag skal du bruge en time. I den time skal du sætte tempoet ned, så alt gøres dobbelt så langsomt som normalt. Tag et varmt bad, og vask dig langsomt. Brug kun dine hænder og lad dem bevæge sig roligt hen over din krop. Kom forbi alle steder lige fra hovedbund til fodsåler. Dette kan med stor fordel nydes alene, men du kan også få meget glæde ud af at bede en anden vaske dig med stor langsommelighed. Og der må kun vaskes, smøres, skylles og masseres. Intet andet!

Læs også: Del dine sexfantasier med den, du elsker

Mandag: Dyrk din skønhed

Hvornår føler du dig mest smuk? Er det med røde læber, høje hæle eller løse T-shirts uden bh? Uanset hvad det er, så dyrk det. Skønhed er i denne sammenhæng ikke et eller andet ideal udefra, men din følelse af at være smuk og attraktiv. Dyrk den følelse. Klæd dig, så du føler dig allersmukkest og lækker i dag.

Tirsdag: Bed om det, du vil have

Sæt tid af med din elsker og tænk over, hvad du egentlig gerne vil have. Er det en massage? Blide kys i nakken? Kærlige ord om, hvilket dejligt menneske du er? Passioneret sex i entreen? Eller frække beskeder i arbejdstiden? Find ud af, hvad der tænder din gnist og får den til at vokse fra en lille flamme til et stort bål. Giv gerne din elsker besked lidt tid i forvejen, så han kan forberede sig, og så du får tid til at nyde forventningens glæde. Husk, at det er lige så fint at ville have kærlige ord som hed elskov.

Onsdag: Se

De gamle grækere malede orgier på vaser, og nutidens mennesker sender sexvideoer til hinanden. Lyst stimuleres for mange gennem synet, så værsgo. Gå forbi en god boghandler, og køb en graphic novel med sexede tegninger, læs en roman med billedligt sprog og hede passager, se en video på nettet eller lav en selv. Hey, lav din egen vase eller en lækker mand i ler. Brug dit syn til at stimulere din lyst, og husk, at du ikke behøver gøre andet end at se. Det handler ikke om, at det skal ende med, at du knalder. Det handler om at lade synet vække din lyst.

Læs også: 6 ting du måske ikke vidste om mandens seksualitet

Hvad kan du tage med?

Seksualitet er en kraft, der er forbundet til dit køn og din lyst, men det er også en kraft, der er forbundet til noget større. Nemlig din livskraft. Så når du giver din lyst plads til at være der, styrker du også din følelse af at være levende. Det synes jeg, du skal fortsætte med i tiden fremover. Så er der en ting, du fandt glæde ved i denne uge, som du fortsat vil give prioritet?

OPSKRIFTEN PÅ LYSTEN

Det værste, man kan gøre, hvis man gerne vil have mere lyst til sex, er at begynde at skælde ud på sin manglende lyst, målrettet angribe kønnet eller gå direkte på knalde-bootcamp. Lyst til sex begynder nemlig ikke mellem benene. Det begynder med at føle sig godt tilpas i sin krop, sanseligt vågen, forbundet til den, man elsker med, og værdsat. Derfor handler denne uge også om at give dig glæde, stimulere dine sanser og få dig ned i din krop.

Om eksperten

Daisy Løvendahl er personlig rådgiver, foredragsholder, har en kandidatgrad i filosofi og kommunikation og er forfatter til bøgerne ”LEV” og ”ELSK”. Hun har stor erfaring med at guide sine klienter gennem det moderne livs udfordringer, så der er plads til både kærlighed, familie og karriere. Bor i København med sin mand og deres to børn. Læs mere på Daisylovendahl.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold, Kærlighed og Sex