8 bøger om sundhed, kulhydrater, nudging, sunde opskrifter til vinteren
Foto: PR

8 bøger om sundhed, kulhydrater, nudging, sunde opskrifter til vinteren

8 sunde bøger til din vinter

Smid dig i sofaen, og nyd en god bog. Der ligger mange gode læseoplevelser og venter forude. Vi har samlet en liste over de bedste nye bøger.

Alle kvinders sundhedsbibel
Umahro Cadogan har allieret sig med eksperter som Anne Bech, Sofia Manning og Anne Bogdanova, som alle med deres bud på, hvordan kvinder kan træne mere effektivt, spise sundere og passe bedre på sig selv. Derudover indeholder bogen lækre og sunde opskrifter. Umahro Cadogan, Alle kvinders sundhedsbibel, Rosinante, 300 kr. 

Sundhed kommer fra hjertet
Bliv klogere på dit hjerte, og hvilken indflydelse dets rytme har får dit velvære. Ny forskning giver hjertet en styrende funktion med egen intelligens. Når vi har det godt, banker hjertet regelmæssigt, og hjertet har direkte indflydelse på vores følelser.
Markus Peters, Sundhed kommer fra hjertet, Gyldendal, 250 kr.Træning for kvinder i alle aldre
Kom i form med styrke- og konditionstræning, som alle kan være med til. Olga Rönnberg har lavet konkrete træningsprogrammer, der giver dig sved på panden og gør kroppen stærkere og mere fast. Få hjælp til at udregne dit personlige kaloriebehov og find opskrifter på sund mad.
Olga Rönnberg, Styrke- og konditionstræning for kvinder i alle aldre, Nyt Nordisk Forlag, 200 kr.

Tantrisk kærlighed
Gennem humoristisk vejledning og tantriske øvelser puster Anne Sophie Jørgensen liv i gnisten og lysten, hvad enten du er singlen på jagt efter kærlighed, børnefamilien med ganske lidt tid til intimitet eller det lange parforhold, der har lyst til inspiration.
Anne Sophie Jørgensen, Tantrisk kærlighed, Nyt Nordisk Forlag, 300 kr.
 
Wellness syndromet

Træner du ikke så meget, som du burde? Tæller du kalorier i søvne? Er du flov over, at du ikke er gladere? Så kan du være ramt af wellness syndromet. Forfatterne gør op med myten om, at vi frit kan vælge vores skæbne ved at kigge indad – og viser en vej ud. 
Cederström og Spicer, Wellness syndromet, People’s Press, 249 kr. 

Slip madens magt
De fleste lytter ikke til kroppens signaler, men spiser så længe, der er mad på bordet. Nudging er det nye værktøj, der hjælper med at styre hjernen i en ny retning, så de usunde spisevaner kan brydes. Der arbejdes bl.a. med læserens fem vigtigste nærmiljøer og de fristelser, der gemmer sig der.
Lotte Juul Madsen, Nudging, bryd vaner og tab dig, Muusmann Forlag, 250 kr.

Suveræne kulhydrater 
Kulhydrater bandlyses af mange, men fakta er, at mange kulhydratrige madvarer er sunde og proppet med gode næringsstoffer. Bogen guider dig til de gode kulhydratkilder og byder på opskrifter, så du kan sætte kulhydraterne på menuen med største fornøjelse.
Martin Kreutzer og Anne Larsen, Suveræne kulhydrater, Muusmann Forlag, 149 kr.

Mit grønne køkken
Sæt grønsagerne i centrum med Ditte Ingemanns nye kogebog. Her får du 80 opskrifter, der er nemme at gå til, og som kan laves på 30-40 minutter. „Grøn fastfood” kalder Ditte Ingemann sin mad. Derudover får du 13 tips til at gøre det lækkert at spise flere grønsager. Ditte Ingemann, Mit grønne køkken, Gyldendal, 300 kr. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil, Hjertet og Ditte Ingemann