"80 procent af min kost er raw food"
SPONSORERET indhold

"80 procent af min kost er raw food"

Sundhed kommer med gode rutiner og masser af grønt, mener Vibeke Kaupert. Hun er kvinden bag raw food bøgerne Raw Food og den nyudkomne Go Raw.

Af: Jo Brand
31. mar. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

MANDAG:
Jeg starter morgenen med at lave den serie yogaøvelser, der hedder De fem tibetanere. Til morgenmad spiser jeg en smoothie med bl.a. banan, raw kakaopulver, SunWarrior risprotein, kokosolie og cayennepeber. Jeg har levet af raw food i de sidste fire-fem år, men gør det ikke 100 procent. Jeg er næsten 100 procent veganer, og omkring 80 pct. af min kost er "raw". Sådan har jeg det bedst.

Wellicious Yoga Pants, yogaudstyr.dk, 675 kr.

TIRSDAG:
Jeg starter dagen med at løbe 3,5 km med udsigt over vandet. Det er først de senere år, at jeg er blevet glad for at løbe. Det er super afstressende og giver masser af energi. En inspiration har været forfatteren Haruki Murakamis bog "Hvad jeg taler om, når jeg taler om at løbe". Bagefter arbejder jeg hjemme på nogle billeder til en udstilling. Til frokost spiser jeg gulerødder og hummus.


"Hvad jeg taler om, når jeg taler om at løbe" af Haruki Murakami, 249 kr.

ONSDAG:
Jeg er til et seminar, hvor vi får sandwich. Jeg spiser en, selvom jeg ikke plejer at spise den slags. Siden jeg er begyndt at spise raw food, har jeg sagt farvel til hovedpine, allergier og bihulebetændelse. Jeg er dog ikke blevet fanatisk, men har det absolut bedst, når jeg spiser masser af grønt og drikker masser af vand.

LÆS OGSÅ: Sådan får du mest ud af din yoga

TORSDAG:

Jeg løber igen. Og så laver jeg de fem tibetanere og mediterer, hvilket jeg gør stort set hver morgen. Jeg kan godt lide, at der er en rytme – nogle faste ting, jeg gør. Og så varierer jeg det med løb, yogaøvelser eller træning med nogle enkelte kettlebell-øvelser. Til frokost spiser jeg rødkålssalat med appelsin, granatæblekerner og valnødder, og om aftenen spiser jeg noriruller med avocado, gulerod og agurk i tynde stave.

FREDAG:
Da jeg har afleveret min ene søn i skole, går jeg til yoga hos min yogalærer Camilla Netterstrøm, og efter halvanden time er jeg i flow. Til frokost spiser jeg en salat med grønkål, pærer, valnødder samt cayennepeber, som jeg bruger til næsten alt. Cayennepeber smager fantastisk og har en masse gode egenskaber. Bl.a. er det godt for hjertet og fordøjelsen, og så er det kredsløbsstimulerende og giver varme.



Cayennepeber, Urtekram, 19,95 kr.

Om aftenen afholder min yogalærer en danseworkshop, hvor jeg også er med, og bagefter tager vi hjem til hendes familie og spiser. De spiser også masser af raw food og vegansk mad, så vi får hjemmelavet sushi med ris og grøntsager, salat og brændenældepesto.

LÆS OGSÅ: 5 tip til at undgå kærestekiloene

LØRDAG
:
Jeg drikker en smoothie med bl.a. grønkål til morgenmad, som smager super godt. Måske fordi mine smagsløg har ændret sig efterhånden. Bagefter tager jeg til en fernisering, hvor der bliver serveret gulerods- og agurkestave. Om aftenen ser min ene søn og jeg en film. Jeg har lavet raw kugler bestående af mandler, kokos, raw kakao, kokosolie, revet appelsinskal, et par dadler og cayennepeber.

SØNDAG:
Jeg starter morgenen med øvelser og en grøn smoothie. Og så tager jeg over i Steiner-børnehaven, som jeg er initiativtager til, og syr kostumer til børnene sammen med et par andre. Jeg har bagt nogle knækbrød af rugmel og sesamfrø, som jeg tager med. Det er ikke rawfood, men det er nemt og noget, de andre også spiser.

LÆS OGSÅ: "Jeg udelukker ikke noget fra min kost"

Vil du gerne tabe dig? Tilmeld dig ALT for damernes slankeklub