Nivea

Nivea

Denne kropsdel er vi mest utilfredse med

En sprit ny undersøgelse viser, at mange kvinder ikke er tilfredse med deres krop. Specielt én kropsdel bliver lagt for (selv)had.

Kvinder tilbringer i gennemsnit en uge om året foran spejlet på deres udseende. Det viste et studie blandt 2.000 kvinder foretaget af analysebureauet Opinium Research i 2011, skriver den engelske avis The Telegraph.

Men anstrengelserne er tilsyneladende ikke det værd. Kun fem procent af kvinderne i en ny undersøgelse lavet af hudplejefirmaet Nivea opfatter sig selv som attraktive, mens 71 procent opfatter sig som gennemsnitlige, under gennemsnittet eller ikke attraktive.

Undersøgelsen er lavet på baggrund af svar fra 850 mænd og kvinder i hele Danmark, og det er især i forbindelse med den forestående bikinisæson, som nogle så småt er begyndt at tage hul på, at det negative selvbillede kommer til udtryk hos kvinderne.

Brysterne er populære
87 procent af kvinderne svarer således, at de er kede af mindst én ting ved deres krop. Lidt over halvdelen har maven som negativt fikspunkt, 29 procent er kede af deres lår og ti procent er kede af deres bryster.

Derfor har næsten halvdelen undgået at hoppe i badetøj. Sådan forholder det sig i hvert fald blandt de 20-årige. Men dette tal ændrer sig hos gruppen af kvinder, der når over de 40, hvor kun 18 procent beholder tøjet på. Vi håber, at det er alderen, der spiller ind og ikke blot en forskel på generationerne.

Komplimenter hjælper
Men er det hele så bare den rene elendighed? Ser de fleste af os en deform flodhest i spejlet, der intet har med virkeligheden at gøre og på ingen måde er bikiniværdig? Til trods for al den tid, vi bruger foran spejlet?

Ja, noget kunne tyde på, at det er sådan et selvbillede mange ubegrundet har. Til gengæld er der hjælp at hente. Hos fremmede kvinder!

Undersøgelsen viser nemlig at et kompliment fra en fremmed kvinde er noget af det mest selvtillidboostende, vi kan komme i tanke om. Hernæst ligger rosende ord fra en veninde højt, og en femtedel svarer, at det har betydning.

Så næste gang, du ser en skøn kvinde eller veninde, så tøv ikke med at fortælle hende, at hun ser drøn godt ud. Hun har højst sandsynligt gjort en indsats foran spejlet, så lad tanke blive til ord, hvis du kan lide, hvad du ser.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryster