løbetaske
Foto: Getty Vi har testet forskellige løbetasker. Find din favorit lige her.

løbetaske

9 smarte tasker til løbeturen

Løber du til eller fra arbejde eller er typen, der altid lige skal have det mest essentielle med på løbeturen? Læs med her, hvor vi tester små smarte løbetasker og anden opbevaring til din løbetur.

HVAD: Løbebælte, Miiego Miibelt hos Marathonsport.dk, 179 kr.

HVORFOR: Du kan nemt have din mobil med dig uden at mærke den undervejs. Bæltet sidder helt tæt om livet. Det gør, at den ikke hopper op og ned, men bliver hvor den skal! Lommen på bæltet er fleksibel og udvider sig, efter hvor meget du har med.

HVEM: Er du typen, der ikke kan løbe uden musik og det mest nødvendige, er bæltet et must til dine løbeture.

HVAD: Telefonholder, Nike hos Loebeshop.dk, 280 kr.

HVORFOR: Det er en rar fornemmelse at have telefonen med, hvis der opstår et problem på løbeturen, eller så du kan krydre din træning med en spændende podcast eller energisk playliste. Men det går ikke ubemærket hen, når du løber med sådan en basse på armen. Du føler dig bare mere hæmmet og mindre fri.

HVEM: En OK løsning, hvis du ikke kan undvære din telefon. Holderen er nem at bruge og har en lomme med velcrolukning til for eksempel en nøgle. Kan bruges til de fleste smartphones, men er for lille til en iPhone Plus.

HVAD: Løbebælte, FlipBelt hos FlipBelt.dk, 299 kr.

HVORFOR: Den er superbehagelig at have på, og du vil næsten ikke mærke den undervejs på løbeturen. Der er plads til de mest nødvendige småting, som mobil, kort og nøgler, og opbevaring hele vejen rundt. Vægten kan derfor fordeles og holdes tæt ind til kroppen. Den skal sidde til, og når du har fået den på, bliver den også siddende, hvor den skal. Det betyder, at du ikke lige kan skifte musik, eller bruge telefonen under løbeturen. Det er vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse og kigger på størrelsesguiden, da den ikke er justerbar.

HVEM: Til dig, der kun lige har brug for at medbringe det mest nødvendige, men ikke vil mærke til det under løbeturen.

HVAD: Løbebælte, Kari Traa, 299 kr.

HVORFOR: Bliver du tørstig undervejs på din løbetur, skal du have fat i et mavebælte. Dette bælte er justerbart og sidder fint ind til kroppen. Der er elastikker om holderen til drikkedunken, som gør, at den bliver siddende. Dog fylder den lidt meget rundt om livet og kan derfor godt være lidt irriterende at løbe med i længden. Tasken har desuden en lille lynlåslomme til småting, der er let tilgængelig under løbeturen.

HVEM: God til længere ture, hvor du har brug for at medbringe væske. På kortere ture, må den godt blive derhjemme.

HVAD: Løberygsæk, Salomon hos Zalando.dk, 449 kr.

HVORFOR: Den er smal, og selv om den kun rummer 10 liter, er der ret meget plads i den. Når du justerer remmene på tasken ind, bliver vægten fordelt godt, også når den ikke bliver fyldt helt ud. Tasken er fremstillet i et let materiale, der gør den løbevenlig, og så har den udvendig meshopbevaring på siderne til en drikkedunk eller et par ekstra sko.

HVEM: En lille, let begyndertaske til en fornuftig pris.

HVAD: Løberygsæk, Asics hos Loebeshop. dk, 375 kr.

HVORFOR: Trods taskens rummelighed på 10 liter er den lille, sidder tæt ind til kroppen og føles behagelig at løbe med. Med dens justerbare lukninger kan tasken bruges af alle, mand som kvinde, stor som lille. Udover det store rum, der er placeret midt bagpå, er der mange små udvendige lommer med lynlåslukning og snøre, der gør det nemt og overskueligt at pakke tasken.

HVEM: Til dig, der har brug for en let oppakning på løbeturen, men samtidig gerne vil have mange rum til at holde styr på dine ting.

HVAD: Løberygsæk, Salomon hos Loebeshop.dk, 800 kr.

HVORFOR: En lækker, let rygsæk med plads til ekstra tøj og sko, hvis du bruger løb som transportmiddel. Der er desuden lynlåsrum med plads til den medfølgende væskeblære, to meshlommer på fronten samt en åben lomme og en lynlåslomme på hoftebæltet til telefon eller andet, der er rart at have i nærheden undervejs. Ryggen er lavet i det ventilerende airvent agility og bærestropperne er i luftig mesh, så du kan komme af med varmen. Der er også nødfløjte og holder til vandrestave, hvis du skal bruge den til lidt mere outdoorsie udflugter.

HVEM: En behagelig, rummelig løbemakker til dig, der løber med rygsæk ofte, og som har brug for plads til skiftetøj og andre nødvendigheder. Du vender dig hurtigt til rygsækkens facon, pasform og features, der gør det virkelig let at være både aktiv og praktisk!

HVAD: Løberygsæk, Adidas by Stella McCartney hos Zalando.dk, 949 kr.

HVORFOR: Flot design, der gør det lidt mere lækkert at løbe rundt med en rygsæk. Men designet er ikke alt. Den har desuden en god pasform, sidder godt til om livet og er behagelig at løbe med. Derudover følger der et lille regnslag med, som ingenting fylder, og som du nemt lige kan tage udover, hvis regnen skulle melde sin ankomst. Den er forholdsvis lille, cirka 10 liter, men har plads til det mest nødvendige, når du for eksempel løber til og fra arbejde. Der er også udvendig mesh, hvilket giver mulighed for ekstra opbevaring til skiftesko eller lignende.

HVEM: Er du typen, der ikke vil gå ned på design, men samtidig gerne vil have en funktionel og god løberygsæk.

HVAD: Telefonholder, Asics hos Zalando.dk, 199 kr.

HVORFOR: En behagelig holder i blødt materiale, der sidder godt til rundt om armen og kan passe til de fleste arme og telefoner – dog ikke iPhone Plus. Har også en lille inderlomme, hvor der er plads til en nøgle. Hvis du løber med bare arme, kan den dog godt føles ubehagelig at have på i længden.

HVEM: Til dig, der ikke har brug for andet end mobilen på din løbetur.

5 TRIN TIL AT VÆLGE DEN RETTE TASKE

Her er et par enkelte tips, der hjælper dig på vej, når du skal shoppe løbetaske.

• Sørg for, at remmene ikke er for tynde, og at de kan justeres, så de kan tilpasses dig og din kropsbygning. Det samme gælder remmen der lukkes over brystet, hvor du skal sikre dig, at den kan lukkes tæt ind til kroppen.

• Alle pasforme er forskellige. Den, der er god til din veninde, er ikke nødvendigvis perfekt til dig. Prøv derfor forskellige modeller, og vælg en, der sidder tæt ind til kroppen.

• Hoftebæltet er en vigtig del, når du skal vælge model. Sørg for, at den sidder godt rundt om livet, så du er sikret, at vægtfordelingen er optimal.

• Find den størrelse, der passer til dit behov. Tænk over, hvad formålet med tasken er. Jo mindre tasken er, jo bedre er den at løbe med, men samtidig skal den jo leve op til dit behov. Løber du til eller fra arbejde, anbefaler vi en taske på mindst 10 liter.

• En god løberygsæk skal være let. Gå derfor efter en, der ikke vejer mere end 800 gram.

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb og Træning