ALT FOR DAMERNE TESTER:

ALT FOR DAMERNE TESTER:

DET PERSONLIGE KOSTTILSKUD

Er du i tvivl, om din krop får alt det, den har brug for i en travl hverdag? Og gad du godt finde et kosttilskud, der passer til lige netop din krop og dine behov? Så læs med i denne dagbog, hvor ALT for damernes sundhedsredaktør, Camilla Haldrup, i årets første måneder tester det danske koncept Zentabox, der tilbyder skræddersyede kosttilskud på den enkle, personlige og overskuelige måde.

DEL 1: Hvordan har min krop det egentlig?

Som sundhedsredaktør på ALT for damerne er det jo ikke, fordi jeg er fuldstændigt uvidende om, hvordan jeg skal passe på min krop – hvad jeg bør spise, hvor mange timer søvn jeg helst skal have, og hvor ofte jeg skal være fysisk aktiv. Det ved jeg faktisk en hel del om. Men som fuldtidsarbejdende mor til to små børn og med raketfart på i hverdagen må jeg indrømme, at det kniber lidt med at leve op til sundhedsidealerne. Så hvordan min krop egentlig har det – om den får det, den har brug for bl.a. i form af de rigtige vitaminer og mineraler – tja, det kan jeg godt tvivle lidt på. Så derfor er jeg virkelig nysgerrig på at tage sundhedstesten på Zentabox.dk og få et billede af, hvordan det står til, og bagefter prøve et skræddersyet kosttilskud.

ZB_ALTDK_2.jpg

Zentabox-testen er gratis og består af en række spørgsmål om alt fra kostvaner til stress og søvn, og ud fra mine svar udregner den så min ”sundhedsscore”, som er et billede af min krops overall sundhedstilstand. Den giver også anbefalinger til, hvilke ting jeg med fordel kan have fokus på at forbedre. Og sidst, men ikke mindst kan den fortælle mig, hvilke kosttilskud lige netop MIN krop har brug for. Jeg kan dermed skræddersy mit indtag af vitaminer og mineraler, så jeg hverken får for meget eller for lidt. Ret smart, ik?

Testen stiller en del spørgsmål til min kost – om hvor tit jeg spiser fed fisk, og hvor stort mit indtag af frugt, grønt, bælgfrugter osv. er. Det halter lidt for mig, fornemmer jeg... Og så kommer den også ind på min søvnkvalitet. Her må jeg både svare ja til, at jeg indimellem har svært ved at falde i søvn, at jeg sover uroligt, og at jeg ofte ikke føler mig udhvilet, når jeg står op. Og det på trods af, at jeg næsten altid powernapper lidt i sofaen, efter børnene er puttet, og faktisk også går relativt tidligt i seng, så jeg burde få omkring de anbefalede otte timers søvn.

Få øjeblikke efter jeg har svaret på sidste spørgsmål, lander resultatet i min mailbox, og jeg får min sundhedsscore. 62%. Det er ikke prangende, men den gode nyhed er, at jeg klarer mig ret fornuftigt i fht. fysisk aktivitet og stress. Kosten bør jeg til gengæld optimere. Ikke ved at spise 27 forskellige kosttilskud, men ved helt konkret at kigge på, hvad jeg smider på tallerkenen. Det lyder ret fornuftigt, for jeg ved, at jeg kan gøre det bedre mht. de fede fisk og grøntsager. Og så er der det med søvnen. Der vurderer Zentabox, at der er to kosttilskud, der kan hjælpe mig med at booste kvaliteten af min søvn og min generelle livsstil: Sleep Well og D-Balance.

Det er superfedt at få et billede af min sundhedstilstand og få anbefalinger til, både hvad jeg selv kan gøre, og hvilke kosttilskud jeg med fordel kan supplere med. Og jeg er vild med tanken om at kunne give min krop lige præcis det, den har brug for, i stedet for at tage multivitaminpiller i blinde. Jeg har nu bestilt min første Zentabox med de to anbefalede kosttilskud, og jeg glæder mig til at modtage den med posten om et par dage. Indtil da vil jeg nærlæse de gode råd til, hvordan jeg giver min kost en sund overhaling og servere noget fed fisk og masser af grønt for mig selv og resten af familien.

ZB_ALTDK_3.jpg

Hvis du selv er blevet nysgerrig efter at vide, hvordan din krop har det, og om den er i underskud af vigtige vitaminer og mineraler, så skynd dig ind på Zentabox.dk, og tag den gratis og uforpligtende sundhedstest. Så kan du jo samtidig se, om du slår sundhedsredaktørens sundhedsscore på 62%.

KLIK HER, OG TAG SUNDHEDSTESTEN PÅ ZENTABOX.DK

OM TESTPERSONEN

Camilla Haldrup, 39 år, er sundhedsredaktør og indholdsansvarlig på ALT for damerne. Hun bor i København med kæresten Tue og deres to børn, Sally og Tobias på 3 og 6 år.

OM ZENTABOX

Danske Zentabox står bag et personligt kosttilskud, som skræddersyes ud fra en online sundhedstest. Testen er gratis, indeholder en række vigtige spørgsmål om dig og dit liv og er udviklet af professionelle fagpersoner med udgangspunkt i den bedste viden, studier og data om vitaminer, mineraler og andre tilskuds indflydelse på en stærk krop og et sundt helbred. Med udgangspunkt i din unikke sundhedsprofil får du gode råd til at styrke din krop og dit helbred og anbefalinger til relevante kosttilskud. Din Zentabox bliver herefter pakket med dit personlige tilskud og leveret, når og hvor det passer dig. Hver Zentabox indeholder 28 daglige doser, en til hver dag, pakket og klar til dig, og hver fjerde uge modtager du automatisk en ny.

Se mere på Zentabox.dk