ALT FOR DAMERNE TESTER:

ALT FOR DAMERNE TESTER:

DET PERSONLIGE KOSTTILSKUD

Er du i tvivl, om din krop får alt det, den har brug for i en travl hverdag? Og gad du godt finde et kosttilskud, der passer til lige netop din krop og dine behov? Så læs med i denne dagbog, hvor ALT for damernes sundhedsredaktør, Camilla Haldrup, i årets første måneder tester det danske koncept Zentabox, der tilbyder skræddersyede kosttilskud på den enkle, personlige og overskuelige måde.

DEL 1: Hvordan har min krop det egentlig?

Som sundhedsredaktør på ALT for damerne er det jo ikke, fordi jeg er fuldstændigt uvidende om, hvordan jeg skal passe på min krop – hvad jeg bør spise, hvor mange timer søvn jeg helst skal have, og hvor ofte jeg skal være fysisk aktiv. Det ved jeg faktisk en hel del om. Men som fuldtidsarbejdende mor til to små børn og med raketfart på i hverdagen må jeg indrømme, at det kniber lidt med at leve op til sundhedsidealerne. Så hvordan min krop egentlig har det – om den får det, den har brug for bl.a. i form af de rigtige vitaminer og mineraler – tja, det kan jeg godt tvivle lidt på. Så derfor er jeg virkelig nysgerrig på at tage sundhedstesten på Zentabox.dk og få et billede af, hvordan det står til, og bagefter prøve et skræddersyet kosttilskud.

ZB_ALTDK_2.jpg

Zentabox-testen er gratis og består af en række spørgsmål om alt fra kostvaner til stress og søvn, og ud fra mine svar udregner den så min ”sundhedsscore”, som er et billede af min krops overall sundhedstilstand. Den giver også anbefalinger til, hvilke ting jeg med fordel kan have fokus på at forbedre. Og sidst, men ikke mindst kan den fortælle mig, hvilke kosttilskud lige netop MIN krop har brug for. Jeg kan dermed skræddersy mit indtag af vitaminer og mineraler, så jeg hverken får for meget eller for lidt. Ret smart, ik?

Testen stiller en del spørgsmål til min kost – om hvor tit jeg spiser fed fisk, og hvor stort mit indtag af frugt, grønt, bælgfrugter osv. er. Det halter lidt for mig, fornemmer jeg... Og så kommer den også ind på min søvnkvalitet. Her må jeg både svare ja til, at jeg indimellem har svært ved at falde i søvn, at jeg sover uroligt, og at jeg ofte ikke føler mig udhvilet, når jeg står op. Og det på trods af, at jeg næsten altid powernapper lidt i sofaen, efter børnene er puttet, og faktisk også går relativt tidligt i seng, så jeg burde få omkring de anbefalede otte timers søvn.

Få øjeblikke efter jeg har svaret på sidste spørgsmål, lander resultatet i min mailbox, og jeg får min sundhedsscore. 62%. Det er ikke prangende, men den gode nyhed er, at jeg klarer mig ret fornuftigt i fht. fysisk aktivitet og stress. Kosten bør jeg til gengæld optimere. Ikke ved at spise 27 forskellige kosttilskud, men ved helt konkret at kigge på, hvad jeg smider på tallerkenen. Det lyder ret fornuftigt, for jeg ved, at jeg kan gøre det bedre mht. de fede fisk og grøntsager. Og så er der det med søvnen. Der vurderer Zentabox, at der er to kosttilskud, der kan hjælpe mig med at booste kvaliteten af min søvn og min generelle livsstil: Sleep Well og D-Balance.

Det er superfedt at få et billede af min sundhedstilstand og få anbefalinger til, både hvad jeg selv kan gøre, og hvilke kosttilskud jeg med fordel kan supplere med. Og jeg er vild med tanken om at kunne give min krop lige præcis det, den har brug for, i stedet for at tage multivitaminpiller i blinde. Jeg har nu bestilt min første Zentabox med de to anbefalede kosttilskud, og jeg glæder mig til at modtage den med posten om et par dage. Indtil da vil jeg nærlæse de gode råd til, hvordan jeg giver min kost en sund overhaling og servere noget fed fisk og masser af grønt for mig selv og resten af familien.

ZB_ALTDK_3.jpg

Hvis du selv er blevet nysgerrig efter at vide, hvordan din krop har det, og om den er i underskud af vigtige vitaminer og mineraler, så skynd dig ind på Zentabox.dk, og tag den gratis og uforpligtende sundhedstest. Så kan du jo samtidig se, om du slår sundhedsredaktørens sundhedsscore på 62%.

KLIK HER, OG TAG SUNDHEDSTESTEN PÅ ZENTABOX.DK

DEL 2: I need help!


Så er min allerførste Zentabox landet, kun få dage efter jeg tog sundhedstesten og fik sandheden (gisp!) om min krops tilstand. I boksen gemmer sig små dagsdoserede pakker med et miks af D-vitamin, fordi jeg ligesom mere end halvdelen af den danske befolkning er i underskud af ”solskinsvitaminet” her i vinterhalvåret, og søvnboosteren Sleep Well, fordi jeg jo scorede ganske lavt i testen, når det gjaldt kvaliteten af min søvn.

Umiddelbart er jeg ret begejstret for konceptet med boksen, som er lavet af genbrugspapir. Farvel til havet af plastikbøtter i forskellige farver og størrelser, der kæmper om pladsen på køkkenbordet. Farvel til at skrue låg af og på og af og på og af og på. Og farvel til de mange fejlslagne forsøg på at ryste den rette mængde tabletter ud i hånden (der kommer ligesom altid flere ud, end man har brug for, grr…). Det er ret easy-peasy med de små poser, der bare trækkes ud af boksen som perler på en snor, rives af, og som indeholder lige præcis det, jeg skal have. Lyder det næsten for nemt til at være sandt? Herunder demonstrerer min datter Sally (iført komplet prinsesseoutfit, selvfølgelig), hvordan det fungerer.

Sally.jpg

Nå, men siden testen har jeg jo også forsøgt at fintune min kost med mere fisk, blandt andet. Men indrømmet – der er stadig ret langt op til de anbefalede 350 gram fisk om ugen, hvoraf ca. 200 gram gerne skal være fed fisk som laks, ørred, makrel og sild. Suk. Heldigvis sidder der kloge Zentabox-hoveder klar til at hjælpe, hvis man som mig har brug for et par gode råd. En af dem er Karen, som er ernæringsekspert, og hende mødtes jeg med en dag. Karen kan selvfølgelig ikke rykke ud rent fysisk til alle Zentabox-brugerne (hvilket ville ellers være hyggeligt, for Karen er utroligt rar), men til gengæld kan man maile, ringe eller chatte med hende eller en anden fra teamet. Jeg spurgte blandt andet Karen om, hvorvidt jeg kunne have gavn af et ekstra kosttilskud som f.eks. fiskeolie, når nu jeg failer så hårdt på fiskefronten. Vi snakkede også om, at jeg kunne have brug for noget calcium til knoglerne og mælkesyrebakterier til tarmen. Udfra Karens anbefaling vil min næste Zentabox derfor også indeholde tilskuddene Immune Me, Nordic Omega 3 og Bone Strength.

Hjælp.jpg

KLIK HER, OG LÆS MERE OM ZENTABOX-KONCEPTET OG FOLKENE BAG

DEL 3: Søvn


Er du i drømmeland, så snart dit hoved rammer puden? Sover du otte skønne, sammenhængende timer hver nat? Og er du totalt frisk, når du vågner? Heldige asen. Det gælder desværre ikke for mig. Da jeg tog Zentabox’ sundhedstest måtte jeg svare ja til, at jeg …

… har svært ved at falde i søvn (på nær foran fjerneren, suk)

… sover uroligt i løbet af natten

… vågner længe før, vækkeuret ringer

… alligevel ikke føler mig frisk og udhvilet, når jeg står op

Der kan jo være masser af grunde til, at søvnen halter. For mig handler det bl.a. om, at jeg hver nat er velsignet med to små, søde børn, der ligger på kryds og tværs i dobbeltsengen, en kæreste der snorker og en travl hverdag, hvor søvnen ikke altid er så hellig, som den burde være.

Billede-1.jpg

Nogle ting er svære at ændre ved (tip mig gerne, hvis du har drømmetricket til at få børn til at sove i deres egne senge hele natten!). Men der er heldigvis også ting, som jeg relativt nemt kan gøre for at booste min søvn. Udover at anbefale mig kosttilskuddet Sleep Well med baldrian og humle, som kan virke beroligende og søvnfremkaldende, så gav Zentabox-testen mig nogle gode råd til at forbedre søvnkvaliteten:

  1. Lav en god soverutine. Faste sengetider er ikke kun for børn – de hjælper den gode søvn på vej.
  2. Luft ud inden sengetid, og gå gerne en aftentur. Frisk luft + lidt køligere temperaturer er godt for søvnen.
  3. Sluk skærmene – smartphone, comtuter, ipad osv – ca. 1 time inden sengetid. Det blå skærmlys laver rod i den naturlige døgnrytme og dermed i din søvn.

Billede-2.jpg

De gode rutiner omkring søvnen arbejder jeg stadig med at få implementeret. Som den skærm-addict jeg er, vil jeg gerne holde mig opdateret på verdenssituationen helt frem til sengetid, og det blå lys gør som sagt ikke noget godt for søvnen. Så her er der stadig plads til forbedringer. Til gengæld er jeg begejstret for den fysiske ro, jeg føler, at Sleep Well-kosttilskuddet giver min krop, når jeg tager det en halv time inden sengetid. Så selvom min søvn stadig ikke er til et 12-tal, er jeg forsigtig optimist.

DEL 4: STATUS


Jeg har nu testet Zentabox i tre måneder, og det er tid til at gøre status. Hvordan virker det her koncept med at personalisere sit kosttilskud og få det sendt med posten i en boks med små dagsdoser?

Dagbog4_1.jpg

DEN GRATIS SUNDHEDSTEST er overskuelig og nem at gå til, og jeg synes, den har givet et fint billede af min generelle sundhedstilstand – som jo godt kunne være en anelse bedre. Jeg er glad for de gode råd til bl.a. kost, søvn og motion, som jeg har fået via testen og har taget flere af dem til mig i min hverdag.

SELVE ZENTABOKSEN er også ret smart og pæn. Farvel til plastikpilleglas i tusindvis af farver og faconer, og hej til en pæn, stilren boks i genbrugspapir med 28 små dagsdoser. Hver 4. uge modtager jeg automatisk en ny sending med posten, og den ankommer i en praktisk og miljøvenlig refillpakke.

Billede-2-+-3.jpg

DEN PERSONLIGE SERVICE er også et plus. Hos Zentabox sidder der gode folk som ernæringseksperten Karen (som jeg var så heldig at møde IRL), der kan svare på spørgsmål om alt fra vitaminpiller til kostplaner. Karen kan i sagens natur ikke tage land og rige rundt for at besøge hver eneste Zentabox-kunde, men du kan ringe, chatte eller maile med hende og blive klogere. Rart, ikk?

MIT IMMUNFORSVAR har virket mere stærkt denne vinter. Mens mange omkring mig har ligget i ugevis med influenza, er jeg sluppet med en smule snot og hoste. Jeg sender en kærlig tanke til kosttilskuddet ImmuneMe med mælkesyrebakterier. Jeg synes også, min søvn har fået et lille positivt boost ved hjælp af de gode søvnråd og Sleep Well-kosttilskuddet med bl.a. baldrian og humle.

ALT I ALT er jeg godt tilfreds. Og som en ekstra bonus har testforløbet givet mig endnu mere lyst til at gøre noget godt for min sundhed, så nu har jeg fundet løbeskoene frem. De er nærmest ikke blevet luftet siden sidste sommer, gisp, men nu skal det være. Så er jeg også klar til sommerens ALT for damernes Kvindeløb, som kommer landet rundt i juni.

I god løbeform OG tanket op på vitaminer og mineraler – hvad skal det dog ikke ende med!

Billede-4-+-5.jpg

Klik her, og tag den gratis sundhedstest på Zentabox.dk. Lige nu får du 25% rabat på din første skræddersyede Zentabox, når du bruger koden: altfordamerne

 

Zentabox_dagbog_7.jpg

 

OM TESTPERSONEN

Camilla Haldrup, 39 år, er sundhedsredaktør og indholdsansvarlig på ALT for damerne. Hun bor i København med kæresten Tue og deres to børn, Sally og Tobias på 3 og 6 år.

OM ZENTABOX

Danske Zentabox står bag et personligt kosttilskud, som skræddersyes ud fra en online sundhedstest. Testen er gratis, indeholder en række vigtige spørgsmål om dig og dit liv og er udviklet af professionelle fagpersoner med udgangspunkt i den bedste viden, studier og data om vitaminer, mineraler og andre tilskuds indflydelse på en stærk krop og et sundt helbred. Med udgangspunkt i din unikke sundhedsprofil får du gode råd til at styrke din krop og dit helbred og anbefalinger til relevante kosttilskud. Din Zentabox bliver herefter pakket med dit personlige tilskud og leveret, når og hvor det passer dig. Hver Zentabox indeholder 28 daglige doser, en til hver dag, pakket og klar til dig, og hver fjerde uge modtager du automatisk en ny.

Se mere på Zentabox.dk