Mød Suzy Lena Wengel, som er ambassadør for ALT for damernes kvindeløb
Foto: Privat

"Det er skønt at komme væk fra telefon og vaskemaskine og finde ro til sig selv"

Kvinden bag Sense-kuren Suzy Lena Wengel elsker at gå en tur, fordi frisk luft og at følge med i årstidernes skiften er ren nydelse i en ellers travl hverdag.

Du kan i år møde Suzy Lena Wengel på walk-ruten i Odense. 39-årige Suzy Lena Wengel er uddannet kostvejleder og kvinden bag Sense-kuren. Hun er forfatter, foredragsholder, samt direktør for og ejer af Center for vægttab. Hun er gift og mor til to drenge på 5 og 6 år og tre bonusbørn.

Hvilken form for motion dyrker du?

”Jeg har i perioder løbet regelmæssigt, men det har ikke været vedvarende. Jeg kan sagtens løbe 5 kilometer i dag, men jeg vil meget hellere gå – det er nemt og bekvemt at gå en tur og så behøver jeg heller ikke at gå i bad bagefter. Jeg gør det af lyst – tænk bare på alle de gode ting, jeg får ud af det. Den glæde, jeg oplever, når jeg er afsted, jeg får lys i hovedet på en anden måde end hvis jeg sad indenfor. Det er jo ren nydelse undervejs.”

Ud over gåturene dyrker Suzy seks til 11 minutters motion hver eneste dag.

”Det er en fast vane som jeg har fået indarbejdet, og som jeg laver jeg hver dag, når der er et hul i kalenderen. Jeg har udviklet mit eget program, og jeg bruger bl.a. nogle træningsvideoer, jeg har lavet, som inspiration. Jeg laver mange forskellige øvelser, som kan være squats, lunges, mavebøjninger og planken + konditionsøvelser som englehop eller knæløft - jeg skal have pulsen op i mit træningspas, så det er en blanding af styrke- og konditionstræning, men det tager minimum seks og max 11 minutter.

TILMELD DIG ALT FOR DAMERNES KVINDELØB

Hvad giver det dig at træne og at være aktiv?

”Jeg har perioder, hvor jeg går ture to til tre gange om ugen, og hvor det er sat i system, men når jeg har meget om ørene på grund af arbejde, bliver det mindre. Jeg bruger gåturene til at koble fra. I mit arbejde sidder jeg mange timer foran computeren eller taler i telefon, og så er der ikke noget skønnere end at komme ud i den friske luft og få klaret hovedet. Jeg kan godt lide at gå sammen med andre, men det er også skønt at komme væk fra telefon, vaskemaskine eller alle de ting i hverdagen, som forstyrrer og i stedet tage sig tid til sig selv.”

SE OGSÅ: Gåture gør dig slank og stærk

Hvad er din motivation for at komme afsted?

”Jeg har haft et langt liv, hvor jeg har kæmpet med yoyovægt, og jeg har været en enten/eller type, hvor jeg har taget det som en fiasko, hvis jeg ikke fik mig rørt, eller hvis jeg spiste usundt. I dag har jeg fået bekæmpet de negative tanker og fået dem vendt til, at det er lysten, der driver værket, og det motiverer mig at lægge mærke til min krop og at bruge den.

Det er meget let at opstille forhindringer inde i hovedet, det kan være, at skoene er forkerte, tøjet duer heller ikke, eller at det regner. Men forhindringerne er nemme at slukke, hvis du har lysten til at få dig rørt.

Jeg tæller hverken kalorier eller tager et ur på, der holder øje med min skridtmængde. Det er vigtigt for mig, at det skal være naturligt at leve sundt og motionere, og der skal ikke være nogen eller noget, der skal forcere det – for så bliver det ikke min lyst, der driver mig, men derimod noget jeg skal eller burde gøre.”

Har du før deltaget i løb?

”Jeg har været med til Alt for damernes kvindeløb før, hvor jeg både har gået og løbet. Jeg vil gerne være med til at repræsentere noget, hvor alle kan være med – og det er jo netop sådan, det skal være. Det er også super hyggeligt at få snakket med dem, der står bag ALT for damerne på selve løbsdagen, og jeg nyder at opleve og være en del af fællesskabet.

Sidste år gik jeg med nogen fra et af mine vægttabshold, og vi hyggede os og fik os et godt grin og en snak, mens vi gik. Man kan også snakke sammen, når man går – det kan jeg i hvert fald ikke, hvis jeg løber.”

SE OGSÅ: Saml dit eget dreamteam til årets kvindeløb

Hvor går din yndlingstur hen?

”I Langeskov, hvor jeg bor, er der mange rekreative grønne områder med moser og søer. Der er skildpadder og svaner i søerne, og det er skønt at følge årstiderne ændre sig i naturen. Vintergækkerne er fx lige kommet frem. Der er nogen gode bakker, jeg kan lunte lidt op ad, så der er forhindringer undervejs, jeg kan bruge som ekstra udfordringer på gåturen.”

Hvordan finder du tid til at dyrke motion i en travl hverdag?

”Det er ikke så svært at finde 6-11 minutter til mine daglige øvelser, hvorimod det er sværere at finde tid til at gå en tur, men jeg ser det ikke som en fiasko, hvis jeg ikke kommer afsted, for så rykker jeg turen til dagen efter. Jeg vil overtale min søster til, at vi får lagt nogle faste gå-aftaler i kalenderen, og der er kvindeløbet jo denne perfekte anledning til at komme i gang.”

Dit bedste råd til en nybegynder?

”Det er vigtigt at kunne se alt det gode, som du får ud af motion og at leve sundt for at finde lysten. Bonusser som masser af energi og øget velvære gør det lettere at komme afsted i stedet for at smide sig i sofaen.”

Dit bedste råd til at hoppe i traveskoene?

”Mit bedste råd er, at du skal finde ud af:

  • Hvad der er realistisk
  • Hvad du har lyst til
  • Hvad du kan holde på langt sigt

Det er tre spørgsmål, som er vigtige at stille sig selv. Mange investerer i dyre træningssæt og melder sig ind i fitnessklubber, men de ender ofte med ikke at kunne overskue det, fordi de har sat barren for højt. De har snydt sig selv til at tro, at de kan, men det, de har sat sig for, skal man ofte være et supermenneske for pludseligt at kunne klare. Jeg har selv gjort det mange gange, hvor jeg ikke får gået en tur eller været regelmæssigt i fitnesscentret. Men jeg har lært at være glad for det, jeg når – og det er ikke en fiasko, hvis det kun er blevet til en enkelt tur eller to på en uge.”

SE OGSÅ: "Jeg vil i gang, finde motivationen og få mit løb skemalagt"

Se, hvad vi ellers skriver om: Alt for damernes kvindeløb, Løb og Gåture